USM på hemmaplan i helgen

Tränare Eric Lundquists tankar inför USM Steg1 F16:

 

Äntligen, får man ändå säga! Nu är det som vi väntat på länge äntligen igång, nämligen det första SM-steget för 2018/19. Personligen gör jag således det i helt ny regi, då jag fått den fina äran att ingå som tränare för Eskilstuna Guifs flickor födda 2003.

 

Helgen då? Jo, en väldigt spännande helg med väldigt intressanta matcher väntar för vår del. På förhand är det ganska okännbart motstånd för oss alla, och praktiken så är det väldigt skönt för hela gruppen. Vi spelar SM egentligen ett år för tidigt, men p.g.a. avsaknad av 02:or, så fick vi möjligheten att ta denna plats, vilket vi är tacksamma för.

 

Laget? Vi är en helt ny konstellation då vi nyligen gjort en sammanslagning mellan Guifs och Gökstens 03:or, och i truppen just nu är vi omkring 23-24 spelare. Sammanslagningen har gjort väldigt gott för hela 03-kullen här i staden. En konkurrensflödig grupp där allihopa drar åt samma håll  som gör det hela gynnsamt för fortsatt utveckling. Vi har extremt roligt tillsammans och det är något som vi fortsatt kommer att ha. På de 23-24 spelarna så är vi dessutom en ledarstab på 7 stycken ledare med olika funktionsområden, något som också är mycket tacksamt.

 

Förväntningar? Egentligen ganska förutsättningslöst. Till denna säsong så har målsättningen varit relativt tydlig. Den kommer enbart ligga på vår egna prestation, och helt utan fokus på resultat. Vi vill i lugn och ro ge spelarna tiden och utrymmet att utvecklas till att bli så välutbildade handbollsspelare som möjligt, vilket vi tror är givande med enbart fokus på prestationen. Vilket också innebär att man ska ha chansen att misslyckas för att kunna lyckas senare. Så därför ligger inte pressen på oss till helgen, utan helt på motståndarna. Vi ska göra vår grej över tre matcher, sen får resultatet visa sig i efterhand. Av våra motståndare, Örebro, Spånga och Eksjö tror jag att Spånga får bära favoritskapet. Så tre väldigt roliga matcher väntar för oss denna helg, vilket vi ser fram emot mycket!

 

Hur vi själva spelar tänker jag inte avslöja, utan jag vill hellre att så många som möjligt beger sig till STIGA Sports Arena och tittar på Guifs framtida A-lagsspelare. Något som dessa tjejer gjort sig förtjänta av!

 

Väl mött!

 

// Eric Lundquist, Tränare Eskilstuna Guif F03

 

 

Lördag 6/10 17:00 Eskilstuna Guif – Örebro SK

Livesändning: https://solidsport.com/eskilstunaguif/watch/usm-steg1-f16-eskilstuna-guif-gui-orebro-sk-osk

 

Söndag 7/10 09:00 Eskilstuna Guif – Eksjö BK Nässjö

Livesändning: https://solidsport.com/eskilstunaguif/watch/usm-steg1-f16-eskilstuna-guif-gui-eksjo-bk-nassjo-eks

 

Söndag 7/10 15:00 Eskilstuna Guif-Spånga HK

Livesändning: https://solidsport.com/eskilstunaguif/watch/usm-steg1-f16-eskilstuna-guif-gui-spanga-hk-shk

 

 

 

 

 




Datum: 2018-10-05 16:44