Ännu ett nyförvärv till damlaget

Eskilstuna Guif och Jessica Rydberg har kommit överens om ett tvåårskontrakt. Jessica är 9-metersspelare och kommer närmast från Lidingö SK där hon gjorde hela 129 mål totalt under säsongen 2016/17 (112 mål på 20 allsvenska matcher samt och 17 fullträffar i tre kvalmatcher) och landade på en fin femteplats i allsvenskans skytteliga.

 

Välkommen till Eskilstuna Guif Jessica, hur känns det att komma till oss?

Det känns jättebra. Jag har hunnit vara med laget och träna några gånger och trivs redan. Det känns som att i Guif finns det förutsättningar att utvecklas, både som spelare och människa.

 

Vilka intryck har du fått av Eskilstuna än så länge?

En trevlig och mysig stad av det jag har hunnit se än så länge. Gillar blandningen av gammalt och nytt, speciellt runt vattnet.

 

Vilka är dina styrkor som spelare?

Min spelförståelse är nog min största tillgång, men jag är även en riktig vinnarskalle som hatar att förlora (som jag tyvärr fick göra lite för mycket förra säsongen ;-) ).

 

Dina främsta meriter hittills?

Fått uppleva USM steg 5 tre gånger, och fick vinna en av dessa med Huddinges 95:or. Kom även femma i allsvenskans skytteliga senaste säsongen.

 

Vad har du för mål som handbollsspelare?

Att fortsätta utvecklas och på så sätt nå så långt som möjligt. Att få spela elitserien är mitt första mål på vägen, och förhoppningsvis få göra det med Guif redan nästa säsong. 

 

Tränarna Peter Luksic och Johan Moberger kommenterar nyförvärvet:

En målfarlig 9 metersspelare med god spelförståelse. Har en stor utvecklingspotential med sin vilja och ambition. Skapar ytterligare konkurrens ute på 9 meter. Blir spännande att följa henne i vår verksamhet.




Datum: 2017-06-14 08:00