IK Sävehof - Eskilstuna Guif 29-27 (Ht  12-14)

IK Sävehof: Sebastian Karlsson 7, Gzim Salihi 6, Viktor Ottosson 4, Vetle Egk Aga 3, Jonathan Edvardsson 3, William Bogojevic 2, Joakim Larsson 2, Viktor Rhodin 1, Johan Fagerlund 1,

Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 10, Emil Hansson 5, Daniel Ekman 4, Robin Andersson Dickfors 3, Emil Andersson 2, Mathias Tholin 2, Thim Ahlin 1

Publik: 874

Statistik

Matchanalys

Spelaranalys

Efter en målsnål inledning med första spelmålet efter 7.45 blir det fart på målfabrikationen. Sävehof punktar bort Daniel Ekman inledningsvis och Guiftränaren Nicklas Älgekrans byter ut Jesper Lindgren och in med Robin Andersson Dickfors i det uppställda anfallsspelet. Robin har en riktigt pigg första halvlek där stegisättningarna smattrar ofta på Partille Arenas till synes sköna golv.

Eskilstuna Guif spelar med bra tålamod och hittar fram till bra lägen. Fredrik Gustavsson och Emil Hansson gör 9 av Guifs 14 mål i första halvlek.

Bakåt då? Richard Larsson får förtroendet från start i målet och radar upp riktigt många fina parader. Oturligtvis hamnar några returer i Sävehofhänder och pausledningen 14-12 kunde därmed varit några mål större i Guiffavör.

I inledningen av andra halvlek får inte Larsson längre tag på bollarna och byts av mot Herdeiro Lucau. Efter en kvart är Sävehof ifatt och förbi målmässigt och Guifs anfallsspel går i stå allt som oftast. När det återstår 10 minuter av matchen leder hemmalaget med 25-23 och tyvärr känns det som att Sävehof väger lite tyngre denna fredagkväll. Älgekrans byter även in Adam Krantz som ett sista försök att få till några räddningar. Men närmare än 26-26 kommer inte Guif, Sävehof gör ett nytt ryck i slutet och vinner med 29-27.

Eskilstuna Guifs genombrottsbaserade anfallsspel är riktigt bra matchen igenom.

Nya tag på tisdag 12 december då RIK kommer på besök till STIGA Sports Arena. Gratis inträde!