IFK Kristianstad - Eskilstuna Guif 28-24  (Ht 15-9)

IFK Kristianstad: Philip Henningsson 4, Albin Lagergren 4, Stig Tore Moen Nilsen 4, Valter Chrintz 4, Inge Aas Eriksen 3, Mario Lipovac 3, Tim Sörensen 2, Anton Persson 1, Gunnar Stein Jonsson  1, Evon Mohlin 1, Viktor Hallén 1

Eskilstuna Guif: Emil Hansson 7, Fredrik Gustavsson 5,  Daniel Ekman 3, Mathias Tholin 3, Jesper Lindgren 3, Markus Sjöbrink 2, Emil Andersson 1

Utvisningar: Kristianstad: 1x2, Guif: 4x2

Matchanalys

Spelaranalys

Vi tog ett snack med Janne Ekman inför bortamatchen mot IFK Kristianstad.

Janne Ekman

Dags att möta IFK Kristianstad igen, denna gång på bortaplan. Hur går tankarna inför matchen?

-Med tanke på resultatet i senaste matchen mot Kristianstad på hemmaplan så kommer det att krävas betydligt mer från vår sida om vi ska ha minsta lilla chans till poäng. I dagsläget känns Kristianstad som lite vassare än de flesta andra lagen i Handbollsligan. Det vi ledare tillsammans med spelarna vill se är ett betydligt tuffare försvarsspel från vår sida och att flera spelare kliver fram och vågar samt tar för sig mer i anfallsspelet.

Hur har ni utnyttjat landslagsuppehållet?

-Lite blandat med tuff träning men också med några dagars ledighet då vi hade ett tufft matchschema precis innan uppehållet. Uppehållet kom lägligt och välbehövligt för att ladda batterierna inför de två sista månaderna innan årskiftet då vi kommer att spela 1-2 matcher i veckan.

Säsongens näst längsta bortaresa (100 mil t/r), vad gör Janne Ekman i bussen?

-Kollar film, läser lite i en bok, äter gott, umgås med de övriga resenärerna, snarkar en hel del och vaknar förhoppningsvis utvilad och nöjd med prestationerna när väl bussen anländer till Stiga Sports Arena kl 04.30 på torsdag morgon :-)

Tappert krigande Eskilstuna Guif föll i Kristianstad

Eskilstuna Guif gjorde en riktigt fin insats nere i Kristianstad men till slut lyckades IFK Kristianstad vinna med 28-24.

Herdeiro Lucau fick chansen i mål denna match mot sin gamla klubb. IFK Kristianstad började med boll och satte 1-0, Jesper Lindgren svarade i anfallet efter fram till 1-1.

Gästerna började väldigt inspirerat med bra målvaktsspel och bra försvarsspel. Efter sex minuter ledde Eskilstuna Guif med 4-2, IFK svarade dock för två snabba mål och var ikapp efter sju minuter.

När Albin Lagergren snyggt satte 7-6 på en snabb spelvändning var det första gången sedan 1-0 som IFK Kristianstad hade ledningen. Efter nitton minuter ledde hemmalaget med 10-6. Lucau var fortsatt bra i bortamålet men framåt hade gästerna det tyngre, då även Kristianstad hade en bra målvakt och fick bättre träff bakåt än i början på matchen. Kristianstad fortsatte att ha ledningen med 4-5 mål, och i paus var hemmaledningen uppe i 15-9.

Andra halvlek bytte IFK Kristianstad målvakt till Leo Larsson. Fem minuter in i halvleken hade värdarna ryckt åt sig en ledning med 18-10, men gästerna gav inte upp utan svarade för tre raka mål.

Tio minuter in i andra halvlek var det fem måls skillnad till hemmalaget, men Eskilstuna Guif fortsatte att bita ifrån. 43.42 tog gästerna timeout, då var ställningen 21-15.

Med tio minuter kvar av matchen tog IFK Kristianstad timeout, ställningen var då 24-19. IFK gjorde 25-19 strax efter timeouten men Eskilstuna Guif gav verkligen inte upp denna kväll utan svarade för inte mindre än fyra raka mål, trots en man kort gjorde laget både 25-22 och 25-23, då återstod det 3.30 av matchen. Närmare än så kom dessvärre inte bortalaget, en riktigt tufft dömd tvåminutersutvisning på Thim Ahlin samtidigt som IFK gjorde 26-23 med tre minuter kvar, och en straffräddning av Leo Larsson i anfallet efter gav IFK Kristianstad chansen att sätta "spiken" 27-23 vilket gjordes av ungtuppen Valter Chrintz med 58.24 spelat. Varsitt mål, en snygg lobb av Sjöbrink och ett sista mål av Albin Lagergren fastställde slutresultatet 28-24.

Mångt och mycket en riktigt bra match av Eskilstuna Guif, några smådippar i spelet, som IFK är väldigt bra på att utnyttja. Lucau mycket bra i mål långa stunder, och hela laget kämpade förtjänstfullt denna gång mot seriens bästa lag. Nya tag för herrarna på söndag då Karlskrona kommer till Eskilstuna, välkomna då och ta med en kompis och hjälp grabbarna att hitta tillbaka till vinnarspåret igen!