Handbollsligan

IFK Ystad - Eskilstuna Guif 37-36(16-18)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Pavle Karacic 10, Rickard Åkerman 6, Andreas Windahl 5, Simon Sonesten 5, Eric Johansson 4, Robin Andersson Dickfors 4, Carl Gabrielsson 1, Kasper Larsson 1.

Inför IFK Ystad med Andreas Windahl

På tisdag är det dags för sista bortamatchen i grundserien. Ännu en Skåneresa, fjärde raka matchen mot skånskt motstånd, väntar då IFK Ystad står för motståndet. David Sundgren kollade läget med vårt nyförvärv Andreas Windahl.

Andreas favoriter
Maträtt: Grillat är det inte mycket som slår
Dryck: Cola Zero eller pepsi max
Hemsida: Handbollskanalen
Drömresmål: Månen vore häftigt
Idrottslag: inget speciellt

Hur kommer det sig att det blev Eskilstuna Guif för dig?
Vi hade första kontakten redan i somras, sedan hörde  Zoran  av sig i mitten på december, allting kändes bra, kändes att det skulle funka med pendlingen mellan Stockholm och Eskilstuna. AIK var väldigt schyssta i processen under förhandlingarna också ska sägas, och jag nappade på erbjudandet.

Vad tycker du om din start i Eskilstuna Guif-dressen?
Jag har kommit in i det snabbt, och blivit väldigt välkomnad av både laget och organisationen i och runt klubben. Det är skönt att vi har kunnat vinna några matcher, synd att vi inte kunde knipa platsen i ingenmansland men nu vet vi vad som väntar och kan spela mer avspänt de sista tre matcherna.

Skillnader mellan allsvenskan och handbollsligan?
Allt runt omkring är större. Det är ett högre tempo, det är ett steg upp, det krävs mer av en.. Är man inte hundraprocent med så går det inte att prestera, man måste vara ordentligt förberedd inför matcherna .

IFK Ystad väntar på bortagolv, tankar kring den matchen och avslutningen på ligasäsongen i stort?.
Eftersom Hallby vann idag är det klart med kval. Vi ska göra vad vi kan föra att få ett bra avslut, och försöka ta elfteplatsen som Önnerred har just nu.

Efter matchen mot Kristianstad stannade ni kvar i Skåne, och var bland annat över till Köpenhamn. Vad kan du berätta om den helgen?
Bra för lagsammanhållningen, vi var som sagt i Köpenhamn och hade trevligt en dag. Eslöv var schyssta och ordnade en träning åt oss i Eslövshallen så vi körde ett pass där. vi vann ju mot Helsingborg på söndagen så det gjorde oss säkert gott med den vistelsen

Hur skulle du beskriva Zoran Roganovic som tränare?
Noggrann, han jobbar mycket med vår utveckling som spelare och som individer. Han kan vara hetlevrad ibland, det är bra, för det visar att han vill vinna. Bara fått positiva intryck av honom som tränare så här långt.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och privatperson för hemsidans läsare?
Som spelare är jag en som gillar fart och fläkt., är bra på att läsa spelet och kontra.
Gillar att göra mål, och jag ser hellre en match slutar 35-35 än 20-20.
Ganska lugn och sansad människa. Andra året med studier, funkar än så länge bra att kombinera med handboll.

Finns det något du skulle vilja ändra på inom handbollen, t ex en regel eller något annat?
Sista 30 sekunderna tycker jag är oklart vad som gäller .Man vet inte när det ska bedömas som straff och blått kort eller om det bara ska dömas frikast. Det skulle kunna bli tydligare vad som gäller, jag vet inte om domarna är helt säkra på vad som gäller heller faktiskt. Kan lägga till att jag gillar 7 mot 6-regeln. Den handlar om att välja rätt lägen, står mer för den handbollen  än spel baserat på tungt skytte.

Du får snacka handboll med vem du vill i en timme, vem hade du valt och varför?
Gärna med någon annan nörd som gillar att nörda ner sig i handboll precis som jag, har inget specifikt namn.

Avslutningsvis, du har inte varit jättelänge i klubben, men vem är Eskilstuna Guifs

Avstår trötter, men de andra kan jag svarà på.

Toker: Pavle Karacic
Kloker "Hagge", Markus Hagelin
Glader: Carl Gabrielsson

Förlust i målfest mot IFK Ystad

Eskilstuna Guif gjorde inte mindre än 36 mål borta mot IFK Ystad, dessvärre gjorde IFK Ystad 37 då man avgjorde matchen med 19 sekunder kvar.

Vi fick en målrik start på matchen, lagen turades om lite att vara i ledning, men det andra laget kvitterade omgående fram till 5-5. Noterbart så långt var att Simon Sonesten hittat rätt tre gånger från linjen.

Vid ställningen 5-5 gick sedan gästerna upp till en tremålsledning, vi hade då spelat 7.54 och IFK Ystad tog matchens första timeout. Första "draget" av IFK Ystad var att byta målvakt, då Glemhorn avlöste Landgren i mål.

Två raka hemmamål kom efter timeouten, innan Pavle Karacic gjorde 9-7 för bortalaget. Vi hade då spelat 11.40.

Bortalaget fortsatte vara i målmässigt överläge och hade 12-9 efter 14.30 och 13-10 efter 18 minuter. Anfallsspelet firade stora triumfer så här långt. Man ledde även med 14-11 innan två raka IFK Ystad-mål följde, Robin Andersson Dickfors satte dock sitt andra mål i matchen fram till 15-13 efter 22 minuters spel.

Gästerna fortsatte med att ha ledningen med två mål fram till 17-15 då de tog sin första timeout i matchen, vi hade då spelat 28.38. Efter timeouten gjorde Pavle Karacic sitt femte mål på en riktigt läcker Japan, innan Ystad ordnade paussiffrorna 16-18 i första halvlekens slutsekunder.

Eskilstuna Guif fortsatte vara i ledningen och hade 20-17 två minuter in i andra halvleken, och hade även 23-21 6.44 in i den andra halvleken.

IFK Ystad gav dock inte slaget förlorat och 9 minuter in hade vi likaläge, 24-24. 10 minuter in i halvleken tog även IFK Ystad ledningen med 25-24, första gången man var i ledningen sen i upptakten på matchen. Lagen följdes sedan åt till 30-30, dock skiftade det vilket lag som hade uddamålsledning.

Med tio minuter kvar gick IFK Ystad upp till en tvåmålsledning för första gången i matchen, 32-30 och passade dessutom på att ta timeout. Resultatet av timeouten gav två raka hemmamål, 34-30 med åtta minuter kvar. Avgjort? Nä, inte riktigt. Eskilstuna Guif svarade för två raka mål och ställningen var 34-32 med 6 minuter kvar.

Eskilstuna Guif fortsatte jaga och 36-34 för hemmalaget blev till 36-36. Med 19 sekunder kvar gjorde sedan IFK Ystad 37-36 då Emil Hansson satte sin egen retur, Eskilstuna Guif tog timeout men det sista anfallet slutade med ett frikast som IFK Ystad-muren täckte bort.

Sammantaget en väldigt tempostark match där Eskilstuna Guifs anfallsspel var väldigt tempostarkt och påhittigt. Högersidan stod för en stor del av målen då Pavle Karacic satte 10 mål, Rickard Åkerman 6 och Carl Gabrielsson 1. Trots förlusten finns det mycket positivt att ta med i kväll. Härnäst väntar LUGI på hemmaplan på lördag, då är det ett trippelevenemang med damerna, GP och herrarna. Vi ses redan klockan 14 och stöttar damerna, sedan stannar vi kvar och hejar hela dagen!