Ekman: Killarna tog ett stort ansvar

Vilken match ni bjöd på! Hur var det att coacha idag?

 

-Tack, det var en väldigt bra insats av hela laget idag. Det var relativt lugnt idag då killarna själva tar ett stort ansvar för både försvars- och anfallsspel. Älgen och jag hade lite små diskussioner under matchen om lite byten och eventuella scenarion som kunde tänkas ske i slutskedet av matchen. Vi är två glada och stolta tränare över spelarnas beteenden och insatser idag.

 

Du och Älgen gav väldigt många killar chansen att visa upp sig redan tidigt i matchen trots att spelet inte hackade. Hur tänkte ni kring det?

 

-Vi vet att ALLA spelarna vi har i truppen kan prestera bra och måste också då få möjligheten att göra det i matcherna. Vi hade taktiken klar redan innan matchen med de byten som skedde framförallt i första halvlek. Sen är det ju såklart en del som har större roller i såväl anfallsspel som försvarsspel men ALLA 16 spelarna kan bidra och gör det i en match som denna.

 

Följde ni matchplanen till fullo eller fick ni hitta på nya saker under matchens gång?

 

-Vi följde vår matchplan framförallt i första halvlek. I andra halvlek ville ha några fler anfall-försvar byten mot vad vi normalt sett har, men det var också lite medvetet för att spelarna skulle orka lite mer. Sen fungerade ju det mesta både framåt och bakåt och då behövdes det inte coachas eller ändras så mycket gentemot vår gameplan.

 

Läs matchreferat här.

 




Datum: 2016-10-20 22:41