Bästa fotbollsspelare: Nicklas Älgekrans

Vilken tabellplacering slutar Eskilstuna Guif på när säsongen är färdigspelad? Sexa

I samband med matchen auktionerar vi ut Herdeiros tröja. Ge ditt bud här.

Lucaus storspel ordnade skön seger mot Bajen!

Eskilstuna Guif vann den ytterst viktiga matchen mot Hammarby med 26-24 inför 1783 åskådare i Stiga Sports Arena.

Eskilstuna Guif började med boll men det var Hammarby som kontrade in matchens
första mål efter ett misslyckat försök till inspel, Daniel Ekman kvitterade dock tämligen omgående.

Efter fyra minuter hade vi 2-2, och efter sex minuter stod det 3-3 efter bland annat två hemmamål från Jesper Lindgren.

Efter 6.36 gjorde Herdeiro Lucau en spektakulär straffräddning på Patrik Fahlgrens straff, och Fredrik Gustavsson gav hemmalaget ledningen för första gången i matchen, 4-3 på straff. Hammarby kvitterade innan hemmalaget svarade för tre raka mål och Hammarby tog matchens första timeout, tid 13.12.

Tack vare/på grund av mycket inspirerat målvaktsspel av främst Lucau kunde Eskilstuna Guif åter rycka åt sig en tremålsledning efter att Hammarby svarat för två raka mål efter timeouten, vilket innebar 9-6 efter 20 minuter. Hammarby gav dock inte slaget förlorat och svarade på nytt för två mål, 9-8, innan Fredrik Gustavsson satte två mål i rad fram till 11-8.

Tre mål var skillnaden mellan lagen när hemmalaget tog sin första timeout i matchen, 12-9 med 46 sekunder kvar av första halvleken. Inga mer mål kom dock och det var mycket på grund av ett otroligt målvaktsspel av Herdeiro Lucau, även Anton Hellberg i bortamålet var bra.

Hammarby inledde andra halvlek med en snabb reducering, Simon Sonesten svarade snabbt med sitt första mål i matchen.

Eskilstuna Guif fortsatte att trumma på, ställningen efter fem minuter in andra var 16-12. Herdeiro Lucau var fortsatt het i hemmamålet och hade bland annat tagit två stycken straffar i upptakten av den andra halvleken.

39.23 hade gästerna kommit något närmare och det stod 17-14 vilket ledde till att hemmalaget tog sin andra timeout i matchen. Tre raka hemmamål varav två från matchens främsta målskytt Fredrik Gustavsson följde efter timeouten, varpå Hammarby tog sin andra timeout. Efter timeouten vaknade Hammarbys målvakt Anton Hellberg rejält och Hammarby fick även utdelning framåt. Fyra raka Hammarby-mål följde och Hammarby hade fått vittring på poäng. Hemmalaget hade 21-18 och 22-19 men ”Bajen” gav inte slaget förlorat, mycket tack vare Hellbergs målvaktsspel och 51.25 var det bara ett måls ledning för Eskilstuna Guif, som tog sin sista timeout i samband att Hammarby gjorde 22-21.

Några mållösa minuter följde, efter bland annat en straffräddning av Hellberg i bortamålet och även Lucau gjorde några fina parader i hemmamålet. Emil Andersson gav hemmalaget en tvåmålsledning med fyra minuter kvar, Lucau gjorde en ny fin räddning och stod för ett mycket fint utkast till Jesper Lindgren som kontrade in 24-21 med 3.10 kvar att spela och Hammarby tog sin sista timeout.

Martin Dolk gjorde en snabb reducering efter timeouten men ännu ett mål från Jesper Lindgren, denna gången från linjen, gav på nytt en tremålsledning för hemmalaget med 2.15 kvar. Med 1.11 kvar reducerade Hammarby på nytt, men Emil Hanssons 26-23 med 42 sekunder kvar blev spiken i kistan. Hammarby fick göra matchens sista mål, 26-24 och en riktigt skön seger för Eskilstuna Guif!

Sammantaget en riktigt skön hemmaseger där båda lagens målvakter var framträdande. Jag vill även lyfta fram hemmalagets försvarsspel där gästernas storstjärna Patrik Fahlgren stannade på två mål idag. Nästa match är även den mot Hammarby på annandag jul, då på bortaplan. Jag önskar alla en God Jul, om vi inte ses i Eriksdalshallen på annandagen så ses vi i Stiga Sports Arena den 28/12 då Redbergslid kommer på besök.