Alingsås HK - Eskilstuna Guif 29-26 (12-12)

Målskyttar: Eric Johansson 9, Marcus Ekman 6, Vasilije Kaludjerovic 4, Kasper Larsson 3, Robin Andersson Dickfors 2, Pavle Karacic 1, Rickard Åkerman 1.

Fakta:

Matchanalys

Spelardata

Inför Alingsås HK med Zoran Roganovic

Dags för en ny bortamatch för Eskilstuna Guifs herrlag. Denna gång väntar Alingsås HK i Estrad Alingsås. David Sundgren ringde upp tränare Zoran Roganovic och kollade läget inför matchen.

Oavgjort mot Redbergslid senast, vad har du att säga om den matchen?
Lite konstig känsla. Vi kunde vunnit enklare än vad vi trodde. På slutet tog vi en poäng, vi kan säga att det var rättvist. Vi kunde ha vunnit matchen. Jag tycker det är bra att vi kunde utmana Redbergslid som är ett av topplagen i handbollsligan.

Vad sa du till laget efter Hallbymatchen? 2 raka segrar med mersmak efter den.
Vi samlades och pratade lite, som vi gör efter varje match. Vi tittade på lite detaljer: vi var för glesa i den matchen och lämnade varandra ensamma i försvaret. För stora luckor. Vi har blivit tightare och överarbetar inte situationerna. Det är de detaljerna som gjort det. Det var inget krismöte vi hade (skratt).

Alingsås HK väntar på tisdag, vad har du att säga om det motståndet?
Alingsås är ett av handbollsligans bästa lag. Härlig utmaning att utmana deras försvar, jag tycker det är det bästa försvaret i ligan med två bra målvakter. Enligt mig är Mikael Franzén ligans bästa tränare. Vi kommer spela ännu bättre än vad vi gjorde mot Redbergslid, grabbarna utvecklas för varje dag.

Vilka blir nyckelfaktorerna mot Alingsås?
Felix Claar är det stora hotet, de har jättebra kanter som är snabba och explosiva, Fredrik Teern är riktigt vass när han kommer i andrafas. Å andra sidan ska vi titta på vad vi gör, en sak som är viktig - vi ska inte bara fokusera på motståndaren utan även hur vi löser våra uppgifter.

Eric Johanssons säsongsinledning är riktigt imponerande. Finns det några andra spelare du skulle vilja lyfta fram i ditt eget lag så här tidigt in i säsongen?
Då kan jag nämna 10 andra- det är hela laget jag vill nämna. Alla blir bättre och bättre, så länge det går uppåt är jag djävligt nöjd, inte så viktigt att någon särskild sticker ut i mitt lagbygge, jag vill ha ett STARKT lag. Många kollar på Erics många mål, han gör även ett enormt bra jobb i försvaret.

Fortfarande skadefritt i truppen frånsett Erik Persson?
Det är bara Erik som är skadad, det är några veckor kvar innan han kör för fullt.

Till sist, Har du några rutiner du följer på matchdag som du vill avslöja för hemsidans läsare?
Svårt att ha rutiner när man sitter i en buss 6 timmar. (Skratt) Titta lite video och förbereder inför matcher, inte möjligheten till att ha rutiner som jag hade som spelare. Det händer så mycket och det händer så snabbt så det hinns inte med (ler).

Höjdpunkter

Knapp förlust i Alingsås

Hemmalaget chocköppnar med att göra fyra snabba mål innan Marcus Ekman gör Guifs första. Zoran Roganovic tummar på timeoutkortet redan efter tre minuter men låter spelet fortgå. Sakta men säkert äter sig gästerna ikapp och efter tio minuters spel är det likaläge 5-5.

Guif tar ledningen för första gången i matchen när den precis inbytte skytteligaledaren Eric Johansson skickar in sitt första mål fram till 7-6 efter knappa kvarten. Alingsås tar matchens första timeout efter att Johansson återigen bombat in ett ledningsmål för Guif.

Resten av halvleken byter lagen mål med varandra, AHK kvitterar och Guif tar ledningen. Till halvtidsvila går vi med siffrorna 12-12 på resultattavlan. En bra insats av Guif efter det inledande fyramålsunderläget!

Alingsås börjar även den andra halvleken bäst då man rycker åt sig en tidig tvåmålsledning. Men Guif kommer igång så småningom och håller jämna steg under matchens gång.

Med nio minuter kvar återtar Guif ledning via Robin Andersson Dickfors, lyckan blir dock kortvarig när AHK gör fyra raka mål och leder med tre mål. Matchen ser körd ut men Guif gör ett sista ryck och är ett mål bakom när AHK tar timeout med knappa minuten kvar. Hemmalaget lyckas hitta rätt och AHKs segersiffror snyggas till i sista sekunderna till 29-26. En riktigt bra insats av Eskilstuna Guif totalt sett men tyvärr blev AHK-rycket i slutminuterna avgörande denna gång. Nya tag på söndag nere i Lund mot LUGI!