Målskyttar, Eskilstuna Guif: Eric Johansson 6, Pavle Karacic 6, Vasilije Kaludjerovic 3, Kasper Larsson 3, Rickard Åkerman 3, Isak Älgekrans 1, Marcus Ekman 1 samt Markus Hagelin 1

Publik: 1300 st

MATCHVÄRD:

Eskilstuna Bowlingcenter

Inför match med matchens profil Markus Hagelin

David Sundgren kollade läget med IFK Skövde-fostrade Markus Hagelin, matchens profil i Eskilstuna Guif.

Vad har du att säga om senaste matchen, förlust mot OV Helsingborg?

Mycket tråkigt att vi inte kunde prestera bättre. På något sätt låste sig spelet och det kändes som vi spelade med handbromsen i, och i takt med att vi inte lyckas känns det som vi tappar självförtroendet.

Det har spelats en del matcher sen jag intervjuade dig senast, vad har du att säga om er säsongsstart nu?

Vi har inte tagit så mycket poäng vi har önskat av olika anledningar. I perioder har vi presterat bra handboll och tappat en del matcher i slutet. Vi jobbar på hårt och försöker förbättra oss. Jag hoppas det bär frukt i form av mer poäng snart.

IFK Skövde väntar på söndag, känns det speciellt att möta sin gamla klubb?

Ja lite speciellt känns det eftersom det är min moderklubb, men samtidigt är det en handbollsmatch som alla andra.

Har du fortfarande kontakt med några gamla lagkompisar som fortfarande spelar i klubben?

Om jag minns rätt så är det Adam Samuelsson, Rasmus Wremer och Kristian Svensson som fortfarande spelar i klubben, härliga gubbar allihopa som jag gärna pratar med när vi stöter på varandra.

Senast ni mötte IFK Skövde vann ni, vad minns du av den matchen?

En tuff match där vi mestadels låg under med ett till tre bollar. Skövde blev lite stressade på slutet och vi provocerade fram enkla misstag hos dem vilket gjorde att vi kunde vända matchen.

Hur skulle du beskriva IFK Skövde som motståndare?

Ett stabilt lag med bred trupp. Jag tycker deras främsta styrka ligger i det offensiva spelet.

Finns det någon anledning att du spelar i tröjnummer 15?

Nej egentligen inte, kommer inte ihåg varför det blev så.

Tuffaste/roligaste motståndaren du mött på linjen under din karriär så här långt?

Jag har mött många bra linjespelare under mina år i 1a och 2a Bundesliga bla Kohlbacher och Wiencek är tuffa att möta.

Eskilstuna och Skövde är båda handbollsstäder. Skillnader/likheter mellan städerna?

Handbollsintresset tycker jag liknar varandra, annars så är det inte så mycket likheter.

Varför ska man ta sig till Stiga Sports Arena och kolla på matchen på söndag?

Det kommer bli en intensiv och tuff match mot ett topplag i Handbollsligan, jag tror och hoppas vi kommer prestera bättre handboll än senast. Vi kommer definitivt ge allt och kämpa för en seger!

Resmål: New York
Favoritlag (förutom Eskilstuna Guif då.. :-) ): Följer inte så mycket sport förutom mitt eget utövande, så blir pass på det.

Härlig seger mot IFK Skövde

Efter att ha legat under länge lyckades Eskilstuna Guif vända på matchen och avgöra på straff med matchens sista kast då Eric Johansson satte 24-23 inför 1300 lyckliga hemmafans.

Noterbart innan avkast, hemmalagets Erik Persson tillbaka i truppen efter långtidsskada.

Skövde började med boll men Lucau räddade snyggt och Isak Älgekrans fick spräcka målnollan.

2.32 drabbades gästerna av matchens första utvisning. Pavle Karacic gjorde 2-0 och fick med sig en utvisning till, och hemmalaget med två spelare mer gick ifrån till 4-1 med två spelare mer efter mindre än fem minuters spel.

5.25 in i matchen vid ställningen 4-2 drog Skövde på sig sin tredje utvisning, denna utvisning vann hemmalaget med 1-0.

Gästerna jobbade sig in i matchen efter några räddningar och en del tekniska fel, efter 11.40 hade vi oavgjort - 6-6. I samma sekvens drabbades hemmalaget av sin första utvisning. 13 minuter in ledde gästerna för första gången, 7-6.

Eskilstuna Guif vände på nytt till överläge, 8-7. Skövde kvitterade till 8-8, vilket var ställningen när Rickard Åkerman åkte på sin andra tvåminutare för hemmalaget med 18.38 på matchuret. Den efterföljande straffen missades dock av gästerna. Herdeiro Lucau var inte på straffen men hade varit en av de framträdande i hemmalaget så här långt.

23.00 var ställningen fortsatt 8-8 då hemmalaget drog på sig ännu en utvisning, en utvisning som slutade 1-1.

Efter en snabb kontring satte Vasilije Kaludjerovic sitt tredje mål, 10-9 till Eskilstuna Guif, och Skövde tog matchens första timeout efter 26.56.

Gästerna svarade för för två raka mål efter timeouten och med åtta sekunder kvar av första halvlek tog Eskilstuna Guif sin första timeout. Eric Johansson fick chansen att kvittera på frikast på 30.00, men Fabian Norsten räddade.

Två bra målvakter och två bra försvar och riktigt ovisst inför den andra halvleken.

Gästerna gjorde andra halvlekens två första mål och ledde 13-10 2.10 in i den andra halvleken, innan hemmalaget reducerade. Skövde gick upp till ännu en tremålsledning innan hemmalaget närmade sig i målprotokollet. Med 7.31 spelat hade vi 14-15 på resultattavlan efter Pavle Karacic showat in sitt femte mål.

Gästerna drog ifrån än en gång, 17-14 och Eskilstuna Guif testade 7 mot 6 framåt, vilket gav 15-17 och 16-18, båda målen inprickade av Rickard Åkerman. Skövde fick dock utdelning framåt och behöll tremålsförsprånget fram till 16-19. Hemmalaget höjde försvarsspelet några hack och två raka mål av Kasper Larsson gav hemmalaget rejäl vittring, 18-19 och gästerna tog sin andra timeout 17.02 in i andra halvlek.

Skövde gjorde 20-18 efter timeouten, varpå hemmalaget träffade ribban och Skövde drygade ut ledningen till tre mål på en straff med 11 minuter kvar.

20.51 in i den andra halvleken vid underläge 19-22 tog Eskilstuna Guif sin andra timeout.

Kasper Larsson reducerade, Lucau räddade och Eric Johansson reducerade än en gång. Dock kom ingen kvittering, Skövde gjorde 21-23 med 5.30 kvar av matchen.

Hemmalaget gav dock inte upp, 22-23 med fyra minuter kvar och med med 2.21 åkte Skövde på en utvisning. Inbytte Håvard Åsheim i bortamålet räddade dock det första kvitteringsförsöket, dock sköt Skövde över i det efterföljande anfallet och med 55 sekunder kvar kvitterade Rickard Åkerman, Skövde drog i samma veva på sig ännu en utvisning. Med 52 sekunder kvar lade Skövde in timeout-kortet för sista gången. Herdeiro Lucau räddade det efterföljande anfallet och med åtta sekunder kvar tog Eskilstuna Guif sin sista timeout. Eskilstuna Guif rullade upp till ett kantläge, där Pavle Karacic blev hårt tagen och Eskilstuna Guif tilldömdes en straff, det sista som skedde i matchen. Skyttekungen Eric Johansson stegade fram, och satte straffen och två sköna poäng till Eskilstuna Guif!