Segersången - en viktig ritual

Segersång efter vunnen match har nog förekommit inom idrotten från första början. I början av 2000-talet införde Eskilstuna Guifs herrlag Äppelmelodin, skriven av Eskilstunabördige Lollo Asplund, som segerlåt.

 

 

Väl framme vid år 2016, när Sporthallen skulle rivas och en flytt blev ett faktum, beslöt sig laget för att även byta segerlåt. Men man hade inte riktigt bestämt sig för vilken låt man skulle köra när man vann sin första match för säsongen, torsdagen 22 september 2016, i den tredje omgången av Handbollsligan. Jesper Lindgren, som är ansvarig för musiken i omklädningsrummet, slängde på en låt som blev en direkt succé, guifspelarnas sång hördes i hela Lisebergshallen den kvällen. Låten heter Su Getir (Warra Warra) och sjungs av artisten Bahoz. 

 

 

Tränaren Janne Ekman: 

-Warra warra är en energigivande och skönt rytmisk låt som är härlig att sjunga och dansa till efter en segermatch. 

 

Låten sjungs på tre språk, turkiska, arabiska och kurdiska och detta är en riktig festlåt där sångaren ber om att man tar med sig vatten, yoghurt, lök och raki. Och kan det bli festligare än när Eskilstuna Guif vinner?

 

 

Men Äppelmelodin lever vidare som segerlåt - i Norge!

 

Whaaaat?

 

Jo, så här är det. När mittsexan och försvarsgeneralen Leonel Ojala lämnade Eskilstuna Guif för norska Elverum sommaren 2007 tyckte han att det var konstigt att hans nya lag inte firade segrar på nåt speciellt sätt. Så inför hans andra säsong införde han Äppelmelodin som segerlåt - och låten lever vidare trots att Ojala slutade i laget 2015!

 




Datum: 2017-11-07 21:05