Damlaget genrepar dubbelt

På söndag spelar damerna två träningsmatcher. Först mot GT Söder kl 10 och antingen mot Enköping eller Tyresö kl 15.30. 

 

Vi tog ett snack med tränarna Johan Moberger (JM) och Peter Luksic (PL) inför söndagens kamper. 

 

Hur har träningarna flutit på under veckan?

 

JM: Träningarna har varit som vi hoppats på, bra kvalitet och intensitet. I år har vi en bredare trupp som sagt vilket gör att konkurrensen blir tuffare bland spelarna. 

 

Det vankas träningsturnering i hemmahallen, vilka förväntningar har ni?

 

PL: Att få spela i Sveriges finaste hall, Stiga Sports Arena är alltid kul. Det ger oss extra energi så klart. Kan vara sista genrepet innan serien drar igång så det är klart vi vill få ihop alla lagdelar, försvar som anfall. 

 

Ni spelade i en tuff turnering för två veckor sen mot SHE-lag, lärdomar därifrån?

 

JM: Eftersom vi satt en hög målsättning så var det otroligt viktigt och lärorikt att få känna på motståndet. Tempot och tuffheten är annorlunda jämfört med allsvenskan.

 

Första matchen spelas på ovan tid (kl 10 redan), hur ändras rutinerna?

 

PL: Ingen större skillnad, vi samlas för att prata igenom det vi behöver tänka på under matchen, sedan tar vi en promenad tillsammans och laddar det sista innan matchen drar igång. 

 

Det är två veckor kvar till seriepremiären, hur ligger ni i fas?

 

JM: Vi är bra i fas. De nya spelarna har kommit in bra i laget och spelet. Finnas alltid saker man vill träna mer på men säsongen är lång. 

 

Nån hälsning till läsarna?

 

PL: För att få ut det lilla extra av spelarna så är publiken alltid viktig och ett stort plus för oss. Vill de se fartfyllda och tuffa matcher så är det dags att ta sig till Stiga Sports Arena och heja fram tjejerna.




Datum: 2017-09-16 21:29