Eskilstuna Guif: Mathias Tholin 7, Emil Andersson 6, Markus Sjöbrink 2, Emil Hansson 2, Simon Sonesten 2, Robin Andersson Dickfors 1, Fredrik Gustavsson 1, Jesper Lindgren 1, Erik Persson 1, Thim Ahlin 1, Marcus Pedersen 1

Utvisningar: RIK: 6x2 + 2 röda kort (kopplat till 3 utvisningar), Guif: 5x2

Martin EekTränarduon Ekman/Älgekrans släpper återigen fram en debutant i Handbollsligan.

Eek, som spelade i 19 av GPs 22 matcher i division 1 norra den här säsongen, är en högersexa född 1998.

Janne Ekman kommenterar:

Martin Eek är nästa spelare från 98-kullen som får debutera i Guifs A lag. Han är en kvickfotad och spänstig högerkantspelare som är fostrad i Norrköping. För två år sedan flyttade han till Eskilstuna för spel i Guif och för att gå på Rekarnegymnasiets handbollslinje, NIU. Martin har gjort stora framsteg under året i GP och juniorlaget. Han har gjort en del träningar med A laget och får nu chansen att debutera i Handbollsligan.

Vi gratulerar och önskar Martin lycka till i Lisebergshallen!

Sista bortamötet för Eskilstuna Guif i seriespelet. Redbergslid tog emot i Lisebergshallen och matchen utspelade sig mellan två lag som redan är klara för slutspel men bägge lagen vill förstås inleda slutspelet utifrån bästa möjliga position och med gott självförtroende.

Eskilstuna Guif inledde i ett rasande tempo och gick snabbt fram till 3-0. Efter några minuter vaknade även RIK
till och efter drygt 5 spelminuter stod det 3-4 på tavlan. En målrik inledning på matchen. Efter utvisning av Emil Andersson och tilldöms straff så reducerade hemmalaget via Tobias Johansson till 4-4.

Krantz stod för flera fina räddningar i Guifmålet. I numerärt underläge så fick vi se på två riktigt snygga kontringsmål satta av lagkaptenen Tholin, som fångade boll likt en bläckfisk och ställningen var 5-6.

Lagen bytte i stort sett mål med varandra, efter dryga 20 minuter vid ställningen 12-12 så kom matchens första timeout som togs av Eskilstuna Guif.
Därefter följde 2 raka guifmål men trenden bröts när guifbänken drog på sig en tvåminutare och RIK kunde kvittera till 14-14.

Vid två minuter kvar av första halvlek tog RIK sin första timeout och vi gick till pausvila med 16-15 på resultattavlan. Målbäst under första halvlek var i Guif Emil Andersson med 5, och Mathias Tholin med 4. I hemmalaget var det Rickard Lönn och Albin Stenberg som stod för 4 mål vardera.

Andra halvlek drog igång och Krantz stod för 2 fina inledande räddningar i RIK´s första anfall. I nästföljande anfall sitter dock bollen bakom Krantz. RIK drar på sig en utvisning och efterföljande straffmål sätter Fredrik Gustavsson. Efter ett brutet anfall sätter Emil Andersson bollen i tomt mål och Guif har kvitterat till 17-17.
Guif gör sedan ett miniryck till 18-21 efter 2 raka mål av Tholin samt ett av Sonesten. RIK reducerar till 19-21 genom Albin Stenberg. Samtidigt blir det ett målvaktsbyte i RIK när Tony Heeringson kommer in. Efter flera räddningar av Heeringson så är ställningen 20-21. Krantz svarar snyggt med efterföljande straffräddning och ytterligare räddning i nästkommande anfall. Under denna period så är det briljant målvaktsspel i bägge lägren. Guif drar på sig en utvisning, RIK får straff och Krantz räddar igen men returen sätter Mellegård. Lagen byter mål med varandra, och det står 23-23 på tavlan efter 48 spelminuter. Guif står för några tekniska fel och vid ställningen 25-23 tar Ekman timeout och Guif har märkbart svårt att få hål på Heeringson i RIK-målet.

RIK fortsätter och trumma på och gör ett ryck fram till 28-24. Guif gör ett sista försök med punkt på Arnesson och en timeout med drygt fyra minuter kvar av matchen men RIK rinner ifrån när Heeringson agerar som en levande vägg och får med sig många kontringar som resultat. Slutställningen skrivs till 33-25.

I Guif utmärkte sig Emil Andersson främst i första halvlek, Mathias Tholin blev målbäst med 7 nätkänningar och Krantz stod för en bra insats i målet. Matchens dominant fanns dock i RIK,  Heeringson kom in och stängde igen butiken helt i andra med en räddningsprocent på 81 % vilket visade sig bli matchavgörande.

Nu vänder vi blicken emot torsdag då Eskilstuna Guif spelar sin sista match i seriespelet men också sin första match i STIGA Sports Arena. Vi ser fram emot en riktigt härlig publikfest i rött! Dessutom vankas kval till SHE för damerna på söndag kl.16 när vi tar emot Boden IF!