USM inleddes med förluster

Guifs juniorer pressade Sävehof i första matchen i finalspelet i USM men fick till slut ge sig med 20-24 efter 10-11 i halvtid.

Matchen var inledningsvis väldigt jämn och efter 10 minuter var ställningen 5-5. Sävehof gjorde sen ett litet ryck fram till 9-6. Guif kom dock tillbaka mycket tack vare Erik Perssons starka skytte och Mattias Hildenborgs målvaktsspel. Efter 10-11 i halvtid följdes lagen åt och det såg lovande ut för Guif som kvitterade till 15-15 knappt 12 minuter in i andra.

Då tog Guif en timeout men tyvärr var det Sävehof som fick bäst utdelning efter denna. Man punktmarkerade Marcus Ekman som låg bakom det mesta i anfallsväg och öppnade upp för Erik Persson som fram tills dess gjort 12 mål.

Sävehof gjorde ett nytt ryck fram till 21-17 och efter det kunde inte Guif komma tillbaka. Sävehofs större bredd avgjorde. Erik Persson svarade för 14 mål och ska framhållas men priset till matchens lirare gick till Mattias Hildenborg som landade på 40% i räddningar.

Bäst i Sävehof var Oscar Sunnefeldt med 8 mål.

---

För A-pojkarna blev det tyvärr en förlust i första ronden av USM efter en stundtals helt ok insats mot Skövde. Inte den start vi hoppats på, men gruppen är fortfarande öppen. Efter första halvlek var ställningen 12-12 och vi borde kanske lett med någon boll om vi satt våra lägen. Försvarsspelet och Jacke i mål fungerade mycket bra.

I andra startar vi spelmässigt bra men bränner ett par frilägen . Skövde rinner ifrån och efter 40 ligger vi under med 4 då vi inte får träff på deras eminenta m9 som kan sätta sig själv och v9 i bra lägen.

Vi drabbas av ett rött kort på Berg samtidigt och då känns det lite tungt. Men vi ger oss inte. Edvin kommer in och gör flera fina räddningar och vi spelar 3-3 iförsvaret och plötsligt skiljer bara en boll. Men lite typiskt för dagen är att vi inte är riktigt 100 i våra avslut och Skövde avslutar bäst och vinner med 3.

En väl genomförd match där vi förlorar på lite för många brända lägen och lite oskärpa ibland i våra kombinationer. Vi kom upp i 80% av vår kapacitet men behöver ligga på minst 90 för att vinna mot tunga Skövde.

Nu väntar Aranäs, vinst där och vi är med i racet om semifinal.

Datum: 2017-05-13 08:15