HK Malmö - Eskilstuna Guif 26-20 (Ht 15-8)

HK Malmö: Anton Blickhammar 5, Jim Anderssson 4, Adam Lönn 3, Mattias Kvick 3, Magnus Persson 3, Binai Aziz 2, Simon Nyberg 2, Otto Lagerquist 2, Fredrik Lindahl 1, Kassem Awad 1

Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 6, Emil Andersson 3, Emil Hansson 3, Daniel Ekman 2, Eric Johansson 2, Simon Sonesten 2, Thim Ahlin 1, Marcus Ekman 1

Robin Andersson Dickfors vs Adam Lönn

Efter tre raka hemmamatcher är det nu dags för Eskilstuna Guifs herrlag att ta bussen ner till Skåne och möta fjolårsfinalisten HK Malmö. David Sundgren kollade läget med Robin Andersson Dickfors och HK Malmös Adam Lönn inför tisdagens match i handbollsligan.

Hur är läget i din klubb?
Robin Andersson Dickfors: Läget är bra. Efter några tunga veckor utan poäng så har vi nu 4 pinnar i bagaget med oss till nästa match. Det har aldrig vart något riktig oro utan mer små detaljer som har fällt avgörande i många matcher. Vi jobbar vidare och håller oss till våran spelidé.
Adam Lönn: Det är god stämning i laget trots den snöpliga förlusten nu senast i EHF-cupen. Matcherna duggar tätt nu ett tag framöver så det är fullt fokus på denna matchen nu på tisdag.

Robin, seger senast mot AIK, kort om den matchen?
Matcherna mot Stockholmslag är det närmaste vi kan komma ett derby så det är alltid lite speciellt att spela emot dem. Det var en match som vi bara skulle vinna men en match där det inte bara gick att ställa ut skorna. AIK kämpade på bra men höll inte hela vägen. Vi var starkare i slutändan.

Hur känns din egen form?
Robin: Min form känns bara bättre och bättre. Jag har fått mer och mer speltid efter operationen och med det följer större ansvar vilket jag trivs med. Jag känner mig fullt återställd så det är full fart som gäller.
Adam: Min och lagets säsongsinledning har varit okej, vi är med i toppen o fajtas precis där vi vill men vi försöker hela tiden att förbättra oss och spela bättre handboll.

Kommentar till tisdagens motståndare?

Robin: Malmö är stora och starka i mitten det gäller att spela ett smart spel och försöka få isär dem så vi kan utnyttja våra styrkor. Adam Lönn och Anton Blickhammar är ständiga hot framåt.
Adam: Ligan är tight och nu är det en tuff match som väntar mot Guif som har ett bra lag över hela banan med Daniel Ekman som sticker ut lite extra.

Robin, vad har du att säga om Adam Lönn?
Adam är en ganska komplett spelare. Han är stor och stark men kan även gå på genombrott vilket gör honom svårläst. även en stabil försvarsspelare. En svaghet skulle kunna vara rörligheten i försvaret på grund av sin storlek, vilket vi snabba spelare får utnyttja.

Adam, vad har du att säga om Robin Andersson Dickfors?
Robin är en duktig spelare som gjorde en bra match mot oss senast när vi möttes förra säsongen, han har ett bra skott från marken och en vass stegisättning.

Robin, Du har gjort en massa säsonger nu och varit rätt skadeförföljd, hur hittar man inspirationen/motivationen att fortsätta spela?
Jag har sagt att så länge jag känner att jag bidrar men något och jag tycker det är roligt med handboll så kommer jag spela. Än så länge tycker jag det är väldigt roligt och jag tror jag bidrar med något i alla fall.

Ännu en fråga till dig Robin, du kom tvåa i försäsongens mästare, har du något att säga om den tävlingen så här i efterhand?
Inte mer än att även fast jag nu är över 30- strecket så finns det lite styrka kvar i mig och att det var väldigt kul att träffa alla andra spelare utanför planen.

Adam, jag skulle säga att fotboll är den största sporten i Malmö, hur skulle du beskriva handbollsintresset i stan?
Det finns ett handbollsintresse i staden och vår förening växer för varje år, men fotbollen och hockeyn är större såklart. Vi har haft bra stämning o stöd i baltiska under

flera matcher i år och framförallt under ”Skåne-matcherna”.

Rent spontant, kommer ni på någon regeländring ni skulle vilja göra i handboll?
Robin: Jag är lite emot försvarsspelare som istället för att försöka stoppa motståndaren med styrka och kraft filmar eller lägger sig allt för tidigt. Jag är inte emot stürmerfouls för de ska finnas utan jag är emot dem som utnyttjar det på fel sätt. Det borde bestraffas hårdare.
Adam: Jag gillar basketboll och jag gillar iden med skottklocka men jag förstår att det är svårt att implementera med tanke på alla spelavbrott som uppstår med frikast och att klockan måste stannas så mycket.

Robin, Du får en timme på dig att prata handboll med vem du vill, vem hade du valt och varför?
 Jag har 3 stycken jag skulle vilja välja. De hade/har alla sin storhet som genombrottsspelare fast i olika generationer. Det är Ljubomir Vranjes, Ivano Balic och Luca Cindric. Det skulle vara intressant att sitta ner och diskutera kring deras syn på handboll och snabbhet/genombrott samt utvecklingen av det genom tiden.

Vad fäller avgörandet på tisdag? Har du något resultattips?
Robin: Gör vi det vi ska och behåller vårat tålamod så tror jag vi vinner med 2 mål. 27-25
Adam: För vår del gäller det att spela med fart framåt utan att få tekniska fel och att spela ett fint målvakts och försvarspel. Gör vi detta så är vi svårslagna, speciellt i Baltiska hallen.

Höjdpunkter

Tungt HK Malmö vann komfortabelt mot Eskilstuna Guif.

Efter ett ryck i slutskedet av första halvlek besegrade HK Malmö Eskilstuna Guif med 26-20 i tisdagens match i Baltiska hallen.

Carl Gabrielsson med i truppen, Mathias Tholin var tillbaka i truppen för bortalaget. Herdeiro Lucau fick chansen i bortamålet, Robin Paulsen Haug stod i hemmaburen när matchen blåstes igång.

Vi fick vänta ca två minuter på matchens första mål då Simon Sonesten spräckte nollan. Binai Aziz kvitterade snabbt. Eskilstuna Guif tog även ledningen med 2-1, sista gången laget hade ledningen, innan Malmö svarade för fem raka mål. Bägge lagens målvakter började mycket inspirerat, Eskilstuna Guif hade det dessutom förtvivlat svårt att få till sitt anfallsspel och fick vänta tolv minuter på mål tre i matchen.

Efter 20 minuter stod det 8-4, det var även fyra mål upp med fyra minuter kvar innan Malmö gjorde ett ryck på slutet av halvleken, efter 11-8 svarade hemmalaget för fyra raka mål, de två sista inprickade av Adam Lönn. 15-8 i paus, en halvlek där Robin Paulsen Haug i hemmamålet hade imponerande 58% i räddningsprocent och Malmö efter en något tung inledning verkligen fick till det framåt sista 10 minutrarna av den första halvleken.

I andra halvlek fick Adam Krantz chansen i bortamålet, och gjorde det bra direkt från start. Malmö höll dock Eskilstuna Guif på behörigt avstånd. 19-10 efter 6 minuter av andra halvlek, 20-13 efter 40.30 spelat, 24-16 efter 48 minuter.

Efter 50.05 stod det 24-17 och HK Malmö tog timeout. Två hemmamål följde efter timeouten innan Eskilstuna Guif svarade för matchens tre sista mål och matchen slutade 26-20.

Nya tag nästa onsdag för Eskilstuna Guifs herrar, då ännu en på pappret svår bortamatch väntar, då styr bussen till Partille Arena och ett möte mot IK Sävehof.