Eskilstuna Guif - HK Malmö 26-24 (Ht 13-11)

Eskilstuna Guif: Robin Andersson Dickfors 6, Emil Hansson 5, Daniel Ekman 3, Erik Persson 2, Emil Andersson 3, Fredrik Gustavsson 2, Mathias Tholin 3,  Markus Sjöbrink 1, Jesper Lindgren 1,

HK Malmö: Jim Anderssson 6, Fredrik Lindahl 6, Adam Lönn 3, Fredrik Petersen 3, Linus Persson 2, Adam Blickhammar 2 , Kassem Awad 2

Publik: 1847

Matchanalys

Spelaranalys

Äntligen seger mot HK Malmö

Efter en fantastisk kämpamatch av hela Eskilstuna Guif lyckades man besegra HK Malmö med 26-24 inför 1847 jublande åskådare i Stiga Sports Arena.

Kristian Saeveras fick chansen i Malmös mål och Adam Krantz vaktade Eskilstuna Guifs mål från start.

Eskilstuna Guif spelade med offensivt försvar från start med Tholin som spets i ett 5-1-försvar. Malmös rutinerade vänstersexa Fredrik Petersén gav gästerna ledningen efter 2 minuter på en kontring, Robin Andersson Dickfors kvitterade dock snabbt.

Bägge lagen inledde med riktigt bra försvarsspel, efter 7 minuter ledde gästerna med 4-2, efter tretton minuter var Eskilstuna Guif ikapp, Malmö återtog dock sin tvåmålsledning. Fortsatt tätt bakåt i bägge lagen. Malmö hade även ledningen med 5-7, innan Eskilstuna Guif på nytt kom ikapp till 7-7. Eskilstuna Guif tog även ledningen med 8-7 då Fredrik Gustavsson satte ett straffkast bakom Dan Beutler som hoppade in på straffen. Malmö tog på nytt ledningen med 9-8, innan tre raka hemmamål följde och för första gången ledde Eskilstuna Guif med mer än ett mål, en tvåmålsledning som Eskilstuna Guif höll halvleken ut. Försvarsmässigt fortsatte Eskilstuna Guif vara bra halvleken ut, Mathias Tholin gjorde ett hästjobb som spets och även de andra drogs med i det slitet. Även Adam Krantz gjorde några riktigt bra räddningar i slutet av den första halvleken. Offensivt sett i Eskilstuna Guif-ögon lossnade det rejält för Daniel Ekman i slutet på halvleken då han satte de tre sista hemmamålen innan paus, varav det sista i slutsekunden och hemmaledning med 13-11 när paussignalen ljöd.

En av Malmös främsta i första halvlek Fredrik Lindahl reducerade till 13-12, innan Sjöbrinks första och Emil Hanssons fjärde gav Eskilstuna Guif en tremålsledning i upptakten på andra.

5 minuter in i halvleken stod det 16-15, efter två räddningar av Adam Krantz, ett kanonskott av nyinbytte Erik Persson och ett fint avslut av Mathias Tholin så ledde hemmalaget med tre mål igen.

40.49 var ställningen 20-17 till hemmalaget, då tog Malmö sin andra timeout i matchen. Två raka bortamål följde efter timeouten och det var fortsatt spännande i matchen.

47.39 tog Eskilstuna Guif sin andra timeout, ställningen var då 21-19.

Efter timeouten svarade hemmalaget för två raka mål och ledde med 23-19 varpå Malmö tog sin tredje och sista timeout. Malmö bytte efter timeouten målvakt till Dan Beutler. I Eskilstuna Guifs mål spelade Adam Krantz riktigt inspirerat och försvaret lett av Mathias Tholin slet som djur.

Efter sin sista timeout bytte Malmö till ett offensivare försvar och testade även på att ta ut målvakten när de anföll.
Malmö fick in två raka mål efter sin timeout, men Eskilstuna Guif fortsatte att mala på och svarade med två raka, varpå Malmö svarade på nytt med två raka. 25-23 med 2.37 kvar. Eskilstuna Guif hade chansen att gå upp till tre mål upp, men en bortkastad boll ledde till en Malmökontring då Adam Krantz bjuder på en frilägesräddning ur den högre skolan. Med 14 sekunder kvar av matchen satte Emil Hansson sitt femte mål och fram till 26-23 innebar ännu en seger för Eskilstuna Guif. Malmö fick en reducering med 1 sekund kvar, men det gjorde ju ingenting sett med hemmaögon.

Sammantaget en otroligt fin kämpaseger av Eskilstuna Guif där Mathias Tholins försvarsjobb bör omnämnas extra. Han var överallt när han fick chansen att vara spets i 5-1-försvaret. Framåt var det många som gjorde det bra i olika delar av matchen. Även Adam Krantz ska hyllas efter en riktigt fin målvaktsinsats denna fredagskväll. Nästa herrmatch är redan på måndag då det blir en bussresa på 44 mil ner till Karlskrona.