Toppar och dalar för herrlaget

Herrlaget spelade fyra matcher på lika många dagar. Inledningsvis föll ett GP-betonad uppställning mot LUGIs blandade lag (LUGI/Farmen) på torsdagskvällen med 21-25 nere i Lund. På fredagen var det dags att möta norska Fyllingen från Bergen. Eskilstuna Guif som ställde upp med i stort sett ordinarie lag fick en drömstart och ledde med 7-2 efter tio minuter. Sen tog det roliga slut och Fyllingen kunde göra lite som de ville och vann till slut med hela 32-19!

Efter gemensam middag på hotellet och en god natts sömn var det dags för försäsongens tuffaste uppgift dittills - LUGI. Det syntes redan på uppvärmningen att idag var det en helt annan sport. Betongförsvar, målvaktsräddningar och uppoffrande spel gjorde att Eskilstuna Guif kunde vinna med 22-20. Bara sex insläppta mål i andra halvlek!

Efter matchen snabblunch och bussfärd hem till Eskilstuna för att sedan ta sig till Kungsör på söndag förmiddag för helgens fjärde batalj. AIK blev en munsbit och seger för Guif med hela 30-21!

Tränaren Janne Ekman:

-I dagens match mot AIK saknades det en handfull spelare. Främst saknades det flera ordinarie högerhänta 9 m spelare. Detta var den fjärde matchen på fyra dagar och spelarna hade en lång resa i kroppen igår. Vi hade dock bestämt oss på ett tidigt stadium att det inte skulle påverka oss något. Sagt och gjort, gasen i botten från start och en 7-1 ledning efter knappa tio minuter spelade. Vi höll sedan undan och fortsatte att spela stabilt resten av matchen som slutade med 30-21 till oss. Kul att se framförallt försvarspelet i mittförsvaret idag där Simon och Jesper återigen gjorde det väldigt bra. I anfallsspelet hittade vi också ett bra flyt med många bra rörelser som resulterade i fina anfall, ofta med mål som resultat. Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med lagets insats framförallt i de två sista matcherna denna ”långhelg”. Det har varit många spelare som gjort det väldigt bra vilket är viktigt för oss som lag. I och med att det blir lite nya roller och konstellationer så kommer det förhoppningsvis att bara bli bättre och bättre ju längre säsongen lider då samarbeten ofta kräver lite mer tid innan det sitter 100 procentigt.

Datum: 2018-08-26 19:00