Handbollsligan

OV Helsingborg - Eskilstuna Guif 26-29 (

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Eric Johansson 7, Erik Persson 5, Rickard Åkerman 3, Simon Sonesten 3, Andreas Windahl 3, Markus Hagelin 3, Pavle Karacic 2, Herdeiro Lucau 1, Isak Älgekrans 1 samt Kasper Larsson 1.

Äntligen seger på bortaplan

Till slut lyckades Eskilstuna Guifs herrar vinna en bortamatch i handbollsligan då OV Helsingborg besegrades med 29-26 i söndagens match i Idrottshuset i Helsingborg!

Eskilstuna Guif fick inte den starten man hoppats på i Idrottshuset i Helsingborg. Efter 3.35 hade hemmalaget OV Helsingborg dragit ifrån till 3-0.

Eskilstuna Guif kom dock in i matchen igen, och Andreas Windahl kvitterade till 3-3 med en spelare utvisad för bortalaget. Helsingborg fortsatte dock vara laget i målmässigt överläge och vid ställningen 5-3 drog sig gästerna på sin andra utvisning, vi hade då spelat 8.46.

Hemmalaget fortsatte vara i tvåmålsledning fram till 9-7, då kom gästerna igång och satte tre raka mål och ledde för första gången i matchen. OV Helsingborg lämnade in timeoutkortet för första gången i samband med 10-9-målet, vi hade då spelat 16.47.

I det efterföljande anfallet för OV Helsingborg tog Herdeiro Lucau en straff, vilket ledde till tvåmålsledning för Eskilstuna Guif i det efterföljande anfallet. Nu var det gästerna som hade två mål upp ett tag, 12-10 och 13-11.

23 minuter in på matchen tvingades Eskilstuna Guif till ett målvaktsbyte i samband med att OV Helsingborg satte 12-13. Mattias Hildenborg tog plats mellan stolparna. Eskilstuna Guif svarade för 14-12, "Hilden" tog sitt första skott, och två mål av Simon Sonesten drygade ut gästernas ledning till 16-12.

I ledning 17-13 tog Eskilstuna Guif sin första timeout. Vi hade då spelat 26.37 av matchen. Simon Sonesten fortsatte sitt målstim och satte säkert 18-13 efter avklarad timeout.

Simon Sonesten drog sedan på sig en utvisning i slutet av den första halvleken, men det var fortsatt fem mål upp i paus sedan Eric Johansson satt sitt sjätte mål på en straff fram till 19-14.

Noterbart inför den andra halvleken var att Herdeiro Lucau var åter i buren för Eskilstuna Guif.

Andra halvleken började målsnålt för bägge lagen, efter sex minuters spel hade vi 21-15 till gästerna.

Bortalaget hade fått igång både sitt försvars-och målvaktsspel vilket ledde till klara 24-15 efter cirka 10 minuters spel. Noterbart var att det tjugofjärde målet var från målvakt Lucau.

Hemmalaget gav inte riktigt upp, och två raka hemmamål gav oss 17-24 med 16 minuter kvar. Andreas Windahl kontrade in 25-17 för gästerna, som hade bra koll på händelserna även OV Helsingborgs målvakt också svarade för en fin insats.

Med tolv minuter kvar gjorde Herdeiro Lucau en svettig dubbelräddning, och Markus Hagelin hittade rätt från linjen fram till 27-18 för gästerna. OV vägrade dock ge upp, även om försprånget var stort.

Med 8.12 kvar tog Eskilstuna Guif sin andra timeout, då hade ledningen krympt till 27-21. OV reducerade än en gång innan Eric Johansson stänkte in 28-22, innan hemmalaget svarade för dubbla reduceringar fram till 24-28 och bortalaget tog en ny timeout med 3.30 kvar.

Eskilstuna Guif missade en straff och Emil Andersson satte 25-28, innan Isak Älgekrans satte 29-25 och avgjorde matchen definitivt.

Slutresultatet blev till slut 29-26 till Eskilstuna Guif som äntligen fick känna segerns sötma på bortaplan. Tre matcher återstår av grundserien, härnäst väntar ännu en Skåneresa, dock inte förrän 10/3 då bussen styr till Ystad och match mot IFK Ystad.