Damlaget siktar på kval till SHE

Vi tog ett snack med damlagets tränare Johan Moberger inför söndagens match mot Spårvägen. Johan, i och med vinst i senaste matchen har ni nu klarat av säsongens primära målsättning, det vill säga en plats bland de åtta främsta, vilket innebär att det blir (minst) allsvenskt spel även nästa säsong. Hur känner du kring det?

 

-Ja, den målsättningen är ju uppfylld och vi är ganska nöjda med det vi presterat hittills. Men vi känner i och med att legat med i toppen och på kvalplats mer eller mindre hela säsongen så vore det ju surt att tappa det nu. Så vi vill jättegärna spela ett kval även denna säsong.

Fem matcher återstår av seriespelet och det är otroligt tight vad gäller kampen om kvalplatserna upp till SHE. Hur ser du på era chanser?

 

-Tycker att vi har ganska bra chans till det med tanke på hur vi har spelat hittills, men det krävs att vi kommer upp på den fina nivå som vi visat i många matcher. För att höra det krävs ett hundraprocentigt jobb och fokus i de matcher som återstår.

På söndag möter ni Spårvägen. Ni möttes i Stockholm i oktober månad och då blev det en jämn tillställning som Guif lyckades vinna med uddamålet, vinstmålet i sista minuten av Moa Lindqvist. Vilken matchbild är att vänta på söndag?

 

-Det kommer säkert att bli en tuff drabbning även denna gång, men jag tycker att vi är bättre nu och hoppas att vi kan få till försvars- och kontringsspelet. Då tror jag att vi har goda chanser till två poäng.

 

På söndag spelas en hel del flickmatcher samt seniormatcher, Gökstens damer tar emot Uppsala i damettan och så den allsvenska matchen Guif-Spårvägen. Våra samarbetspartners bjuder på gratis inträde. Varför bör man inte missa denna handbollsspäckade dag?

 

-Man har nämligen möjlighet att se framtidens handbollstjejer visa upp sig från sin bästa sida och seniortjejerna i både Guif och Göksten spela en fartfylld handboll som förhoppningsvis genererar i två poäng för båda lagen.

 

Som sagt, gratis inträde tack vare våra samarbetspartners. Läs mer om söndagens matcher här




Datum: 2017-02-24 16:42