Önnereds HK - Eskilstuna Guif  24-24 (Ht 11-13)

Önnereds HK: Daniel Blomgren 9, David  Wattström 3, Viktor Rhodin 2, Johan Blickhammar 2, Jonas Daglund 2, David Sandberg 2, Christoffer Örtenwall 2, Mirko Vicentijevic 2

Eskilstuna Guif: Fredrik Gustafsson 7, Daniel Ekman 6, Emil Andersson 5, Marcus Ekman 2, Emil Hansson 2, Simon Sonesten 2

Utvisningar:  Önnered 5x2 samt 1 rött, Guif 5x2

Publik: 510

Matchanalys

Spelaranalys

Vi tog ett snack med Eric Johansson och Önnereds eskilstunabekanting Rasmus Just inför matchen.

Rasmus, vad tycker du om Önnereds säsong så här långt?
-Hittills är klart godkänd, vi ligger ungefär där vi hade som mål som innan säsongen. Sett till spelet har vi varit lite upp och ner men det är inget konstigt med tanke på att vi är nykomlingar och det är första året i ligan för många.

Senaste matchen, derbyseger mot Redbergslid. Något att säga om den matchen?
-Riktigt skön seger där vi för matchen från matchminut 5 och vinner med 6 bollar mot ett erkänt bra RIK. Extra kul såklart att det var ett derby.

Din egen säsong?
-Jag är nöjd, framförallt med hösten då mycket stämde för mig och jag fick göra en del mål och det är alltid roligt. Det är skönt att känna att man fortfarande kan utvecklas.

Eskilstuna Guif väntar, några speciella känslor för dig som möter din moderklubb?
-Det är klart det är lite extra speciellt att möta Guif. Det är klubben som fostrat mig till den jag är idag och man har ju gjort ett gäng matcher i den röda tröjan. Klart att det också hade varit lite extra skönt att vinna också.

Har du någon kontakt med någon inom klubben nuförtiden?
-Nej ingen speciell.

Hur ser du på Eskilstuna Guif som motståndare? Styrkor/svagheter/spelare att se upp med?
-Ett genombrottsstarkt lag där man måste vara med hela tiden. Spelar med mycket fart och har många snabba spelare. Framförallt Daniel Ekman är riktigt bra och  jag tror Guif kommer sakna honom mycket nästa säsong. Synd att det med största sannolikhet inte blir slutspel i Eskilstuna i år. Den stora skillnaden gentemot förra året då det gick bättre skulle jag säga är Sjöbrink. Han betydde väldigt mycket för laget.

Mötts en gång tidigare under säsongen, vad minns du från den matchen i Eskilstuna?
-Jag minns att vi inte alls var nöjda med vår insats och att Adam stängde igen ordentligt i andra halvlek. han känner ju oss ganska bra då han spelat med flera av oss.

Vad avgör lördagens match tror du?
-Jag tror att det kommer att vara tajt hela vägen men att vi rycker ifrån i slutet och vinner med 3 bollar.

Vad saknar du mest från Eskilstuna som stad?
-Inget speciellt från själva staden men jag har familj och många kompisar kvar som jag saknar mycket.

Om du får chansen att ta ut bästa spelare i respektive position i handbollsligan, vilka hade du valt?
MV : Tobias Thulin
Kant: Christopher Hedberg och Lucas Pellas
Mittsex: Arnar Arnarsson
Niometersspelare: Alfred Jönsson, Richard Hanisch, Teitur Einarsson
Försvarsspelare: Svårt, men Adam Samuelsson är en krigare!
Domarpar: Jasmin Kliko och Rickard Canbro

Finns det någon regeländring/något du skulle vilja ändra på inom sporten handboll?
-Nej jag gillar det som det är!

Du får en timme att snacka handboll med vem du vill, vem hade du valt och varför?
-Jag tror jag hade valt min pappa, vi har alltid mycket att snacka om när det kommer till handboll.

Så över till Eric Johansson. Vad tycker du om Eskilstuna Guifs säsong så här långt?

-Den har varit lite upp och ner, hade en rätt dålig period i mitten av säsongen men nu mot slutet har vi tagit viktiga poäng.

Senaste matchen mot Malmö HK, vad tycker du om den?

-Tycker vi gör en väldigt bra match, framför allt i anfallsspelet där jag tycker att vi kommer upp i nivå.

-Tycker den också har varit lite upp och ner, men i det stora hela en helt ok säsong.

Hur ser du på Önnered som motståndare?

-Tycker det är ett tekniskt lag med mycket snabba spelare, vi behöver se upp med Daniel Blomgren som har ett väldigt bra skott.

Mötts en gång tidigare under säsongen, vad minns du från den matchen?

-Minns inte jättemycket ifrån den matchen utan vet bara att den var jämn under större delar av matchen men vi drog det längs strået tillslut.

Du tar studenten i sommar, har du börjat fundera på vad du ska göra sedan mer än fortsätta att spela handboll?

-Jag ska nog börja jobba direkt efter studenten och fokusera 100% på handbollen.

-Jag tror att om vi får till vårt målvakt/försvarsspel så har vi en bra chans att vinna matchen och om vi får fart på vårt anfallspel.

Domarpar: Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik

Vad är det bästa med att representera Eskilstuna Guif?

-Det skulle jag vilja säga är gemenskapen som vi har inom laget, det är en skithärlig grupp.

Vi leker med tanken att ni får personliga mållåtar när ni gör mål i Stiga Sports Arena, vilken låt hade spelats när Eric Johansson gör mål?

-Oj haha jag vet faktiskt inte, kanske Cotton Eye Joe.

-Nja inget speciellt jag tänker på.

-Kanske Nikola Karabatic för han har varit med om så mycket under sin karriär och sen spelar han på samma position som jag.

Kryss mot Önnered

Även herrarna fick nöja sig med ett kryss denna eftermiddag, och resultatet blev precis som i damernas match 24-24 på bortagolv mot HK Önnered.

Adam Krantz fick chansen från start i mål mot sin gamla klubb. Önnered började med boll men det var Eskilstuna Guif som inledde målskyttet då Emil Andersson kontrade in matchens första mål.

Lagen följdes åt till 4-4, innan Önnered tog ledningen med 5-4, första gången man var i ledningen. Vi hade då spelat cirka 8.40.

Lagen fortsatte följas åt till 6-6, innan Eskilstuna Guif gjorde ett litet ryck med tre raka mål. Målvaktsspelet av Adam Krantz var en starkt bidragande orsak till detta ryck.

Eskilstuna Guif ledde fortsatt med tre mål, 10-7, då vi spelat 20.35 och Önnered tog sin och matchens första timeout. Det blev viss ordning på hemmalaget efter denna timeout, den inbytta hemmamålvakten Alejandro Romero kom åt lite skott och Önnered kom upp till 9-10 innan Emil Hanssons första mål för den här eftermiddagen gav Eskilstuna Guif en ny tvåmålsledning. Önnered var dock på gång på nytt och gick upp till likaläge 11-11 efter 25.43.

Det blev några mållösa minuter innan Eskilstuna Guif först satte 12-11 och Fredrik Gustavsson satte 13-11 på straff med 50 sekunder kvar av den första halvleken. Mer mål gjordes inte i den första halvleken och ett litet målmässigt försprång för bortalaget.

Önnered fick en bra start på andra halvlek och gick upp till oavgjort, 13-13 2.24 in i andra halvlek.

Fortsatt lika fem minuter in i andra halvleken, 14-14. Robin Andersson Dickfors fick för första gången på riktigt länge spela handboll i handbollsligan efter ett längre tids skade uppehåll och det första han bidrog med var att fixa en straff åt bortalaget, som Fredrik Gustavsson satte säkert, Önnered gjorde dock 15-15 i anfallet efter och riktigt jämnt.

38.19 drog Viktor Rhodin på sig sin tredje utvisning i hemmalaget, således rött kort. Daniel Ekman hade en lyckad period under övertagsspelet och gav Eskilstuna Guif en ny tvåmålsledning, Önnered var dock svåra att skaka av sig denna eftermiddag och var på nytt ikapp till 17-17 med 18.30 kvar. Eskilstuna Guif svarade på nytt för två raka mål, men Önnered var som sagt svåra att segla ifrån, denna gång svarade man för tre raka mål och gick upp i ledningen med ett mål innan Simon Sonesten kvitterade.

Med tio minuter kvar satte Fredrik Gustavsson sitt första spelmål och gästerna ledde med ett, Emil Hanssons andra mål för denna eftermiddag gav 22-20 för gästerna och Önnered tog timeout efter 51.13 spelat av matchen.

Önnered reducerade snabbt efter timeouten, stensäkert straffmål av Fredrik Gustavsson gav oss 23-21 till Eskilstuna Guif. Önnered reducerade på nytt, 22-23 med fyra minuter kvar. Daniel Ekman satte 24-22 för gästerna och Önnered tog sin sista timeout i matchen med 2.44 kvar.

Önnered tappade bollen, dessvärre för Eskilstuna Guif blev de avblåsta för passivt spel och David Blomgren reducerade med 1.40 kvar. Hemmalagets kubanske målvakt Romero räddade det efterföljande Guifanfallet och med en minut kvar kvitterade hemmalaget. Eskilstuna Guif fick sista anfallet i matchen men lyckades inte göra mål och även herrarnas match slutade 24-24, precis som damernas match tidigare under dagen.

Nu återstår det tre raka hemmamatcher innan grundserien är över, till att börja med mot Ystads IF den 8/3.