Calix deltar i Å-loppet

Allt fler företag kommer nu in med sina anmälningar till Å-loppet. Hemsidan fick en pratstund med ett av företagen - Calix.

 

Malin Karjer på Calix, kul att ni återigen är med med så många deltagare i Å-loppet. Hur stor andel av de anställda är med?

 

-Calix och Preciform har 24 st deltagare i årets upplaga (154st totalt anställda på båda bolagen). 

 

Hur upplever du att gemenskapen på jobbet påverkas av ett årligt event som Å-loppet?

 

-En kul grej som gör att man ses i ett annat sammanhang, det blir lite annorlunda när alla har på sig träningskläder och oväntade tävlingsmänniskor träder fram. Jag hoppas på en riktigt bra teamkänsla från både deltagare och supporters på Calix och Preciform. Vi får hoppas på bättre väder i år så publiken kommer ut och hejar ordentligt. 

 

Är ni löpare allihopa eller är det blandad kompott?

 

-Vi har en blandad nivå med allt från duktiga löpare som satsar på en bra tid till de som inte tränar lika mycket i vanliga fall men ändå tar sig runt ån. Många har Å-loppet som ett mål under våren att träna lite extra! Å-loppet är på en lagom distans som de allra flesta kan ta sig runt. 

 

Finns det nån konkurrent ni skulle vilja utmana i Å-loppet?

 

-The more the merrier! Vi hoppas att så många företag som möjligt hoppar på den här roliga utmaningen och ger oss en bra match

 

Hur ser ni i Calix på friskvård?

 

-Friskvård är jätteviktigt för oss på Calix och Preciform. Vi har flera aktiviteter under året som bowling och minigolf, Å-loppet är pricken över i:et!. Alla anställda har möjlighet att till ett friskvårdbidrag på 2 200 kr/år, vi får frukt levererat två gånger i veckan och varannan vecka kommer massörer till företagen som de anställda kan nyttja till ett subventionerat pris

 

Har ni gemensamma träningar?

 

-Vi har en tränare som kommer och kör rörelseträning en gång i veckan ½ timme på betald arbetstid för alla anställda.  

 

Malin, vad har du för målsättning 2017 och hur har det gått för dig i tidigare Å-lopp?

 

-Jag har flera utmaningar i år då jag håller på med en Svensk Klassiker och kommer även att värma upp med Göteborgsvarvet veckan innan, så jag är inte säker på att jag kommer lyckas ”formtoppa” till Å-loppet i år. Jag vill såklart gärna komma in på en bra tid ändå, runt 50 minuter skulle göra mig riktigt nöjd, men mitt främsta mål är istället att alla mina kollegor tar sig runt och har en riktigt rolig dag. 

 

-Vi kommer att ha en tältplats på torget dit alla gärna får komma förbi och säga hej, ta en godis och vara med i vår tävling! 

 

Å-loppets hemsida hittar du här

 




Datum: 2017-04-25 19:30