Eskilstuna Guif - IFK Kristianstad 21-29 (9-16)

Målskyttar Eskilstuna Guif:  Andreas Windahl 6, Rickard Åkerman 3, Martin Anglenius 3, Pavle Karacic 2, Isak Älgekrans 2, Carl Gabrielsson 1, Linus Gustafsson 1, Marcus Ekman 1, Markus Hagelin 1 samt Erik Persson 1.

ByggPartner

Pavle Karacic inför matchen

Dags för hemmamatch igen i Handbollsligan. Vi kollade läget med Pavle Karacic inför mötet mot IFK Kristianstad.

Tankar kring förra matchen mot Sävehof, dessvärre förlust med fyra bollar!
Vi kom aldrig upp i nivå riktigt. Visserligen skadade sig Eric tidigt i matchen men ändå så tycker jag att vi hade kunnat spela lite bättre.
IFK Kristianstad väntar, vad har du att säga om det motståndet?
Nya tag nu på fredag iallafall. Ett Kristianstad som också är lite skadedrabbat som vi och inte har den bästa formen. Man måste få stopp på deras kontringar och få dem i uppställt anfallspel. Då har vi en god chans att vinna faktiskt!
Vad talar för en hemmaseger på fredag?
Att Kristianstad är i en liten svacka och att vi vill revanschera oss från förlusten nu senast mot Sävehof.
Ni har fått in Andreas Windahl från AIK, 9 mål senast. Vad kan du berätta om honom? Både spelaren och människan utanför planen.
Andreas är en väldigt duktig handbollsspelare. Har en målnäsa som väldigt få spelare har. Utanför banan är han väldigt lugn och väluppfostrad kille.
Du har gjort en del konstmål under årets säsong. Har du något mål du själv tycker varit extra snyggt av dessa?
Oj, ett mål senast mot Hallby var roligt att få göra. Det viktigaste är egentligen att bara göra mål. Sen hur det ser ut, är kanske av sekundär prio. Men det är kul såklart att folk uppskattar det man gör på banan!
Finns det någon anledning att du spelar i nummer 7?
Faktiskt inte. När jag växte upp så var 11 mitt favoritnummer. Men tyvärr så var nr 11 upptaget när jag kom upp i H43s A-lag så då fick det bli nummer 7 och har haft det sedan dess.
Ni har lirat på de flesta veckodagarna, finns det någon dag du föredrar att spela på, och i sånt fall vilken?
Fredag eller lördag. Mest för att då vet man att man får söndagen helt ledigt från både handbollen och skolan och kan verkligen vila upp sig. Det är annars svårt att hitta hela vilodagar när man både pluggar/jobbar och spelar handboll så som många av oss i laget gör.
Hur mycket tid ägnar du dig att kartlägga motståndarnas målvakter?
Väldigt mycket. Ibland kanske för mycket vilket gör att man överanalyserar vissa målvakter.
Du får välja en spetsegenskap från valfri lagkompis och själv få ta över den, vilken hade du tagit och från vem?
Marcus Ekmans minnesförmåga.
Bästa hallen du spelat i!
När jag var i Tyskland och mötte Leipzig på bortaplan. 8000 galna tyskar på läktare som svor åt en. Det var häftigt!
Det var över 3000 på gratismatchen mot Hallby, har du något tips hur vi kan få tillbaka dem när det inte är gratis entré?
Jaadå, bra fråga. Först och främst måste vi göra jobbet på plan och vinna, men även i motgång behöver vi all hjälp vi kan få så jag hoppas att, speciellt nu när Kristianstad kommer, att folk vill se elit-handboll och bidra med den stämning som fanns mot Hallby.

Till sist, vem av dina lagkompisar
Snackar mest i sin mobil - Vasilije
Är den största svärmorsdrömmen - Kasper, som nyligen har blivit singel faktiskt. Han gillar att laga mat, gå på bio och det som många inte vet om Kasper, han är väldigt bra på att lyssna och bryr sig om andras känslor och tankar. En tiopoängare helt enkelt, och vi väldigt glada över att ha honom i laget. (ler)
Är bäst på fotboll - Hildenborg
Äter mest - Ekman
Är mest fåfäng - Svårt! Ingen riktigt faktiskt. Kasper och Edvin brukar ta fram kammen efter träningarna men det är väl det närmaste fåfänga jag har sett.

Eric Johansson inför Kristianstad

Höjdpunkter

Eftersnack på Västra Porten

Kristianstad-seger på alla hjärtans dag

Ett skadedrabbat Eskilstuna Guif kämpade på, men IFK Kristianstad var för tunga denna fredagskväll. Till slut blev det 21-29 i fredagens match i handbollsligan.

Eskilstuna Guif saknade Eric Johansson och en sjuk Robin Andersson Dickfors. Martin Anglenius fick äran att debutera i À-lagssammanhang.

3.20 gav Andreas Windahl Eskilstuna Guif ledningen, en ledning som kvitterades i det efterföljande anfallet.

Windahls andra mål gav oss 2-2, sedan ryckte Kristianstad åt sig en 6-2-ledning. Båda lagens målvakter var framträdande såhär långt i matchen. Hemmalaget kom upp till 4-6 och 5-7 efter halva den första halvleken. Fyra av fem hemmamål inprickat av Andreas Windahl som verkar funnit sig väl tillrätta i den röda Eskilstuna Guif-dressen.

Vid ställningen 7-11 linkade dessvärre Marcus Ekman ut, vi hade då spelat 22.50. Andreas Windahl gjorde ännu ett mål fram till 8-11 innan gästerna ryckte igen, 8-14.

I paus hade vi 9-15. Bägge lagens målvakter var bra halvleken igenom, hos hemmalaget var det Andreas Windahl som var det största plustecknet framåt med 6 gjorda mål.

Fem minuter in i andra hade vi 10-16, en ledning som gästerna drygade ut till 10-19 och Eskilstuna Guif tog timeout.

Eskilstuna Guif gick runt på en hel del spelare, men hade det svårt att hitta målet. Efter halva den andra halvleken var det tio mål som skiljde mellan lagen, 13-23.
Då passade Eskilstuna Guif på att ge Gustav Ålgars chansen i hemmamålet.

Med elva minuter byttes Martin Anglenius in i anfallsspelet och han gjorde ett mycket lovande inhopp för hemmalagets räkning. Efter två minuter på planen krutade han in sitt första mål i handbollsligan då han reducerade till 17-26. Han gjorde även två snygga mål till och var en riktig plusvariant hos hemmakillarna. Även Gustav Ålgars gjorde några fina parader i hemmaburen. Eskilstuna Guif närmade sig lite i målprotokollet fram till 21-27, innan IFK Kristianstad fick de två sista målen denna kväll.

På måndag väntar hemmamatch igen, då tycker jag ni ska bege er till Stiga Sports Arena och ge grabbarna det stöd de behöver i den hyperviktiga matchen mot Önnered.

För tillfället finns det inget att visa här.