Å-loppet utökas med Humana-slingan

En nyhet i årets version av Å-loppet är den lite kortare sträckan "Humana-slingan". Vi tog kontakt med Patrik Stringborn som är informatör hos Humana. Först och främst Patrik, Humana-slingan, vad är det?

-Humana-slingan är ett motionslopp för alla med någon form av funktionsnedsättning. Det är en del av Å-loppet vilket gör att alla deltagare får uppleva samma feststämning som de övriga deltagarna. Slingan går längs med ån, den är 1,5 kilometer och är plan, lättrullad och fantastiskt vacker. Start och mål är på samma plats som den längre sträckan. Tanken är att vare sig man går, joggar eller rullar så ska man kunna ta sig runt sträckan. Behöver du assistenter eller andra personer som hjälper dig under loppet deltar dom självklart utan kostnad. Glädje och gemenskap är ledorden i den här klassen där alla ska känna sig varmt välkomna att genomföra loppet helt utifrån sina egna förutsättningar.

 

Hur föddes idén till Humana-slingan till just Å-loppet i Eskilstuna?

-Humana fick frågan om att sponsra det "stora" Å-loppet. När Johnny Andersson och jag satte oss ner och började prata så föddes idén om ett lopp som vände sig till de som har nån form av funktionsnedsättning.

Vi pratade vidare och märkte snart att detta var en kalasidé då Å-loppet kände att detta var en fantastisk möjlighet att inkludera flera människor i sitt arrangemang.

 

Vad är Humana för nåt? 

-Humana är ett idédrivet vård och omsorgsföretag som finns framförallt i Sverige men har även verksamhet i Norge och Finland. Vi är verksamma inom Personlig assistans, äldreomsorg, hemtjänst och Individ och familj

Humana har 16 000 anställda och alla arbetar efter visionen att ”Alla har rätt till ett bra liv”.

I Eskilstuna/Västerås med omnejd har vi cirka 60 personer som har valt Humana som sin assistansanordnare och ca 200 personliga assistenter som arbetar hos våra kunder.

I Eskilstuna/Västerås finns Familjehem och HVB-hem i Humanas regi.

I Västerås kan man även välja Humana som sin hemtjänstutförare.

 

Brukar ni vara med och arrangera idrottstävlingar eller är detta första gången?

-Humana har under flera år varit huvudsponsor på Specialvarvet som genomförs i Göteborg samma vecka som Stora Göteborgsvarvet, en fantastisk fest med otrolig glädje och härlig stämning (se bilden ovan).

Det är precis den känslan och upplevelsen som vi eftersträvar i Eskilstuna.

 

Vi  är även med och sponsrar några större arangemang runt om i Sverige när det gäller parasport. Humana tycker det är viktigt att bidra till en aktiv livsstil för personer men någon form av funktionsnedsättning. Ohälsan är oroande mycket högre i den gruppen än i andra grupper och så borde det inte vara.

 

Vi hoppas att många tar möjligheten att vara med på denna festlighet och tillsammans göra denna dag till ett roligt minne!

 

Å-loppets hemsida hittar du här.




Datum: 2017-05-03 12:48