Juniorerna klara för SM-semifinal!

Eskilstuna Guifs P18-lag vann dagens första match mot IK Sävehof på ett övertygande sätt och föll sedan klart i den betydelselösa avslutande matchen mot HF SIF.

IK Sävehof - Eskilstuna Guif 24-28 (13-15)
Lagen följdes åt till 2-2, innan Eskilstuna Guif gick upp till 4-2 och Sävehof tog en tidig timeout efter 6.25.

Sävehof testade 7 mot 6 framåt efter timeouten men det var fortfarande Eskilstuna Guif som var i förarsätet, 6-4 efter 10 minuter. Sävehof kom dock ikapp till 6-6, sedan följdes man åt till 8-8 innan två raka mål av Kasper Larsson gav Eskilstuna Guif en ny tvåmålsledning. Eskilstuna Guif ledde med både 11-8 och 12-9. Främst försvarsspelet som var riktigt bra var den stora anledningen till att Eskilstuna Guif hade ledningen med 15-13 i paus, framåt var det också mycket väl fungerande långa stunder.

Direkt efter paus började Sävehof med att punktmarkera Eric Johansson, men det var fortfarande Eskilstuna Guif som var i ledningen trots att det var lite kämpigare att få till offensiven. 10.56 tog Sävehof sin sista timeout, då hade vi 21-17 för Eskilstuna Guif.

Eskilstuna Guif testade 7 mot 6 framåt ett tag, Sävehof kom något närmare, 16.30 in i andra halvleken stod det 24-22 till Eskilstuna Guif och i och med det så gick man åter till 6 mot 6 i uppställt anfallsspel, Sävehof fortsatte dock spela 7 mot 6 när de spelade framåt.

Sävehof försökte komma närmare men Eskilstuna Guifs försvars och målvaktsspel fortsatte fira triumfer och med fem minuter kvar stod det 25-23. Sävehof testade tvåpunkt i försvar på slutet men kom inte närmare och Eskilstuna Guif vann till slut med 28-24 och säkrade i och med detta gruppsegern.

Matchens lirare i Eskilstuna Guif Eric Johansson sammanfattar matchen:
"Vi är med från start till slut. Första halvlek tycker jag väldigt bra där vi står bra och kompakt bakåt och kommer till bra lägen framåt. Andra halvlek tycker jag vi spelar lite sämre då dom kliver upp på ett högre försvarsspel och vi kommer inte till dom lägena vi vill ha. Bakåt tycker jag det är fortsatt bra. Det är små marginaler som gör att vi vinner, vi får något turmål med oss medan dom inte får det så det är väldigt skönt att vara klara för semi och vara klara gruppsegrare"

Målskyttar Eskilstuna Guif: Linus Gustavsson 7, Eric Johansson 7, Kasper Larsson 7 (3 straffar), Carl Gabrielsson 3, Hugo Holmén 2, Calle Swahn 1 och Teodor Berg 1.
Utvisningar Eskilstuna Guif: 3x2 (Linus Gustavsson 2x2, Eric Johansson 1x2)

Eskilstuna Guif - HF SIF 17-35 (7-17)

I den avslutande matchen i gruppspelet vann HF SIF en klar seger över ett Eskilstuna Guif som tidigare skrivits redan säkrat avancemang och gruppseger.

Skånela gick tidigt upp till 3-0, innan Eric Johansson reducerade. Skånela fortsatte att ösa på och hade 7-2 efter åtta minuter och Eskilstuna Guif tog en snabb timeout.

Eskilstuna Guif testade ett 5-1-försvar men hade det fortsatt kämpigt. Dessvärre drabbades man dessutom av en skada på den skicklige högersexan Carl Gabrielsson efter 13.08, som hade rejält ont och fick hjälp av planen.

Kasper Larsson var enda hotet framåt för Eskilstuna Guif i denna matchen så här långt och 10-5 till HIF SIF var ställningen då vi spelat ca 17.20 av matchen.

Eskilstuna Guif hade ingen större lycka med avsluten, antingen tog Skånelas duktiga målvakt dem, samtidigt som man hade 5-6 träffar i målramen under första halvleken medan Skånela hade större utdelning, 17-7 var siffrorna i paus.

Andra halvlek var det inget snack, Skånela fortsatte ösa på framåt i jakt på den andra semifinalplatsen och gick till slut segrande med 35-17, Eskilstuna Guif gjorde matchens två sista mål och det blir IK Sävehof som gör Eskilstuna Guif sällskap i semifinalerna i morgon bitti, Skånelas målkalas räckte inte till en semifinal denna lördagskväll.

Eric Johansson sammanfattar dagens andra match och blickar framåt mot semifinalen:
"Vi kommer inte alls upp i samma nivå som mot Sävehof. Tror inte vi har en enda kroppskontakt på knappt hela matchen så det finns inte så jättemycket positivt att berätta.
Istället får vi lägga den här matchen bakom oss och blicka framåt mot semifinalen där vi möter Ystad. Har inte jättebra koll på dem än då vi inte har kollat deras matcher men en spelare som vi måste ha koll på är Ludvig Hallbäck. Men det är vårat spel vi måste fokusera på, snabbt och tålmodigt anfallsspel och strukturerat försvarsspel."

Målskyttar Eskilstuna Guif: Hugo Holmén 4, Kasper Larsson 3, Albin Ahlin 3, Anton Karlsson 2, Filip Johansson 2, Milton Granfors 2 och Eric Johansson 1.
Utvisningar Eskilstuna Guif 3x2 (Linus Gustavsson 1x2, Kasper Larsson 1x2 samt Milton Granfors 1x2)

Datum: 2019-05-04 20:18