Sävehof: Viktor Ottosson 8, Victor Fridén 4, Olle Forsell Schefvert 4, Atli Aevar Ingólfsson 3, Niclas Fingren 3, William Bogojevic 3, Johan Fagerlund 2, Viktor Rhodin, Jonas Larholm, Jonathan Edvardsson.

Guif: Robin Andersson Dickfors 4, Daniel Ekman 4, Emil Andersson 3, Fredrik Gustavsson 3, Erik Persson 2, Mathias Tholin 2, Jesper Lindgren 2, Marcus Pedersen 2, Simon Sonesten 2.

Statistik:

På måndag kväll spelar herrlaget bortamatch i sprillans nya Partille Arena då man möter Sävehof.

Mikael Hagström

Mikael Hagström är herrlagets materialare, hur ser hans dag ut när det vankas bortamatch?

Jag är på plats i Skjulsta nån timme innan avfärd. Brygger kaffe, packar matchkläder och bollar mm.

Vilka är de största skillnaderna jämfört med hemmamatch för din del?

Det är ingen större skillnad egentligen, bara jobbigt om man skulle glömma något.

Har du nån gång glömt att ta med nåt viktigt?

Det har man väl gjort men allt brukar lösa sig med hjälp av motståndarlagets materialare. Vi är väldigt hjälpsamma mot varandra inom handbollen.

Det brukar sägas att det är jobbigt att åka hem efter en förlust. Vilken är den jobbigaste hemresan från bortamatch hittills i din karriär?

Jobbigaste är helt klart Nexe borta i EHF-cupen säsongen 14-15. Och då tog vi ändå poäng. Avresa från hotellet i Kroatien kl 04.00. Buss till Budapest, flyg via Oslo till Arlanda. Sen buss hem till Eskilstuna. Var hemma vid midnatt, 20 timmar dörr till dörr.

Låter tungt! Men vad är det bästa med att vara materialare?

Det är nog tugget i omklädningsrummet.

Vem är slarvigast i laget?

Tycker nog inte vi har någon riktig slarver i laget. Fast vissa får man ju tjata lite extra på.

Och vem är materialardrömmen?

Emil A, Daniel E och Jesper har jag haft mycket hjälp av. Hoppas våra juniorer kan ta vid där.

Hur mycket hinner du njuta av en match egentligen?

Ganska mycket faktiskt. Mitt jobb är mest före och efter match. Under match får man göra sitt bästa genom att stötta och peppa.

Herrlaget har öppnat spelet i Handbollsligan med att ta fyra poäng på fyra matcher. Efter förlusten i premiären mot Alingsås har Eskilstuna Guif tre raka matcher utan förlust. Nu stundar Guifs första match i nya Partille Arena, hur känns det Janne Ekman?

"Bra känsla, ska bli roligt att möta Sävehof i deras nya hall!"

Och hur ser matchtruppen ut?

Vi har med oss Krantz, Lucau, Tholin, Gustavsson, Hansson, Sjöbrink, Ahlin, Lindgren, Pedersen, Sonesten, Andersson Dickfors, D. Ekman, M. Ekman, Andersson & Persson.

Avkast kl 19. Matchen ser du på CMore. Guifabonnemang (99:-/månad) på Cmore köper du här

Guif inledde bäst, men Sävehof kunde till slut vinna måndagens match i handbollsligan tämligen komfortabelt

med 30-24 (17-12).

8 Robin Andersson Dickfors presentation

Eskilstuna Guif inledde matchen bra i nybyggda Partille Arena. Jesper Lindgren, åter från start igen gjorde två raka mål och Sävehof fick vänta till 4.31 med att spräcka Adam Krantz´ målnolla genom ett straffmål av Viktor Ottosson och fick vänta till 9.53 innan de fick vara i ledning för första gången, 4-3 genom Victor Fridén.

Tretton minuter in gjorde värdarna 6-3 på straff samtidigt som Tholin blev utvisad, vilket ledde till att Eskilstuna Guif tog sin första timeout i matchen. Sävehof hade dock matchen under hyfsad kontroll resten av halvleken och visade prov på sin riktigt breda trupp. Talande för detta var att vid ställningen 13-8 25 minuter in i matchen hade Sävehof inte mindre än sju olika målskyttar.

Eskilstuna Guif försökte svara men Sävehof svarade för ett bra och följsamt försvar halvleken ut vilket ledde till att paussiffrorna var 17-12 till hemmalaget.

I halvtid bytte Guif målvakt och gick ner till ett 6-0-försvar. Eskilstuna Guif började andra halvlek rätt piggt och låg bara under med tre bollar tio minuter in i halvleken. Lagen gjorde varsitt mål innan Sävehof gjorde två raka fram till 23-18 och Eskilstuna Guif tog sin andra time out med 17 minuter kvar.

Eskilstuna Guif stred tappert, låg blott under med tre mål med sex minuter kvar vilket leder till att Sävehof känner sig manade att ta en time out. Efter detta avgjordes matchen definitivt till värdarnas fördel. 28-24 efter ett snyggt mål från linjen av gamle Guifbekantingen Ingolfsson, Guif misslyckades med att reducera och Ingolfsson gjorde ännu ett klassavslut från linjen, 29-24. Sävehof gjorde ännu ett mål och gick segrande denna gång.

Eskilstuna Guif försökte och kämpade gott men Sävehof var helt enkelt för bra när de väl drog ifrån i målprotokollet. I ett mycket starkt kollektiv i hemmalaget plussar jag extra för Viktor Fridén och Viktor Ottosson, hos Eskilstuna Guif gjorde Robin Andersson Dickfors sin bästa match hittills denna säsong. Nya tag på måndag då Hammarby IF kommer till Skjulstahallen.