Eskilstuna Guif - HK Aranäs 29-28 (Ht 15-14)

Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 8, Daniel Ekman 6, Jesper Lindgren 4, Robin Andersson Dickfors 3, Simon Sonesten 3, Erik Persson 2, Thim Ahlin 2,  Eric Johansson 1

HK Aranäs: Rasmus Thorbjörnsson 8, August Wiger 6, Tobias Johnsson 3, Philip Jonsson 3, Emil Lennartsson 3, Axel Frankenfeldt 2, Max Santos 1, Martin Mårtensson 1, Jonathan Wiklund 1

Arbetsprotokoll

Matchprogram med laguppställningar finns att ladda ner här

Matchvärd Munktellbadet

Robin frälste Eskilstuna Guif i ny rysare

Efter ännu en riktigt dramatisk match mot Aranäs avgjorde Robin Andersson när han satte 29-28 med 1.21 kvar att spela.

Markus Sjöbrink (avstängd), Emil Andersson (skadad) och Mathias Tholin (sjuk) saknades i hemmalaget.

Herdeiro Lucau fick chansen mellan stolparna. Aranäs fick till en riktig pangstart med bra försvarsspel och fin utdelning framåt. Efter cirka tre minuter hade gästerna gått upp till en 3-0-ledning. Hemmalaget fick vänta till 5.14 innan Thim Ahlin spräckte nollan, 1-3 på resultattavlan.

Eskilstuna Guif närmade sig något, och gick upp till 3-4. Aranäs fortsatte dock att vara laget som ledde matchen. Efter 10.48 drabbades gästerna av matchens första utvisning, ställningen var då 4-6. Ett snyggt samspel Hansson - Gustavsson ledde till 5-6 men inga ytterligare mål tillverkades under utvisningen. Gästerna gjorde två raka mål och gick upp till en tremålsledning vilket ledde till att Janne Ekman lämnade in timeoutkortet för första gången 14.50 in i första halvlek.

Efter timeouten gjorde Daniel Ekman 6-8, men Aranäs var fortsatt steget före i målprotokollet.

16.33 råkade hemmalaget ut för sin första utvisning i matchen, och snabbt därefter följde en ny tvåa för domarprotest. Ställningen efter de två hemmautvisningarna var 8-11, 4 mot 6 i nästan två minuter slutade 1-1.

Vikarierande mittsexan Simon Sonesten svarade efter utvisningarna för två raka mål från sin nya position. I samband med det andra målet drog sig Aranäs på sig en utvisning och under den utvisningen kunde Fredrik Gustavsson sätta sitt fjärde mål i första halvlek och kvittera matchen till 11-11, första gången det stod oavgjort sedan 0-0.

23.20 tog Aranäs sin första timeout i matchen, i anfallet efter timeouten följde ett straffmål som satt med ytterst liten marginal vilket gav gästerna ledningen med 12-11.

Lagen följdes till 13-13 innan Fredrik Gustavssons femte mål gav hemmalaget ledningen för första gången fram till 14-13, Daniel Ekman utökade med sitt femte mål för kvällen med dryga halvminuten kvar av första, innan Aranäs spikade paussiffrorna till 15-14.

I paus bytte Eskilstuna Guif in Adam Krantz i mål. Andra halvlek blev mållös i cirka 1.40 innan Jesper Lindgren satte 16-14.

Fem minuter in i andra halvlek ledde Eskilstuna Guif med 18-15, men det var segt virke i Aranäs-grabbarna denna kväll och efter sju minuter av andra halvlek var laget ikapp till 18-18. Aranäs tog även ledningen med 19-18 men Eskilstuna Guif vände på nytt till 20-19. Vid denna ställning och 41.10 på klockan tog Aranäs sin andra timeout.

Aranäs kvitterade till 20-20, Eskilstuna Guif följde dock upp med tre raka mål.

45.35 tog Eskilstuna Guif sin andra timeout, ställningen var då 23-21. Aranäs reducerade till 23-22, men Eskilstuna Guif fortsatte ha ett litet försprång. Med tio minuter kvar stod det 26-24, Eskilstuna Guif hade även 27-25 men Aranäs denna kväll gav inte upp och med cirka 4.30 kvar hade laget kvitterat till 27-27. Erik Persson satte 28-27 för Eskilstuna Guif då det återstod 2.36 av matchen. Med 2.08 på klockan åkte Daniel Ekman på en utvisning, Aranäs kvitterade än en gång med 1.52 kvar. Robin Andersson Dickfors som vilat lite efter en tidigare skadekänning gick in och satte 29-28 med 1.21 kvar. Aranäs misslyckas med att kvittera efter ett stolpskott, och Eskilstuna Guif hade chansen att gå upp till två mål upp och avgöra. Laget tappar dock bollen och Aranäs fick en ny chans till kvittering, men blåses dock av för steg och med 10 sekunder kvar lyckades Eskilstuna Guif hålla bollen inom laget och hålla undan till en ny seger efter en ny rysare.

Eskilstuna Guif vann återigen, och det var främst Fredrik Gustavsson och Daniel Ekman som visade vägen. Nästa match för Eskilstuna Guifs herrar är nu på söndag, "derby" mot Hammarby i Eriksdalshallen.