Egenskap att förbättra som handbollsspelare? Försvarsspelet

Bästa fotbollsspelare Skulle också vilja säga mig själv men vi säger Marcus Ekman.

Vilken tabellplacering slutar Eskilstuna Guif på när säsongen är färdigspelad? 6a

I samband med matchen auktionerar vi ut Robins röda tröja.

Ge ditt bud här!

Höjdpunkter

Efter luciatåg och lussebullsfika var det på kvällen dags för hemmalaget Eskilstuna Guif att ta sig an de regerande mästarna IFK Kristianstad.

Bortalaget som varit hårt matchade i Handbollsligan och Champions League har inte gått fullt så bra och varit fullt så dominerande som de varit under tidigare säsonger. På andra sidan står hemmalaget Eskilstuna Guif som kommer ifrån en fin vinst mot Skövde där man hoppades på att säsongen skulle börja vända, men som sedan följdes upp med en tung bortaförlust mot Alingsås.

Vi drar igång matchen och efter ett mållöst anfall  vardera tar Kristianstad ledningen på snabb kontring genom Alfred Ehn två minuter in i matchen.

Det har börjat i ganska långsamt tempo och med ett hemmalag som har väldigt svårt att få till chanser i anfallsspelet. När chansen väl kommer har Kappelin i bortamålet spikat igen.

Lucau i Guif-målet vill dock inte vara sämre och gör en fin benparad på bortalagets straffkast och i anfallet därpå kan Daniel Ekman kvittera till 1-1. Daniel Ekman som kvällen till ära spelar i tröja nummer 5, efter att ha fått sin tröja nummer 9 sönderdragen.

Som nämnt tidigare börjar matchen i ganska långsamt tempo och försiktigt spel från bägge lagen. Lagen byter mål med varandra men hemmalaget tar ledningen efter bollstöld och kontring via Fredrik Gustafsson. 3-2 efter 7.29!

Guif fortsätter dock ha det svårt i anfallsspelet och Kappelin fortsätter rädda bollarna. Nio minuter in i matchen har Kristianstad vänt matchen till 3-4.

Liga Lindgren - Ekman - Andersson på 9-meter har svårt att få bjässarna i Kristianstadförsvaret i rörelse. Det speglas i ytterligare ett tekniskt fel och gör man tekniska fel mot de regerande mästarna blir man straffad stenhårt. Bortalaget gör några snabba i rad och går från 3-2 till 3-7 på endast fyra minuter.

Guif blir tvingade till time-out och tyvärr fortsätter man med de tekniska felen, denna gång felpass och Kristianstad har chans att utöka till 3-8.

Släkten är värst och sagt och gjort gör Helge Freiman 3-8 och matchen håller nästan redan på att rinna iväg. Det krävs en rejäl förbättring i anfallsspelet om detta ska gå vägen.

Äntligen får Guif hål på Kappelin! Emil Andersson får efter en trög start äntligen sätta dit den. Vi har 4-8 på jumbotronen. Kristianstad svarar dock väldigt snabbt och gör 4-9 samtidigt som Robin Andersson Dickfors åker ut på matchens första två-minutare.

Vi har spelat hälften av första halvlek när Teitur Einarsson i Kristianstad blir utvisad och Fredrik Gustafsson är lika säker som vanligt från straffpunkten när han överlistar Kappelin. Bortalaget slarvar sedan bort bollen i efterföljande anfall och denna gång är det Guif som straffar motståndaren. 6-9 genom Emil Andersson som verkar vaknat till!

20.41 in i matchen gör Rickard Åkerman 8-10 med ett bowlingskott som överraskar Kappelin. Kristianstad verkar lite darriga och gör okaraktäristiska tekniska fel i anfall. Efter att det kändes rätt tungt vid ställningen 3-8 har hemmalaget steppat up, och matchen känns i nuläget ganska jämn.

Båda lagen fortsätter byta mål med varandra och det är varken bortalaget som drar ifrån eller hemmalaget som knaprar in.

Med det sagt har nu Guif missat några anfall i rad samtidigt som Kristianstad genom Valter Chrintz och och Marc Canellas  varit mer effektiva. 27 minuter in i matchen har bortalaget ledningen med 4 bollar igen, med ställningen 9-13.

Det går tungt för Guif i slutet av halvleken och efter två missade straffar av Fredrik Gustafsson och Emil Hanson har IFK Kristianstad ledningen med 9-13 när vi går till halvtidsvila. Kappelin storspelar och Leo Larsson kommer in och plockar straffarna.

Halvleken har speglats av mycket slarv från bägge lagen och den stora skillnaden hittar vi i målvaktsmatchen. Bortalagets Kappelin/Larsson har 47% (!) i räddningar och Guifs motsvarighet i Lucau står på endast 13%.

Vi är igång i andra halvlek och om detta ska bli en trevlig kväll måste effektiviteten i anfallet upp samtidigt som vi måste få tag i fler bollar bakåt.

Guif inleder med mål från Jesper Lindgren som numera agerar linjespelare. Snabbt svar från Kristianstad och vi har 10-13.

Bra start på andra för Lucau! Andra straffräddningen för kvällen och i anfallet därpå drar Kristianstad på sig två(!) utvisningar. Kan detta vara det som behövs för att komma ifatt? Hemmalaget spelar 6 mot 4 i nästan två minuter alltså.

Guif rullar bra ut till Emil Hansson som dessvärre inte får in bollen, detta efter ännu en fin räddning av storspelande Kappelin. Kristianstad nätar i numerärt underläge och fortsätter hålla ledningen på 3 bollar.

Bortalaget gör ett tekniskt fel i anfall och Rickard Åkerman kan sätta den i öppen kasse från halva plan. Kristianstad gör mål igen men Emil Hansson svarar även han med mål i öppen kasse efter att Kappelin inte hinner in i målet.

Vi har ställningen 13-15 efter 37 minuter och matchen är fortsatt jämn.

Historien verkar upprepa sig själv från första halvlek. Guif har 2 måls underläge och matchen känns jämn, men efter kvalité och två snabba omställningar från Kristianstad leder de med 4 mål igen. 13-17 med 20 minuter kvar av matchen.

Guif får ytterligare en straff men Leo Larsson vinner duellen mot Emil Andersson också. Tre straffar och tre räddningar från den andra giganten i Kristianstads bur.

Matchen fortsätter i ett hackigt tempo och dras nästan sönder av om jag får säga det själv: Väldigt hårda domare. Utvisningarna haglar och med dryga kvarten kvar drar Åkerman på sig sin tredje utvisning och får därmed inte spela mer.

Kristianstad håller avståndet just nu och utvisningarna verkar inte ha slutat med Åkerman, då Thim Ahlin åker på sina första två-minutare och bortalaget har nu 16-22 efter 48 minuter.

Luften verkar ha gått ut hemmalaget och poäng känns just nu väldigt avlägset samtidigt som Älgekrans begär time-out.

Jag har sagt det förr och säger det igen: Hemmalaget har extremt svår att få hål på Kristianstad. Kappelin fortsätter storspela och avståndet har nu ökat till hela 9 måls skillnad. Vi har 8 minuter kvar av matchen och den kommer sluta med vinst till Kristianstad.

Samtidigt som Guif har det svårt möter man också ett väldigt starkt Kristianstad som i andra halvlek fått totalt stopp på hemmalaget. Guif får en till straff men Leo Larsson plockar den också. Han har nu tagit 4 av 4 möjliga straffar. Det är bara att svälja stoltheten och lyfta på hatten.

Guif snyggar till siffrorna i slutskedet av matchen genom Marcus Ekman och Emil Andersson. Sistnämnde blir hemmalagets bästa målskytt i matchen med sina sex kassar.

Matchen slutar 21-26 till Kristianstad som tar en fullt välförtjänt tvåpoängare efter att ha haft initiativet under hela matchen. Fantastiskt målvaktsspel och väldigt effektiva på att straffa Guifs svårigheter i anfall.

Vi tröstäter med lite mer lussebullar och går på nästa match tisdag den 18:e december. Då är det Redbergslid som väntar på bortaplan. På återseende!