Klubbchefen önskar God Jul

Förra året i december så skickade jag julhälsningen som ordförande, ett ordförandeskap som bara några månader senare togs över av Kjell Hasslert. Själv hade jag under vintern 2017 sökt jobb som klubbchef i Eskilstuna Guif, fick jobbet och tillträdde i februari 2018.

Nu jobbar jag m a o heltid med ett av mina största intressen, dvs att utveckla Eskilstuna Guif och idrotten i Eskilstuna, fantastiskt roligt.

 

Nu är vi halvvägs in i säsongen 2018-2019 och mycket går åt rätt håll i klubben.

Vi följer affärsplanen med sikte på att bli skuldfria, damlaget går bra (fyra just nu), GP ligger tvåa i div 2 (förhoppningsvis på väg upp i div 1) och allt fler ungdomar börjar spela handboll i bollskolan. Herrlaget, som ligger en bit ner i tabellen, har plockat allt fler poäng under vintern, det är ett ungt lag som kan så mycket mer handboll än vad de fått ut av sitt spel i säsongens inledning.

 

För första gången på tre år har vi en "vanlig säsong", vi har börjat hitta arbetsformer och hinner nu lägga tid på framtidsfrågor; t ex möten med SFI, RekarneCupen som har växt till 40 lag/1000 besökare (nästa år 80 lag) samt att vi planerar ett sommarkollo för behövande barn/ungdomar.

 

Om jag skall lyfta fram något speciellt så är det vår information till SFI-klasser under vintern som har varit väldigt givande. Vi träffar SFI-klasser, berättar vad Guif och handboll är samt berättar hur man kan språkträna i vår arrangemangsgrupp, t ex genom att stå i en kiosk eller hjälpa till i biljettinsläppet. Redan efter första träffarna kom ett 70-tal SFI-elever på besök på en match och nu har ett 15-tal elever anmält intresse att prova på att språkträna hos oss. Det värmer i hjärtat att vi som förening kan öppna upp för att nya Eskilstunabor kan träna på svenska och att vi gemensamt kan hitta nya vänner.

 

På det personliga planet så checkar jag ut i januari för tre veckors dyk- och mc-semester i Asien, ett bra sätt att ladda ny energi.

Med dessa ord vill jag från föreningens sida tacka alla medlemmar, spelare, ledare, föräldrar, sponsorer, supporters och volontärer för ert stöd samt önska er en God Jul.

 

 

CG Hjelm, klubbchef

Mobil 0731-829625 




Datum: 2018-12-26 14:00