Eskilstuna Guif - Alingsås HK 24-39 (15-19)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Vasilije Kaludjerovic 4, Eric Johansson 4, Robin Andersson Dickfors 3, Erik Persson 3, Markus Hagelin 3, Marcus Ekman 3, Rickard Åkerman 2, Kasper Larsson 1, Simon Sonesten 1.

Föreningen Omtanke är en lokal ideell förening från Eskilstuna som ser till att hjälpa behövande i vår omnejd.

Föreningen samlar in saker du kanske inte längre behöver men som kan gå till en medmänniska istället.

Hygienartiklar (schampoo, balsam, tvål, tandborstar, engångsrakhyvlar, bindor, tamponger, blöjor)

Kläder (varma vinterkläder, skor, jackor, filtar, tröjor, mössor, vantar)

Underkläder för både män och kvinnor (kalsonger, trosor, strumpor)

Sängkläder (lakan, påslakan, örngott). Begagnat går bra, men helt och rent.

Föreningen Omtanke kommer att finnas på plats i STIGA Sports Arena i samband med Eskilstuna Guifs hemmamatch måndagen den 9 december från klockan 18.00.

Höjdpunkter

Storförlust hemma mot Alingsås

Serieledande Alingsås visade ingen pardon och vann med klara 39-24 i måndagens match i Stiga Sports Arena.

Eskilstuna Guif gjorde matchens första mål, och efter 6 minuter stod det 2-2. Lagen följdes till 3-3, därefter kom ett ryck I målprotokollet för gästerna då man gick upp till 7-3 efter 12 minuter.

Därefter följde lite pang-pang handboll med snabba mål åt båda hållen, efter 15.26 ledde gästerna med 10-6. När Eskilstuna Guif gjorde mål svarade dessvärre ur hemmaögon sett Alingsås omgående.

19.03 tog Eskilstuna Guif sin första timeout, då ledde Alingsås med 13-8. Eskilstuna Guif hade svårt att komma närmare än fyra måls underläge, hade 15-18 men i de sista sekunderna av den första halvleken satte William Andersson Moberg 15-19.

I upptakten av den andra halvleken fortsatte Alingsås att öka sin ledning. 5.23 in i halvleken tog Eskilstuna Guif timeout nummer två, men de tekniska felen hemmalaget gjorde fortsattes att straffas hårt och 39.38 var det tio måls övervikt för gästerna.

Alingsås visade dock ingen pardon, med 46 minuter spelat hade vi 19-32 på tavlan, och med åtta minuter kvar var det 20-35. Hoppet om poäng var givetvis över, till slut blev det 39-24 till Alingsås HK.

Om man ska leta positiva saker, och det gillar jag att göra, så gjorde Mattias Hildenborg en del fina räddningar och Erik Persson som nyligen gjort comeback efter sin långtidsskada fick rikligt med speltid på slutet och satte tre riktiga kanoner bakom Frisk i Alingsås-målet. Nya tag på torsdag när en resa ner till Ystad och Ystads IF väntar för Eskilstuna Guif.