-Vi slutar en placering bättre från förra säsongen, så vi blir sexa!

Biljetter går även att köpa via Sporthuset.

Sporthuset
Ruddamsgatan 11
Tel: 016-137170

14:e september 2018. Klockan står på 19:00 och Guif är sist ut i handbollsligan. Alingsås står för motståndet, ett Alingsås som redan besegrat AIK på hemmaplan och är inne i det. Nu pratar vi dock andra förutsättningar, en erkänt svår bortamark med en taggad hemmapublik emot sig. Säsongen är igång, nu åker vi!

Eskilstuna Guif springer in framför drygt 2000 personer i publiken. Hög musik och introfilm med lagkapten Mathias Tholin som huvvudperson Mäktig stämning och högt jubel, framför allt när redan nämnde Mathias Tholin springer in som första person. Även återvändande Rickard Åkerman drar ner höga applåder.

Matchen och säsongen drar äntligen igång. Det är bortalaget som inleder med anfall och matchens första mål stänker in i Krantz's vänsta kryss. Första målet i matchen: Mishels Liaba.

Matchen hinner därefter ticka upp till 6 minuter när Alingsås är först på Krantz retur och utökar till 2-0 via Andreas Berg.

07:44 får Eskilstuna jubla för första gången. Emil Hansson flyger in från höger-6 och sätter den över målvakten. Jublen tystas dock snabbt därefter då Andreas Berg (återigen) utökar till 1-3.

Matchen har ett ganska lugnt tempo där båda lagen försöker ställa om snabbt efter försvar men stoppas effektivt av motståndarna. Anfallen speglas av mycket tekniska fel.

Följt av ännu ett misslyckat anfall och svårigheter att sätta dit bollen tar Guif time-out när det står 12:38 på klockan.

Eskilstuna Guif känns uddlöst framåt samtidigt som Alingsås gör sitt. Bortalaget tar sakta men säkert mer och mer grepp om matchen och leder i minut 15 med 3-8.

16:12: Guif får äntligen hål på Alingsås! Målskytten heter Marcus Ekman och målet kommer från vänster-9. Snabbt därefter bryter samma person en Alingsås-kontring och spelar bollen till Åkerman, som glider förbi på utsidan av sin försvarare och reducerar till 5-9.

Marcus Ekman fortsätter sitt fina inhopp och reducerar ytterligare till 6-9 i minut 19, samtidigt som inbytte Lucau får stopp på Alingsås avslut.

Efter drygt 22 minuter har Guif plockat in underläge 5-9 till 8-9 och bortalaget begär time-out. Efter lite avslagen stämning i arenan verkar nu både Guif och publiken vaknat till liv!

Matchen fortsätter i liknande tempo, båda lagen har svårt att göra mål just nu samtidigt som Guif knaprar in ytterligare.

Med dryga 5 minuter kvar av första halvlek är Guif tillbaka. 10-10 och återvändaren Åkerman placerar bollen intill målvaktens högra stolpe.

Halvleken slutar 12-13 i Alingsås favör och den känns med facit i hand ganska rättvis. Guif lyckades bara mäkta med 3 mål på första 16 minuterna och har fått jaga från första minut. Sakta men säkert har dock underläget jagats tillbaka till 12-13, men som sagt, rättvist halvtidsresultat. Nu går vi för det i andra!

Andra halvlek inleds av Eskilstuna Guif (Ganska uppenbart, då Alingsås startade matchen. Det är lite så det funkar). Hur som helst, första anfallet resulterar i utvisning Alingsås på Niklas Barud och ytterliggare en kvittering till 13-13 av Eskilstunasonen Simon Sonesten.

Man har känt på sig ett tag att detta kommer bli en tight drabbning och avgörandet kommer inte komma på ett tag. We're in for a treat, folks.

Alingsås går till anfall och Guif har formerat om försvaret och ställt Tholin i en försvarsspets. Alingsås förlorar bollen pga tekniskt fel, följt av Guif-anfall där Tholin drar den stolpe-ribba-ut.

03:58: För första gången denna säsong kommer Guifs första ledning! Emil Hansson kontrar och med en läcker ytterskruvsknorr lägger han retsamt in bollen bakom bortakeepern.

Arenan exploderar när samma suveräna för dagen Emil Hansson tar en retur flygandes i luften och sätter den över målvakten. Guif behåller ledningen, 15-14.

05:38: Ställningen är utökad till 16-14 efter snabb omställning anfall-försvar av hemmalaget när Emil Andersson dunkar in målet. Alingsås begär time-out.

Mishels Liaba sätter dit 16-15 i följande anfall men svaret kommer strax därefter när storebror Ekman (Daniel, alltså) äntligen får utdelning för allt slit och stryk han fått utstå.

8:42 åker lagkapten Matte på en utvisning, sekunderna senare sätter Mishels Liaba ytterligare ett mål på skott utifrån. Guif har under hela matchen haft svårt att få stopp på honom, med hans längd och skottprecision är han svårfångad.

10:10: Eric Johansson visar att han inte är ett dugg sämre, när han dunkar in 18-16 samtidigt som domaren varnar för passivt spel. Inget skitsnack där inte, upp i klykan med den bara!

Fortsatt jämn match, Niclas Barud visar kyla när han från 6 meter lobbar bollen över en utspringande Lucau. 18-17 och Guif tar time-out.

Guif startar andra halvlek på liknande sätt som första och efter bolltapp i anfall kvitterar Alingsås till 18-18. Som sagt: det här blir en jämn drabbning, vare sig man gillar det eller inte.

Alingsås har tagit tillbaka matchen, eller ska man kanske säga att Mishels Liaba har tagit tillbaka matchen(?). Han flyger högt över hemmalagets mittlås och gör 18-19 för de blåa.

Emil Andersson är dock inte sen med repliken, då han rundar Mishels med en snurrfint och kvitterar till 19-19.  Klockan står nu på 44:49 och alltså lika-läge med en kvart kvar av premiären.

Efter varsitt tekniskt fel får Alingsås anfall, vilket leder till Alingsås-ledning efter att Samuel Lindberg vackert flippat in bollen över huvudet på Lucau, och som det inte vore nog för Lucau byts han ut till fördel för Adam Krantz.

18:40: Huvudpersonen i matchen Mishels Liaba får sin andra två-minutare för kvällen efter slag mot ansiktet på Simon Sonesten. Efter upprullning och ett undermannat Alingsås-försvar får Emil Andersson öppen gata och kvitterar 20-20.

Snabb replik av Alingsås genom Johan Nilsson. 20-21 och Guif har svårt att täppa till i försvaret.

Efter ytterligare ett tekniskt fel av Guif (har varit alldeles för många) gör Alingsås 20-22 och öppnar därmed upp ett litet försprång med 8 minuter kvar av matchen.

Janne Ekman skriker från bänken att man ska vårda passningarna, man hör honom tydligt då publiken dessvärre tystnat lite efter comebacken. Daniel Ekman skjuter därefter utanför och Alingsås har chansen att utöka till 3 bollars ledning. Precis när jag skriver det gör Mishels Liaba 20-23 och Guif tar sin sista timeout för kvällen. 7 minuter kvar och 3 måls underläge.

Man plockar in Fredrik Gustafsson på vänsterkanten och spelar Eric Johansson ihop med Åkerman och Marcus Ekman på nio-meter. Sistnämnde skjuter utanför och Alingsås har nu chansen att näst intill avgöra matchen.

Mycket Marcus Ekman nu. Han bryter Alingsås anfall, springer upp ensam på kontring och dunkar den utanför. Snabb omställning tillbaka från Alingsås där Guif-försvaret inte alls är samlat. Öppen gata för Felix Claar och 20-24 till Alingsås med 5 minuter kvar.

Guifs Eric Johansson prövar skott utifrån och blir nekad efter räddning av inbytte Alingsås-keepern Niklas Kraft.

Guif åker på ytterligare ett baklängesmål och ställningen är nu 20-25. Med 4 minuter kvar att spela har Alingsås vänt på steken efter att ha tappat ledning i första halvlek.

Eric Johansson snyggar till siffrorna till 21-25 när bortalaget går till anfall med 2 minuter kvar. Alingsås tar timeout och efter den sätter Samuel Lindberg 21-26.

Mål Rickard Åkerman, följt av Alingsåsmål, följt av ytterligare ett tröstmål av Eric Johansson.

Matchen är slut och den slutar 23-27 till bortalaget. Hög högstanivå men tyvärr alldeles för låg lägstanivå. Föga förvånande blir Mishels Liaba utsedd till matchens bästa spelare samtidigt som tappert kämpande och avslutningssäkre Emil Hansson blir hemmalagets bästa spelare.