• Herrar
    Handbollsligan

IK Sävehof-Eskilstuna Guif 27-22 (11-11)

Målskyttar: Eric Johansson 8, Marcus Ekman 5, Pavle Karacic 3, Rickard Åkerman 2, Kasper Larsson 1, Simon Sonesten 1, Markus Hagelin 1, Edvin Jobark 1.

För kvällen vittröjade Eskilstuna Guif inleder lite försiktigt och hemmalaget gör första målet i matchen. Därefter gör eskilstunalaget tre raka mål fram till ledning 3-1. Den första halvleken visar sig bli en riktigt svängig historia då Sävehof följer upp med fyra raka mål och ledning 5-3. Guif vänder till fördel 6-5 och hemmalaget gör därefter tre mål i följd fram till 8-6. Efter en lite längre dipp spelmässigt tar Zoran Roganovic timeout efter 22:18 vid ställningen 7-10 (med guifögon sett) varefter Sävehof ökar på ytterligare till 11-7. Guif repar sig och avslutar den svängiga öppningshalvleken med fyra raka mål - lika 11 efter första 30 minuter.

Eric Johansson inleder målskyttet i andra halvlek men sen handlar inledande kvarten av guifutvisningar (4 st) och en massa sävehofmål. Vid ställningen 20-16 efter 45:37 tar Zoran sin andra timeout för kvällen. Närmare än så kommer inte Guif denna gången, Sävehof håller undan till seger med 27-22. Tyvärr förstörde de flertaliga utvisningarna i andra halvlek för Eskilstuna Guif.