Eskilstuna Guif - IK Sävehof 31-31 (17-16)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Robin Andersson Dickfors 9, Rickard Åkerman 6, Eric Johansson 5, Simon Sonesten 4, Pavle Karacic 2, Vasilije Kaludjerovic 2, Kasper Larsson 1, Carl Gabrielsson 1, Markus Hagelin 1

Publik: 1354 st

Sonesten inför matchen

Höjdpunkter

Stark moral gav poäng i hetsig match

Sävehof hade ledningen större delen av den andra halvleken, men Eskilstuna Guif gav inte slaget förlorat utan lyckades fixa ett kryss i slutsekunderna då matchens förgrundsfigur Robin Andersson Dickfors kontrade in 31-31 för hemmalaget.

Lagen följdes åt till 5-5 innan hemmalaget gjorde ett målmässigt ryck med fyra raka mål, där främst Robin Andersson Dickfors visade framfötterna hos hemmalaget. Sävehof tog timeout, vi hade då spelat i 12.50.Robin

Hemmaoffensiven klingade av något och Sävehof närmade sig hemmalaget målmässigt så sakteliga, och när Sebastian Karlsson efter 17.49 satte 10-10 tog hemmalaget sin första timeout i matchen.

Vasilije Kaludjerovic satte 11-10 tämligen omgående efter timeouten, men efter det målet fortsatte Sävehof att göra målen. Gästerna gick upp till en tremålsledning.

Eskilstuna Guif svarade dock för fyra mål i rad, innan Sävehof kvitterade på nytt. Vi hade då spelat 25 minuter av matchen. Eskilstuna Guif gick upp till 17-15 innan Sävehof reducerade med den första halvlekens sista mål. 17-16 efter en riktigt svängig halvlek med full fart framåt åt bägge håll.

Sävehof inledde den andra halvleken med att gå upp till en tvåmålsledning. Eskilstuna Guifs anfallsspel gick lite i stå och det dröjde åtta minuter innan Simon Sonesten spräckte målnollan, då han reducerade till 18-20.

Fortsatt kämpigt för hemmalaget att göra mål, 19-22 var resultatet med kvarten kvar av matchen.

49 minuter in i den andra halvleken blir det rejält hetsigt och tre röda kort delas ut. Ett till Sävehof och de två andra till hemmaledarna Zoran Roganovic och Andreas Wikström. Sävehof ledde vid detta läge med fyra mål.

Hemmalaget drabbas av ännu ett rött kort då Simon Sonesten drog på sig sin tredje tvåminuters utvisning, Sävehof fick samtidigt en straff och tog ledningen med 28-24 med 51.37 spelat.

Hemmalaget gav dock inte slaget förlorat. Två snabba hemmamål gav kontakt igen, innan Sävehof satte 26-29. Ett ursinnigt hemmalag med härlig inställning och mycket adrenalin gjorde på nytt två raka mål fram till underläge endast med ett mål. Hemmalaget drog dock på sig en utvisning, men en fin parad av Lucau gav dock hemmalaget chansen att kvittera, vilket man också gjorde efter ett väldigt fint mål av Rickard Åkerman. Cirka 2.40 kvar på matchen..

Sävehof återtog ledningen med två minuter kvar, varpå Eskilstuna Guif tog sin sista timeout. Dessvärre passade man fel och Sebastian Karlsson kontrade in 31-29 för gästerna med 1.12 kvar. Rickard Åkerman, en av andra halvlekens bättre spelare, reducerade med 44 sekunder kvar och gästerna tog sin sista timeout. Då återstod endast 25 sekunder av matchen. Sävehof passade fel i det efterföljande anfallet, dagens bästa Eskilstuna Guif-spelare Robin Andersson Dickfors var snabb i både ben och tanke och kontrade in 31-31. En hemmapublik i extas får se Sävehof få ett sista frikast men det gick inte in och efter en oerhörd fin kämpainsats lyckades Eskilstuna Guif ordna ett kryss. Nästa match spelas nu på måndag mot Alingsås, se till att besöka Stiga Sports Arena då.