Matcherna duggar tätt för herrlaget för tillfället. Vi tog ett snack med Daniel Ekman som missat de tre senaste matcherna.

Daniel, du och din lillebror Marcus verkar ju vara otursförföljda när det gäller skador, eller har det med spelstilen att göra?

-Skador hör ju till i handbollen tyvärr och ibland har man oturen själv att drabbas. Våran spelstil kanske påverkar när det är mycket genombrott och kroppskontakt och kroppen får ta en del stryk men samtidigt finns det dom som har andra spelstilar som också får liknande skador.

Alla som varit skadade vet att det gäller att hålla humöret uppe för att inte ge upp. Hur har du fixat det, dels under våren med fotskadan och så nu med lårbristningen?
-Självklart är det inte roligt att vara skadad och sitta på läktaren och alla hanterar det olika.  Vissa dagar har jag tyckt det är skittråkigt att rehaba och dagarna har varit jobbiga, medans andra dagar har varit bättre. Men det gäller nånstans att fokusera på det man kan träna på och göra just för tillfället, istället för det man inte kan göra. Sen hjälper det mycket när man har bra lagkompisar runt sig.

Du har nu missat tre matcher, är det comeback-läge för din del på söndag?
-Ja, förhoppningvis blir det spel på söndag, ska träna handboll både fredag och lördag och har jag inga känningar så spelar jag på söndag.

Det blev stryk i premiären just mot Skövde, hur ska ni tackla dem den här gången?
-Vi måste vara noggrannare i allt vi gör, både anfall och försvar. Är vi det har vi en bra chans att vinna.

Höjdpunkter: Bortaseger för Guif mot Skövde

Stark andra halvlek gav skön seger i Skövde

Efter pausunderläge med tre mål tog sig Eskilstuna Guif sig samman, mycket tack vare kapten Mathias Tholin, och lyckades vinna i Arena Skövde med 29-25 på söndagseftermiddagen.

Daniel Ekman var tillbaka efter skada och fick chansen från start direkt och fick även sätta det första målet i matchen.

Gästerna började matchen bäst i en tajt inledning, ledning med 3-1 efter 5 minuter, Eskilstuna Guif ledde även med 7-5 men IFK Skövde gjorde efter detta tre raka mål och var i ledningen för första gången i matchen.

19.27 visade matchuret när Eskilstuna Guif tog sin första timeout, då ledde värdarna IFK Skövde med 9-8. Två mållösa minuter följde innan hemmalaget tog sin första timeout.

Skövde fick lite bättre utdelning efter sin timeout, hade ledningen med 12-9 och 13-10, Eskilstuna Guif knappade in till 13-12, det stod även 14-13 innan IFK Skövde avslutade den första halvleken med två raka Alfred Ehn-mål vilket innebar att paussiffrorna var 16-13. Eskilstuna Guif kändes aningen hetare i början, men sista kvarten av första halvleken straffade Skövde gästerna med kontringar och kunde göra ett litet ryck fram till en tremålsledning.

Eskilstuna Guif inledde den andra halvleken med att spela 5-1-försvar med Tholin som spets, något som ger omedelbar effekt. 3.19 in i andra halvlek är gästerna ikapp vilket ledde till en timeout från hemmalaget. Eskilstuna Guif var fortsatt inne i ett stim och fortsatte ösa på och satte två raka mål, båda på kontring, fram till en tvåmålsledning innan Felix Kasch satte Skövdes första mål i halvleken fram till 17-18.

Fem mållösa minuter följde innan Emil Andersson gjorde sitt fjärde mål, Skövde stack emellan med 18-19 innan kapten Tholin gjorde två raka från kanten i 6-5-spel och Eskilstuna Guif ledde med 21-18 med 16 minuter kvar av matchen.

Eskilstuna Guif tog sin andra timeout i matchen med 14.30 kvar, ledningen var då två bollar och gick efter den timeouten upp till en fyramålsledning. Skövde gav dock inte slaget förlorat och med tio minuter kvar skiljde det hastigt och mindre lustigt för gästerna endast 1 mål, 22-23.

Daniel Ekman "ordnade" ännu en utvisning för IFK Skövde och i 6-5-spelet inledde Eskilstuna Guif med att gå upp till en tremålsledning igen, efter bland annat ett till fint kantmål av Mathias Tholin.

54.20 tog Skövde sin sista timeout i matchen, ställningen var då 23-27. Eskilstuna Guif följde upp den timeouten med att stänga matchen med två raka mål innan IFK Skövde fick avsluta tillställningen med två tröstmål fram till slutsiffrorna 25-29.

Sammantaget en riktigt skön seger för Eskilstuna Guif, där lagkapten Tholin var den främste. Daniel Ekmans återkomst efter skada betydde också en hel del, och Krantz fortsätter vara bra i mål. Nästa match för herrarna är redan på tisdag mot IFK Kristianstad hemma, vi ses då! Ta med en kompis så blir det dubbelt så kul! Biljetten köper du här.