GT Söder - Eskilstuna Guif 24-20 (Ht 8-11)

GT Söder: Linn Åberg 7, Sanna Stolperud 6, Yasmin Domonji 6, Moa Hagberg 3, Amanda Kimström 2

Eskilstuna Guif: Josefin Johansson 5, Caroline Karlsson 4, Lovisa Delac 4, Sofia Tenglin 2, Fanny Söderberg 2, Malin Almqvist 2, Jessica Dickfors 1

Publik: 112

Matchprotokoll

Arbetsprotokoll

Tränarna inför matchen:
-Läget i laget är bra, alla är taggade och ser fram emot matchen mot GT Söder. Vi har en revansch att utkräva på den då vi förlorade hemma sist.

Träningarna har gått bra med bra fart och spel hela veckan. Vi har oratat mycket om att vara noggranna i vårt spel och fortsätta att vara lika aggressiva i försvar och våga springa.

Förlust i Sköndalshallen

Eskilstuna Guif hade ledningen med 16-13 en bit in i andra men ett vilt kämpande GT Söder lyckades vända och vinna lördagens allsvenska match med 24-20.

Matchen var mållös de fyra första minuterna innan Lovisa Delac fick äran att bli första målskytt denna lördagseftermiddag. GT Söder kvitterade och tog ledningen efter sju minuter.

10.30 in i första halvlek ledde hemmalaget med 4-2, 12.26 tog Eskilstuna Guif sin första timeout i matchen. Josefin Johansson reducerade efter timeouten men GT Söder återtog sin tvåmålsledning strax efteråt.

Det var riktigt tajt och bra försvarsspel från bägge lagen, klockan stod på 19.50 när kapten Caroline Karlsson kvitterade till 5-5, lagen gjorde varsitt mål fram till 6-6. 21.24 drabbades Josefine Johansson av bortalagets första utvisning. En lyckosam utvisning - för det utvisningsdrabbade bortalaget. Lovisa Delac gjorde sitt fjärde och Eskilstuna Guifs sjunde mål, och Caroline Karlsson satte sitt första i matchen till 8-6 för gästerna.

Eskilstuna Guif fortsatte och styra och ställa i slutet på första, och gick till pausledning med tre mål, 11-8.

GT Söder inledde den andra halvleken med två raka mål, innan Josefin Johansson svarade för två raka mål för gästerna.

5.55 in i andra halvleken åkte Malin Almqvist ut för gästerna, en utvisning som blev mållös. Det dröjde till 9.20 innan GT Söder drabbades av sin första utvisning i matchen, ställningen var då 14-12 till Eskilstuna Guif. Efter utvisningen ledde bortalaget med 16-13. Efter detta skedde en scenförändring i matchen. GT Söders målvakt Pernilla Idegran som spökade i matchen i STIGA Sports arena började komma åt bollarna, och fem raka hemmamål följde. Fanny Söderberg reducerade till 18-17 men GT Söder var i ett sanslöst stimm och gjorde efter Söderbergs mål tre raka mål och hastigt och mindre lustigt med Eskilstuna Guif-vinkel ledde GT Söder med 21-17 med 6.20 kvar att spela.

Efter vändningen behöll GT Söder ledningen matchen ut, slutresultatet blev till slut 24-20 till hemmalaget och dessvärre ingen revansch för förlusten i Eskilstuna för Guifdamerna. Nya tag nere i Skåne mot OV Helsingborg nästa helg  väntar för Eskilstuna Guifs damer.