IFK Skövde HK - Eskilstuna Guif  29-27 (Ht 17-14)

IFK Skövde HK: Matias Helt Jepsen 7, Rasmus Wremer 5, Jack Thurin 5,  Christopher Hedberg 3, Axel Franzén 3,  Richard Hanisch 2, Adam Samuelsson 1, Viktor Ljungkvist 1, Kristian Svensson 1, Miguel Mbomba 1

Eskilstuna Guif: Daniel Ekman 7, Fredrik Gustavsson 7, Emil Andersson 4, Jesper Lindgren 3, Emil Hansson 3, Rickard Åkerman 2, Simon Sonesten 1

Utvisningar: Skövde 4x2  samt 1 direkt rött, Guif 1x2

Matchanalys

Spelaranalys

Handbollsligan tuffar på vidare efter VM, den här gången väntar säsongens tredje möte mot IFK Skövde för herrarna. David Sundgren kollade läget med kantkillarna Emil Hansson och IFK Skövdes veteran Rasmus Wremer inför torsdagens match i Arena Skövde.

Vad har du att säga om er senaste match?
Emil Hansson: Okej försvarsinsats i första halvlek där vi skulle utnyttjat våra lägen betydligt bättre,då hade matchen förmodligen sett annorlunda ut. I andra halvlek spelar vi alldeles för dåligt och agerar helt oacceptabelt.
Rasmus Wremer: Vi spelade bra försvars och målvaktsspel, bättre än på länge. LUGI hade svårt att göra mål i uppställt spel. Trots många utvisningar hade LUGI bara ett mål upp i paus. I andra halvlek hade vi svårt att göra mål, jag tror vi hade tre mål framåt på 20 minuter i andra halvlek, det är ovanligt den här säsongen att det inte stämmer framåt.
Din säsong så här långt?
Emil Hansson: Finns betydligt mer att ta av. Lite som laget.
Rasmus Wremer: Upp och ner Får jag lov att säga, jag har en ny roll, tillbaka på kanten igen. Det tar lite mentalt att ställa sig om sig till kantspelare igen. Får bra lägen från kanten men inte lika många bollar att jobba med.
Kommentar till ditt lags säsong så här långt?
Emil Hansson: Inte fått till de alls som vi vill, finns betydligt mer potential att ta ut och de ska vi försöka få ut de sista nio matcherna.Samtidigt så har många lag runt omkring oss tagit några kliv och satsat och värvat en del.
Rasmus Wremer: Vi har tagit ett steg i rätt riktning denna säsong. Vi har anställt en sportchef, plockat in en ny tränare och fått in passande karaktärsspelare, både i form av bra nyförvärv och bra egna talanger som tagit steget upp. Vi får vara nöjda med höstsäsongen - helt nöjd är man väl aldrig i och för sig.
Vad har du att säga om torsdagens motståndare?
Emil Hansson: Bra lag rakt igenom.De har fått en nystart där Uffe Nyström gjort smarta och bra värvningar med en ny tränare och många fina spelare.
Rasmus Wremer: Ett handbollstekniskt lag. Det man inte har är fysisken, kompenserar det med spelintelligensen och snabbheten . De har bra speed under sulorna.
Ni har mötts två gånger tidigare den här säsongen, med två klara hemmasegrar för respektive lag. Något du tar med dig/minns från de två matcherna?
Emil Hansson: Vi var inte alls med i bortamatchen samtidigt som vi gjorde en jättefin hemmamatch mot dem så jag tar gärna med mig en del från den hemmamatchen eftersom de var mycket som var positivt i den.
Rasmus Wremer: Hemmalagen har varit starka, senast hemma var vi överlägsna och i Eskilstuna var Guif bättre.
Lucau var bra i Eskilstuna. Vi spelar likadant hemma som borta, men det är svårare att spela borta.
Vad talar för att ni vinner på torsdag?
Emil Hansson: För att vi är ett bra lag och vill ta revansch från den senaste matchen.
Rasmus Wremer: Vi har hemmaplan, vi känner oss starka hemma. Vi är många som är revanschsugna sen senaste matchen mot LUGI.
Vem anser du är seriens bästa vänster respektive högersexa?
Emil Hansson: Fredrik Petersen på vänster 6, och får man inte säga Jildenbäck längre så tycker jag Emil Hansson på höger 6.
Rasmus Wremer: Fredrik Gustavsson hos er är duktig tycker jag, Fredrik Petersén när han spelar på kanten. Det finns en hel del bra. Gällande andra kanten, Nu drog Hampus Jildenbäck utomlands, han var ju glödhet innan han drog. Vår egen Christopher Hedberg är en spännande spelare. Stark och har en potential och att bli riktigt bra.
Bästa kantspelare du spelat med & mött under karriären?
Emil Hansson: Bästa jag spelat med är Kristian Björnsen och bästa jag mött är Manuel Strlek.
Rasmus Wremer: Lars Christiansen som motståndare, Fredrik Petersén som medspelare, vi spelade tillsammans i ungdomslandslaget.
Svåraste målvakten att överlista från kanten som du mött?
Emil Hansson: Arpad Sterbik.
Rasmus Wremer: Jag har mött både Niklas Landin och Thierry Omeyer, vet inte om jag lyckades göra mål på Omeyer alls faktiskt.
Hur mycket tid lägger du ner på att granska motståndarnas målvakter inför matcher?
Emil Hansson:
30-60 minuter.
Rasmus Wremer: Jag försöker göra det, det är olika från gång till gång. Målvakterna studerar oss utespelare ännu mer, de är extrema, vilket gör det svårt. De nördar ner sig mer än vad vi utespelare gör. Vi granskar hela Guifs sätt att spela. Jag kanske inte mest taktiska handbollsspelaren, jag har gått rätt så mycket på känsla under karriären. Hade man grottat ner sig mer kanske jag hade varit en ännu bättre handbollsspelare.

Du får en timme att snacka handboll med vem du vill, vem hade du valt och varför?
Emil Hansson: Vet inte om de blir så mycket handbollssnack men skulle gärna vilja prata med Henrik Lundqvist.Tycker han är en väldigt imponerande idrottsman.

Rasmus Wremer: Brukar snacka rätt mycket med familjen, Mina två grabbar har börjat spela så det blir en hel del snack - det räcker att snacka handboll med dom.

IFK Skövde besegrade Eskilstuna Guif hemma

Efter att ha varit steget före i målprotokollet sedan ställningen 7-6 släppte IFK Skövde aldrig ledningen. Ett för dagen tappert kämpande Eskilstuna Guif fick se sig besegrade med 29-27 i Arena Skövde inför 1622 åskådare.

Skövde fick börja med boll, och Jack Thurin överlistade Adam Krantz efter ca 30 sekunder. Daniel Ekman kvitterade i anfallet när det var varning för passivt spel.

Lagen följdes till 3-3 efter 6 minuter, efter 6.23 hade vi bortaledning för första gången då Jesper Lindgren kontrade in 4-3. Lagen fortsatte följas åt till 6-6 innan hemmalaget svarade för två raka mål, första gången ett lag ledde med mer än ett mål i matchinledningen.

Eskilstuna Guif bytte målvakt vid 8-7, även IFK Skövde bytte målvakt. Eskilstuna Guif drabbades av måltorka och Skövde gick upp till en 13-7-ledning innan Daniel Ekman reducerade. Skövde hade även 14-8 och 15-9 innan bortalaget kom igång igen efter en svacka. Fyra raka mål för Eskilstuna Guif och 15-13 och kontakt igen. Hemmalaget svarade med två raka mål innan Fredrik Gustavssons första straffmål - fjärde totalt - gav oss 17-14 i paus. Noterbart i den officiella statistiken var att bägge lagens fyra målvakter totalt stått för två räddningar tillsammans.

Eskilstuna Guif fick en finfin start på andra halvlek med två mål på mindre än en minut, 17-16 således, innan Skövde gjorde 18-16 på straff.

Vid ställningen 18-17 drabbades IFK Skövdes Rickard Hanisch av ett direkt rött kort. Strax därefter fick Skövde en utvisning till och Eskilstuna Guif fick spela med två man mer i 1.36. Det övertagsspelet hade dock inte gästerna någon lycka med sig. När de båda utvisningarna var avklarade ledde hemmalaget med 19-17.

När vi spelat cirka nio minuter hade IFK Skövde gått upp till ledning med 21-17. Hemmalaget fortsatte att vara några mål före. Med kvarten kvar stod det 22-20. Fem mållösa minuter följde innan Skövde gjorde matchens nästa mål. Med åtta minuter kvar ledde hemmalaget med 24-21 och IFK Skövde tog timeout.

Eskilstuna Guif reducerade till 24-22 och 25-23, men två mål för hemmalaget gav 27-23. Eskilstuna Guif gjorde visserligen 27-24 och hade en straff med läge att krympa Skövdes ledning till 27-25, dessvärre missades den straffen och Skövde satte 28-24 och det kändes som det avgjorde matchen denna gång. Emil Hansson gjorde sina två första mål i matchen, 28-26 med 36 sekunder kvar. Skövde tog sin sista timeout, fick ta ett snabbt avslut som satt och 29-26 och Skövdes seger var helt spikad. Emil Hansson fick avsluta med ännu ett mål och när slutsignalen ljöd hade vi 29-27 på resultattavlan.

Sammantaget ett steg i rätt riktning för Eskilstuna Guif efter de två första matcherna efter VM-uppehållet, men dessvärre blev det inga poäng i dagens match. Daniel Ekman och Fredrik Gustavsson de två bästa målgörarna i bortalaget. Nästa match för Eskilstuna Guif spelas lördag den 16/2 då Sävehof gästar Stiga Sports Arena. Avkast kl 18, vi ses då handbollsvänner!