Ystads IF HF

28

Eskilstuna Guif - Ystads IF 21-28 (11-13)

Målskyttar: Eric Johansson 6, Pavle Karacic 5, Marcus Ekman 3, Rickard Åkerman 3, Isak Älgekrans 2, Simon Sonesten 2.

Matchen har en jämn inledning och tack vare Anders Persson i ystadmålet leder Guif med ”endast” 8-7 efter 16 minuters spel. Därefter får gästerna fart på spelet och hittar luckorna i hemmaförsvaret och gör fyra raka mål. Efter åtta mållösa guifminuter lyckas Rickard Åkerman överlista Persson från strafflinjen. I halvlekens sista sekunder gör Herdeiro Lucau en svettig räddning och Marcus Ekman kontrar in 11-13 i absolut sista sekunden. Persson magnifik i gästernas mål med drygt 57% räddningar i första halvlek. Fin halvlek även av Ludvig Hallbäck. I hemmalaget stod Lucau för ett gäng fina räddningar.

Inledningen av andra halvlek har varit lite av Guifs akilleshäl denna säsong. Dock inte denna gång. Man får hål på Persson och är ikapp målmässigt efter 38 minuters spel och med kvarten kvar återtar Guif ledningen med 18-17 via Pavle Karacic. Vid ställningen 19-19 åker hemmalaget på en avgörande utvisning där Ystad gör 2-0 och spär på med ett tredje raka mål fram till en tremålsledning. Isak Älgekrans ger hemmafansen ett litet hopp om poäng genom reducering till 21-23 med fyra minuter kvar. Men gästerna glider ifrån och utnyttjar hemmalagets misstag i spel sju mot sex och avslutar med fem raka mål. Bra match av hemmalaget i 50 minuter men det räckte inte denna gången. Priset som matchens lirare gick till målvakterna Anders Persson och Herdeiro Lucau.