Micke Hagström

I samband med matchen auktioneras Jespers tröja ut. Lägg ett bud här.

Höjdpunkter

Tredje raka herrsegern

Eskilstuna Guifs herrar vann sin tredje raka match då HK Malmö besegrades med 32-29 (15-15) inför 1544 personer i Stiga Sports Arena.

Herdeiro Lucau började i hemmalagets målbur, för Malmö startade Robin Paulsen Haug.

Malmö tog ledningen i matchens första anfall, Adam Lönn målskytt, kvitterat i anfallet efter ett fint avslut av Fredrik Gustavsson.

Efter en start i formel 1-tempo hade vi 3-3 efter mindre än tre minuter spelade. Två av hemmamålen av Fredrik Gustavsson.

Matchens utvisning drabbade Malmö och kom efter 3.36, gästerna var då i ledning med 4-3. Vid fulltaligt Malmö-lag stod det 5-4 till bortalaget.

6.37 drabbades Eskilstuna Guif av sin första utvisning, en utvisning man lyckades vinna med 1-0, 5-5 således.

11.30 spelat och fortsatt rikligt med mål, 7-9. Fredrik Gustavssons femte mål betydde 8-9, men det var Malmö som var steget före i målprotokollet, efter 13.58 hade vi 8-11 och Eskilstuna Guif tog matchens första timeout.

Första draget efter timeouten var att Adam Krantz tog plats i hemmaburen. Daniel Ekman reducerade tämligen omgående efter att spelet satt igång igen, och Emil Andersson krympte gästernas ledning ytterligare, nu var det bara ett mål emellan lagen. Noterbart var att även gästerna bytt målvakt, Dan Beutler tog plats i gästernas mål. Efter 20.27 var hemmalaget ikapp och HK Malmö tog sin första timeout i matchen.

Adam Krantz hade börjat inspirerat efter sitt inhopp, men lyckades inte knipa straffen som följde efter timeouten. Nu följdes lagen åt i målprotokollet till 15-15, vilket var siffrorna i paus.

Lagen fortsatte följas åt till 16-16 innan hemmalaget i ledning 17-16 fick chansen med en man mer efter 4.01, en utvisning som slutade 1-1 och fortsatt ett mål upp för hemmalaget, som blev till en tvåmålsledning strax efter fulltaligt Malmö-lag.

Hemmalaget hade även 20-18 och 21-19 innan gästerna kom ikapp till 21-21 efter ca 12 minuters spel av andra halvlek.

12.26 drabbades Eskilstuna Guif av sin andra utvisning i matchen och Malmö fick en straff, en straff inhoppande Herdeiro Lucau snyggt räddade. I det efterföljande anfallet satte Daniel Ekman sitt sjätte och hemmalagets tjugoandra mål, han fick dessutom med sig en bortautvisning i sekvensen. Eskilstuna Guif drog själva på sig en utvisning i det efterföljande Malmö-anfallet och lika på 22 med halva andra halvleken kvar.

Fredrik Gustavsson gav hemmalaget en ny uddamålsledning, innan han snodde bollen snyggt i försvar. Chans till tvåmålsledning och ännu en Malmöutvisning följde. Gustavsson var het som en bastu och satte iskallt sitt sjunde, 24-22 med ca 17.30 spelat. När Malmö var fulltaligt hade vi 25-23.

Ny hemmautvisning och straff följde. Denna gång gjorde Malmö mål på straffen och fortsatt spänning. Emil Hansson gav på nytt värdarna en tvåmålsledning, 26-24 med tio minuter kvar. Robin Paulsen Haug var åter tillbaka i gästernas mål.

21.22 hade hemmalagets ledning vuxit till 27-24, och Malmö tog sin andra timeout i matchen. Emil Hansson och bröderna Ekman framträdande i hemmalaget.

Malmö reducerade tämligen omgående efter timeouten men Fredrik Gustavsson svarade snabbt. Malmö testade med utplockad målvakt efter timeouten och Jesper Lindgren lade enkelt in 29-25 i det tomma bortamålet. Bakåt testade Malmö ett offensivare försvar.

24.13 begärde Eskilstuna Guif sin andra timeout, 29-26 på resultattavlan. Emil Andersson stegade in 30-26 direkt efter timeouten men Malmö svarade, fortsatt tre mål upp med 4.30 kvar, en ledning som krympte till två mål med fyra minuter kvar av matchen. Eskilstuna Guif misslyckades att gå upp till tre mål i det efterföljande anfallet och Malmö hade chansen att krympa Guifledningen till ett mål, men sköt utanför. Daniel Ekman vräkte sig in och satte 31-28 innan gästerna reducerade på nytt, 31-29 med två minuter kvar. Med minuten kvar räddade Adam Krantz ett friläge och med 35 sekunder kvar spikade Emil Hansson hemmasegern då han säkert satte 32-29 från kanten!

Sammantaget en härlig seger där många drog sitt strå till stacken. Främst i hemmalaget var Daniel Ekman, även Emil Hansson gjorde en hel del viktiga mål. Adam Krantz inhopp i målet var också en plusvariant. Härnäst åker Eskilstuna Guifs herrar ner för att möta Önnered på lördag, innan tre raka hemmamatcher avslutar grundserien.