Guifspelare till Riksläger

Riksläger 4 för pojkar födda 2000 och Riksläger 2 för pojkar och flickor födda 2001 arrangeras i Halmstad 5-8 augusti.

 

Från Eskilstuna Guif har totalt fyra spelare kallats till dessa läger:

  • Eric Johansson, p-00 (årets Guifpojke 2017)
  • Carl Gabrielsson, p-00
  • Cajsa Sällström, f-01
  • Simen Johansson, p-01

Tränare Roger Jäderberg om Simen Johansson:

"Stabil försvarsgeneral, otrolig vinnarskalle. Utvecklats fysiskt och även sin spelförståelse på ett mycket positivt sätt under säsongen."

 

Tränare Eric Lundquist om Cajsa Sällström:
"En förbannat duktig och irrationell spelare som kommer gå långt. Hon spelar totalt respektlöst och har ett målsinne utan dess like. Och fortsätter hon att utvecklas, teknisk/taktiskt såväl som fysiskt så kommer garanterat få se henne i landslaget framöver! Dessutom har hon blivit antagen till Riksgymnasiet i Göteborg så det är ytterligare ett bevis på hennes kapacitet som spelare!"

 

Tränare Håkan Åskag om Eric Johansson:
"Att Eric kom med är ingen skräll då han är en superb bolltalang som kan bli hur bra som helst, lika bra i fotboll som handboll. Och vi ska vara glada att han valde handbollen! Spelar på 9m och är M9, skjuter hårt och lurigt, bra finter och skön spelförståelse, gillar att lura försvarare och det gör han ofta. Utmärkt försvarsspelare då han läser spelet bra."

 

Håkan fortsätter om Carl Gabrielsson:
"Det är lite mer överraskande att Carl kom med, men det är riktigt kul att han får chansen nu. Det senaste året har Carl verkligen satsat på handbollen och byggt upp sin fysik, det har gett resultat. Han spelar på H6, är vänsterhänt, bra i läget och härlig speed, starkt huvud och bra självförtroende. En joker som alltid vågar."

 

 

Vi säger grattis till alla fyra lirarna och önskar en trevlig sommar och lycka till på Rikslägret i augusti!




Datum: 2017-06-01 22:35