En summering

Dags att sammanfatta hösten 2016 med tränare Janne Ekman.

 

Om du så här i efterhand tänker månadsvis på säsongen hittills, tankar och funderingar. Vi börjar med september!

 

I början av september var vi med på den årliga ”Kickoffen” på Casino Kosmopol i Malmö. Vi har inom laget har tippat oss själva som 7:a i serien medans våra motståndare i serien har tippat oss på en 9:e plats. Efter en dryg månads försäsong med lite träningsmatcher så var det dags för seriepremiär för det nya Guif laget. Nyförvärv i truppen är: Richard Larsson, Simon Sonesten, Emil Hansson och Markus Sjöbrink. En hel del erfarenhet och rutin försvann i samband med att Helge Freiman, Viktor Östlund, Daniel Pettersson och Patrik Johanson flyttade utomlands för proffsspel. Även Richard Blank tackade för sig och lade skorna på hyllan för att satsa på en civil karriär. I seriepremiären väntade Alingsås på bortaplan. En härlig utmaning för oss där vi hade allt att vinna. Efter en lite trevande inledning så hade vi möjligheten att kvittera i vårt sista anfall i matchen men lyckas inte med det och förlorar tillslut matchen med 26-24. Sedan spelade vi tre matcher till med lite blandade resultat, men framförallt matchen på bortaplan mot Redbergslid (som vi vann med 21-26) visade att vi i våra bästa stunder kan spela riktigt bra handboll. Vi har sagt från början att vi kommer i våra bästa stunder att kunna mäta oss med de bästa lagen i serien men att vi behöver lite tid på oss hitta timing och samarbeten mellan alla nya och gamla spelare. Tiden kommer att vara vår bästa vän under denna säsong.

 

Oktober: Även denna månad hade vi fyra matcher där vi periodvis spelar riktigt bra handboll, framförallt i bortamatchen mot Ystads IF och mot Redbergslid på hemmaplan (matchen som i dagsläget har ändrats till 0-10 pga strul med övergångar och regelverk). Två härliga vinster mot två tippade topplag, där vårt unga garde tog för sig på ett fantastiskt bra sätt. Vi börjar hitta rätt med vilka spelare som fungerar bra ihop, både i försvarsspel såväl som anfallsspel. Många spelare bidrar till utvecklingen och prestationerna genom ett hårt arbete på träningarna i hallen och på gymmet.

 

November: Efter två inledande segrar mot Ricoh och Alingsås i början av november så hade vi det lite tuffare i matcherna mot Kristianstad, Lugi därefter. Inte så konstigt kanske när dessa bägge lag är tippade att tampas om SM guldet senare under våren. Matchen mot Alingsås är väl såhär långt in på säsongen den bästa och kanske roligaste matchen vi spelat i nya Skjulstahallen, både för oss i laget men även för publiken.

 

December: Den överlägset mest intensiva månaden, december, innebär hela sju matcher under 25 dagar. Tätt på given men givetvis väldigt kul samtidigt. Resultaten denna månad har väl varierat mest sett till de andra månaderna. Vi har tyvärr haft en del skador och sjukdomar som till en viss del påverkat resultaten och prestationerna lite negativt. Trots att vi blandat och gett under denna månad så ligger vi förnärvarande på den 7:e plats som vi själva tippat oss på innan seriestarten.

 

Om du blickar framåt våren. Vad behöver ni jobba med för att hänga med i kampen om en slutspelsplats som ju är målsättningen denna säsong? 

 

Den viktigaste faktorn är absolut att alla spelare får vara friska och krya, både för den egna fortsatta utvecklingen men även för det fortsatta arbetet med att utveckla samarbete och timing spelarna emellan. Rent tekniskt och taktiskt handlar det mycket om att hålla sig till våra gemensamma idéer, tankar och beteenden som vi tagit fram på försäsongen.

 

Verkar bli en fajt mellan Guif, Skövde, Ricoh och Ystads IF om platserna 7 & 8 i tabellen. Nyckelmatcherna lär bli hemmamatcherna mot just dessa lag. Kommer det att avgöras i sista omgången när Ystads IF kommer till Eskilstuna? 

 

Som det ser ut nu så är det väldigt jämt i serien runt många olika streck och det är väl alltid mer intressant för alla när det är så. Vi kommer att fortsätta med att lägga fokus på oss själva och utvecklingen på individnivå som sedan ska leda till bättre prestationer och resultat för laget. Det kan mycket väl vara så att allting avgörs i sista omgången mot Ystad. Roligt givetvis om det vore så men som tränare vill jag att det ska vara klart tidigare. Killarna har gjort det bra såhär långt in på säsongen och vet samtidigt att det kommer att krävas ett hårt arbete för att utveckling och bra prestationer ska fortgå.

 




Datum: 2016-12-30 10:40