IK Sävehof - Eskilstuna Guif 33-29 (18-14)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Andreas Windahl 9, Erik Persson 4, Rickard Åkerman 3, Pavle Karacic 3, Robin Andersson Dickfors 2, Kasper Larsson 2, Eric Johansson, Simon Sonesten 2, Marcus Ekman 1 samt Markus Hagelin 1.

Hallå där, Andreas Windahl, välkommen till Eskilstuna Guif! Du kan väl till att börja med berätta om dig själv.

-Hej och tack! Jag är 20 år gammal och fostrad i IFK Tumba HK. I ungdomsåren spelade jag tre år i HK Silwing/Troja, och sedan har jag även spelat i Ricoh HK och AIK. Till vardags pluggar jag på KTH.

Du har nu spelat två matcher för din nya klubb, tankar om dessa?

-Första matchen mot Alingsås får vi en väldigt dåligt start som vi aldrig riktigt hämtar oss ifrån. Mot Hallby så är vi med i matchen i 60 minuter men har några för djupa dalar och det finns bitar i spelet som vi inte förhåller oss till fullt ut. Vi måste få fler lagdelar att fungera samtidigt än vad vi fick i söndags.

Bra inhopp senast i din hemmadebut inför en storpublik, hur var känslan att kliva in i STIGA Sports Arena för första gången i guiftröja?

-Mitt första möte med GUIF-publiken var i en knattematch i halvtid på en fight i dåvarande Elitserien när jag var 9 år i den då fullsatta Sporthallen och jag har spelat i mot GUIF i STIGA två- tre gånger så jag är väl medveten om det fina hemmastöd som finns i Eskilstuna men att dra på sig den röda hemmatröjan inför 3000 var förbannat kul!

Sävehof borta är nästa uppgift. Vad krävs för att det ska bli poäng?

-För att vinna mot Sävehof måste vi vara bra över hela banan i 60 minuter. Sävehof är ett homogent lag med bra spelare på varje position och att vinna matchen-i-matchen mot sin motståndare blir viktigt samtidigt som vi måste spela bättre bakåt än vad vi gjort i de två senaste matcherna.

Förlust mot Sävehof i Partille

Eskilstuna Guif föll mot Sävehof nere i Partille med 33-29. Nyförvärvet Andreas Windahl var ett stort glädjeämne med nio inprickade mål.

Pavle Karacic inledde målskyttet med en snygg flipp, innan hemmalaget gick upp till 5-1 efter 5.30 efter en del tekniska fel från de vitklädda gästerna.

Herdeiro Lucau började bli varm i kläderna och gästerna satte tre raka mål, efter 8.30 hade vi 5-4 på resultattavlan. Olyckligt nog för gästerna utgick skytteligaledaren Eric Johansson skadad.

Sävehof gick upp till tre mål upp vid två tillfällen, 8-5 och 9-6. 14.09 drabbades hemmalaget av matchens första utvisning, det var dock ingen lycka i övertagsspelet. Strax efter fulltaligt bortalag hade vi 11-7 och då drabbades gästerna av sin första utvisning. Sävehof drog på sig en egen utvisning i det efterföljande anfallet, efter att bägge lagen var fulltaliga hade vi 12-8.

Simon Sonesten reducerade till 9-12 och hemmalaget tog sin och matchens första timeout strax därefter. Hemmalaget gjorde 13-9 strax efter timeouten, Eskilstuna Guif bytte in Mattias Hildenborg i mål, reducerade i det efterföljande anfallet men Sävehof tog en ny fyramålsledning fram till 14-10.

Tre raka mål, ett på straff och två på mycket kliniska kontringar, av nyförvärvet Andreas Windahl krympte hemmalagets hemmaledning till blott ett mål. Gästerna fick dessutom in kvitteringen 26.37 in i matchen, då Marcus Ekman hittade rätt.

Hemmalaget gick på nytt upp i ledningen via två raka mål och 28.31 hade vi 16-14 och Zoran Roganovic lade in timeoutkortet för första gången. Gästerna misslyckades att hitta rätt efter timeouten och två raka mål för hemmalaget avslutade målfabrikationen i första halvlek.

Andra halvleken inleddes med en bortautvisning, efter att gästerna blivit fulltaliga stod det 19-14.

34.06 hade vi 19-15 på resultattavlan och hemmalaget drog på sig sin första utvisning i den andra halvleken. Dock blev övertagsspelet kortvarigt då gästerna drog på sig en utvisning i det efterföljande anfallet. När bägge lagen var fulltaliga skiljde fortfarande fyra mål, 20-16.

Andreas Windahl, en riktigt frisk fläkt hos gästerna, satte sitt sjätte mål när han gjorde 20-17. Kasper Larsson reducerade ytterligare till 20-18 innan Sävehof gick upp till 22-18 med cirka tio minuter spelat av andra halvlek.

43.40 var det 25-20 för hemmalaget och Herdeiro Lucau tog åter plats i gästernas målbur.

45.42 tog gästerna sin andra timeout, då hade Sävehof dragit ifrån till 27-21. Andreas Windahls åttonde mål, denna gång på straff, var det första som hände efter timeouten. En räddning av Herdeiro Lucau och ännu en reducering följde innan Sävehof gjorde 28-23 med tolv minuter kvar.

Hemmalaget fortsatte att vara fyra eller fem mål upp, 53.44 var det 29-25 för värdarna och Sävehof tog timeout.

29-26 med 4.30 kvar, då drabbades gästerna av en utvisning och dessutom fick Sävehof en straff som de förvaltade, vid fulltaligt var det 31-28 till hemmalaget.
Hemmalaget gjorde då 32-28 och spikade segern, till slut blev det 33-29.

Nästa match för herrarna är hemma mot IFK Kristianstad 14/2, redan på söndag tycker jag att du ska ta dig till Stiga Sports Arena och se damernas hyperviktiga match mot Skånela IF.