HIF Karlskrona: Hampus Olsson 7, Lars Möller Madsen 6, Tobias Nordahl 5, Jakob Nygren 3, Linus Fernebrand 2, Johannes Sandgren 2, Nicklas Grundsten 2, Carl Ekberg 1, Hampus Dahlgren 1

Dagens matchvärd

Matchvärd STIGA

Janne Ekman och Fredrik Gustavsson inför söndagens match.

Det här fick de tidiga arenabesökarna se innan förra hemmamatchen

Ett ryck av Eskilstuna Guif i första halvlek grundlade segern mot Karlskrona i en match som till slut slutade 33-29(16-12) inför 1902 åskådare.

Herdeiro Lucau fick chansen från start mellan stolparna i hemmalaget även denna match, och Robin Andersson Dickfors var åter i laget efter sjukdom senast.

Lucau fick en bra start på matchen med bland annat en straffräddning, efter 4 minuter ledde dock gästerna med 1-2. Det dröjde till 6 minuters spel innan hemmalaget hade ledningen för första gången, då Emil Andersson gjorde 3-2. Tre snabba kontringar senare är ställningen 6-2 till hemmalaget. Mathias Tholin kontrade som i fornstora dar, två mål och en assist och Lucau briljerade med fina räddningar och snabba utkast. Detta leder till gästernas första timeout, vi hade då spelat 10.17 av matchen.

Timeouten gav ingen omedelbar effekt för gästerna, efter kvarten spelad ledde Eskilstuna Guif med 9-4 efter att Emil Hansson satt sitt första dagen.

Eskilstuna Guif var fortsatt i förarsätet, noterbart var att efter 17.48 hade både Daniel Ekman och Emil Andersson dragit på sig två utvisningar var för hemmalaget, och då hade inte Karlskrona haft en enda utvisning i matchen.

18.05 hade spelats när Eskilstuna Guif tog sin första timeout i matchen, laget var då i ledning med 11-7. Laget gjorde efter det två raka mål men Karlskrona gav inte upp. Karlskrona tog en timeout vid ställningen 15-11, gjorde 15-12 genom Lars Möller Madsen innan Fredrik Gustavsson satte första halvlekens sista mål fram till 16-12.

Lucau fortsatt bra i hemmamålet halvleken ut, Emil Andersson målbäst med fyra mål så här långt.

I inledningen av andra halvleken bytte lagen mål med varandra, fem minuter in var ställningen 19-15, efter bland annat två mål av Emil Hansson.

Eskilstuna Guif tog sin andra timeout i matchen 37.06 in i matchen, då stod det 20-17. Noterbart efter timeouten var att bägge lagen bytte målvakt, Krantz in i hemmaburen och Markus Mattsson in i gästernas mål.

Tremålsledningen för hemmalaget bestod, 22-19 med 40 minuter spelade. Eskilstuna Guif har svårt att rycka men samtidigt hade Karlskrona svårt att komma närmare än så.

51.15 hade Eskilstuna Guif två mål upp (26-24) då Janne Ekman lade in timeoutkortet för tredje och sista gången. Hemmalaget svarade då för två raka mål, Sjöbrink och Emil Andersson som satte sin första straff för säsongen och sitt åttonde totalt i matchen.

Eskilstuna Guif hade fortsatt koll i slutskedet och det blev aldrig riktigt dramatiskt efter detta. Det kändes som att matchen spikades helt när Daniel Ekman satte 31-27 och Adam Krantz räddade anfallet efter med tre minuter kvar av matchen.

Till slut slutar matchen 33-29 till Eskilstuna Guif som gjorde en stabil insats. Mina extra plus går till Lucaus första halvlek, Emil Andersson och Emil Hansson gjorde många mål och hade ett fint samarbete, Tholin var väldigt bra i första halvlek då matchen avgjordes, och Daniel Ekman gjorde några riktigt viktiga mål på slutet!

Härnäst väntar ännu en Skåneresa för herrarna, då HK Malmö väntar. Nästa hemmamatch för herrarna är hemma mot Hammarby 21/11, dessförinnan har damerna hemmamatch mot Skånela IF, vi ses då!