Favoritlag utöver Eskilstuna Guif: Chelsea

Det går upp och ner hela tiden, det känns helt klart speciellt. Måste säga att beslutet känns helt rätt, ska jag säga. Det är mycket tankar som går omkring, det är verkligen upp och ner i känslorna.

Ja, inte alla detaljer, men mycket. Träningarna innan, och när man blev kallad till match. Jag tror vi mötte Skövde hemma min första match.

Minns du ditt första mål?
Det gjorde jag mot Redbergslid borta.

Skönaste/viktigaste målet du gjort?
Jag vet inte riktigt, skönaste målen kanske var mot Bajen i mitt första slutspel, gjorde några viktiga mål då.

Bästa match du gjort enligt dig själv?
Svårt att säga, många småsekvenser från olika matcher där man gjort bra grejer. Det är väl några europacupmatcher som sticker ut där det gått riktigt bra.

Du har varit Eskilstuna Guif trogen från start till mål, väldigt sällsynt att en spelare oavsett idrott är kvar i samma förening hela karriären. Hur ser du på den saken?
Tanken var ju utomlands ett tag, men jag fick ett bra kontrakt med Guif, träffade tjej och livet var perfekt på hemmaplan, så det blev bra att vara kvar, ångrar absolut inte att jag varit kvar i klubben genom hela karriären.

Vilket lag har varit roligast att möta?
Alingsås HK har vi alltid haft tuffa matcher mot, både i grundserien och slutspelsmatcher genom åren.

Finns det någon/några spelare som varit extra roliga att ha som motståndare?
Finns hur många som helst, nämner jag nån så glömmer någon annan.

Vad tror du att du kommer sakna mest när du lägger skorna på hyllan?
Grabbarna i laget, tugget i omklädningsrummet. Tävlingsmomentet kommer jag nog sakna jättemycket. Får se hur det går (skratt).

Finns det något du inte kommer sakna särskilt mycket?
Försäsongsträningen. Just nu känns det så i alla fall, om några år kanske jag kommer sakna det med (skratt).

Tankar kring framtiden?
Jag planerar aldrig mitt liv, vet typ att det är match i morgon. (Skratt) I sommar ska jag umgås mycket med familjen och vänner och spela mycket golf. Känns skönt att inte ha så mycket planerat faktiskt.

Spelare du spelat med som du ser upp till?
Hade Jimmy Jansson som en stor idol när jag spelade som ung, sen började jag träna och spela med honom i A-laget, det var riktigt häftigt och stort.

Avslutningsvis, har du någon hälsning till de som läser detta/supportrarna?
Jag vill tacka för all support, alla bortamatcher och Europamatcher ni varit på. Ni har alltid stöttat och hjälpt till och haft synpunkter. Eskilstunapubliken har många som tycker och tänker och bryr sig, det är väldigt många som kan sporten i Eskilstuna, på gott och ont. Hoppas ni kommer idag också och säger hej då!

Komfortabel hemmaseger i säsongsavslutningen.

Inför 1714 stycken åskådare tackades Mathias Tholin av och Eskilstuna Guif gjorde ett fint slut på säsongen då IFK Ystad HK besegrades med 28-24.

Innan match fick Mathias Tholin stora ovationer från publiken vid hans sista entré på hemmagolvet.

Eskilstuna Guif tog avkastet i matchen, ett avkast som Mathias Tholin kvällen till ära fick ta. Efter avklarat avkast gick han ut och satte sig på bänken igen.

Ystad gjorde matchens första mål efter att Eskilstuna Guif åkt på en offensiv foul, men hemmalaget svarade för de fyra efterföljande målen, efter bland annat två mål av Daniel Ekman.

Hemmalaget ledde med 5-2 efter åtta minuter, och 6-4 efter tio spelade.

I matchminut elva ställde sig hela Stiga Sports Arena och gav Mathias Tholin en stående ovation, spelarna i Eskilstuna Guif ville inte vara sämre och ställde sig upp även dom. Under ovationen gjorde Emil Hansson ett riktigt konstmål vilket betydde 7-5 för hemmalaget. Under måljublet passade även en leende Hansson på att peka på Mathias Tholin.

Hemmalaget ledde även med 9-7 16.20 in i matchen, en ledning som IFK Ystad åt upp, 9-9 - första gången likaläge sedan 1-1.

Med fem minuter kvar av första halvlek tog hemmalaget sin första timeout i matchen. Ställningen var då 11-11. Bägge lagen blandade friskt i sina laguppställningar. Lagen följdes till 12-12 innan två raka mål av Marcus Ekman gav Eskilstuna Guif pausledning med 14-12. Framstående så här långt i hemmalaget var Adam Krantz.

Noterbart innan andra halvlek startade var att Eskilstuna Guif bytte målvakt, ett byte som var uppgjort på förhand.
Andra halvlek startade med en IFK Ystad-reducering, innan Edvin Jobarks första mål för säsongen betydde 15-13.

Fem minuter in i halvlek två hade vi 18-15, två raka Robin Andersson Dickfors-mål gav oss 20-15 och ett litet ryck målmässigt för hemmalaget.

IFK Ystad reducerade till 20-16 innan hemmalaget ryckte ifrån ännu mer. Fyra raka mål gav åtta mål upp, 24-16. Värt att nämna är 22-16-målet- Jesper Hedar visade stor styrka på linjen och kämpade in sitt första mål i tävlingssammanhang för A-laget, han fick även med sig en utvisning. I försvarsspelet därefter åkte han själv ut!

Herdeiro Lucau var riktigt vass i Eskilstuna Guifs mål den här halvleken, men Ystad närmade sig något i målprotokollet då man gjorde fyra raka mål efter att Fredrik Gustavsson satte 24-16, så viss kontakt. Eskilstuna Guif svarade dock för två raka mål efter det, 26-20 av Thim Ahlin innebar att samtliga spelare med speltid (Tholins avkast gills inte här) hade gjort mål för hemmalaget den här serieepilogen.

28-22 genom Emil Hansson blev Eskilstuna Guifs sista seriemål den här säsongen i handbollsligan. IFK Ystad fick göra de två sista målen i Stiga Sports Arena men det kändes sekundärt en kväll som denna.

Efter matchen släcktes hallen ner och ett bildspel visades upp på mediakuben där många härliga bilder från Mathias Tholins framgångsrika karriär visades inför stora ovationer. Huvudpersonen själv hade ett strålkastarljus på sig.

Säsongen är slut för herrarna. Vi tackar för oss och på återseende 2019/2020! Jag tycker att alla som kan ska ta sikte på damkvalet mot Boden handboll som börjar den 28 mars.