30

Eskilstuna Guif - IF Hallby HF 29-30 (14-16)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Rickard Åkerman 7, Eric Johansson 7, Pavle Karacic 4, Robin Andersson Dickfors 4, Andreas Windahl 3, Simon Sonesten 2, Kasper Larsson 1 samt Erik Persson 1.

Våra sponsorer bjuder på inträdet. Boka din gratisbiljett här.

Dags för hemmamatch i Handbollsligan igen. Storpublik väntas när Hallby står för motståndet. David Sundgren kollade av läget med matchens hemmaprofil Isak Älgekrans inför matchen.

App på telefonen: Spotify

Klar förlust mot Alingsås i omstarten, vad har du att säga om den matchen?
Jadu, inte så mycket, vi kom inte alls upp i nivå och förlorade matchen redan efter femton minuter, bara att glömma och komma igen till matchen på söndag.

Din egen säsong så här långt, vad har du att säga om den?
Lite upp och ner, tyckte det kändes bra de två sista hemmamatcherna innan uppehållet men annars tycker jag inte att jag alls har kommit upp i nivån som krävs. Men det är bara att tugga på.

Lagets säsong så här långt?
Det är väl samma sak där, vunnit några matcher mot de lag som ligger i övre delen av tabellen men tappat alldeles för mycket mot de lagen som ligger i botten av tabellen.

Hur skulle du beskriva Zoran Roganovic som tränare?
Hård men ändå ödmjuk tränare med stora handbollskunskaper. En bra blick för detaljer i spelet och brinner verkligen för det han gör.

Samma position och samma tröjnummer som din styvfarsa, Nicklas Älgekrans. Ren slump, eller hur kommer det sig?
Tröjnumret är ingen slump. Det kanske låter lite klyschigt men jag har sedan jag var liten alltid haft som mål att bära 13 i Eskilstuna Guif. Familjen Älgekrans och framförallt Nicklas har varit en stor förebild för mig hela mitt liv. Eva (farmor), Lasse (farfar), Stefan (farbror) och Nicklas som spelat i landslaget eller i högsta ligan i Sverige, man har lite att leva upp till.

Hallby väntar i en riktigt viktig match på söndag, vad vet du om det motståndet?Vad kommer fälla avgörandet?
Det kommer bli en jämn match. Ett bra lag som krigar för varje boll. Bra offensiv första/ andra fas där mycket kretsar runt Olle Ek. Det gäller att vi står bra bakåt och låter dom åka på några tekniska samt vara kliniska i våra avslut för att få hål på deras duktiga målvakter.

Hur mycket tittade du på EM? Vad tyckte du om mästerskapet?
Jag tittade en del, var även på plats i Tele2 arena när det hela skulle avgöras. Mästerskapet i sig var bra arrangerat, synd att det inte gick bättre för Sverige.

Har du någon ritual/skrockgrej du måste göra inför varje match?
Ja, jag tror jag, Pavle och Karre alltid måste värma upp på samma platser, Pavle närmast bänken, sen Karre o sen jag och så vidare..

Finns det någon regeländring/något du skulle vilja ändra på inom handbollen, i sånt fall vad?
Nej, inte vad jag kan komma på just nu.

Du får en timmes handbollssnack med vem du vill, vem hade du valt och varför?
Vem hade inte valt att prata med den legendariska Staffan Olsson? En av Sveriges i särklass mest respekterade och meriterade lagidrottare genom tiderna.

Uddamålsförlust mot Hallby

Trots riktigt bra målvaktsspel av Herdeiro Lucau lyckades inte Eskilstuna Guif att besegra Hallby i söndagens match. Jönköpingslaget segrade med uddamålet i en riktig rysare inför 3113 åskådare i Stiga Sports Arena.

Matchen fick en jämn start där lagen följdes åt till 2-2 innan två raka mål av Pavle Karacic gav oss 4-2 till hemmalaget, 4-2 var ett konstnummer ur den högre skolan. Hallby kom dock igen och efter sju minuter var det likaläge igen, 4-4.

Lagen följdes åt till 6-6 innan Eskilstuna Guif gjorde ett nytt litet ryck i målprotokollet, 8-6 efter 12.30. Lucau som innan matchen var osäkert startande var riktigt bra i hemmamålet.

Eskilstuna Guif gick upp till en ledning med 11-8 och Hallby tog matchens första timeout efter 18.25.

Hallby fick viss ordning på sitt försvarsspel och fick även utdelning framåt och svarade för tre raka mål efter timeouten, 11-11 och nu var det hemmalagets tur att ta sin första timeout då vi hade spelat 22.20 av matchen.

Hallby hade en bra period i matchen, tog även ledningen med 12-11 innan Guif kvitterade. Vid ställningen 13-13 och en spelare mer på planen gjorde Hallby tre raka mål innan Rickard Åkerman satte 14-16 och spikade halvtidssiffrorna i slutsekunden.

Eskilstuna Guif fick en bra start på den andra och var ikapp efter tre minuter, sedan följdes lagen till 19-19 där de turades om att vara det laget med uddamålsledning. Vid 19-19 gjorde gästerna två raka mål, en tvåmålsledning man behöll och drygade ut till tre mål upp, 24-21 med 16 minuter kvar att spela.

Eskilstuna Guif gav dock inte upp. Herdeiro Lucau fortsatte spela inspirerat i mål och ledningen krympte till 24-23 för gästerna, som blev till 25-23. Två snabba hemmamål gav oss likaläge med 11 minuter kvar och Hallby tog sin andra timeout i matchen.

Andreas Windahl gav oss en hemmaledning, som dock kvitterades av Adam Tumba på straff. Eskilstuna Guif tog sin andra timeout i matchen.

Eskilstuna Guif blev avblåsta i anfallet därefter och ett kontringsmål gav 27-26 för gästerna, Hallbys målvakt lyckades rädda det efterföljande anfallet och 28-26.

Simon Sonesten satte 27-28, men Hallby svarade målmässigt. Ny reducering, med dessvärre 28-30 och ännu en räddning från Hallbys målvakt. Lucau räddade det efterföljande anfallet och Eric Johansson satte 29-30 med minuten kvar, nervigt slut.
Hallby tog timeout, blev avblåsta för Stürmerfoul och med tolv sekunder kvar fick Eskilstuna Guif matchens sista anfall. Rickard Åkerman, en av dagens främsta i hemmalaget, fick sista läget men prickade stolpen och en sur förlust med uddamålet var ett faktum.