• Damer
    Träningsmatch

Skara HF - Eskilstuna Guif 25 - 20 (14 - 7)

Skara HF:

Mål: Carolina Järlstam 8, Alexandra Roos 8 (2), Malin Håkansson 3 (1), Lovisa Henriksson 2, Lovisa Kardell 1, Josefine Andersson 1, Line Hindhede 1, Caroline Friberg 1

Utvisningar: 3x2 min

Eskilstuna Guif:

Mål: Caroline Karlsson 6, Moa Lindqvist 3, Josefin Johansson 3 (1), Jessica Rydberg 3, Sofia Tenglin 3, Lovisa Delac 1, Moa Hjalmarsson 1

Publik: 148

Då var första matchen spelad denna helg där vi är i Lindesberg på Bergslagens Sparbank cup. Skara stod för motståndet och vi fick direkt känna av deras höga tempo och aggressiva försvarsspel. Skara trummade på bra och hade en ganska bekväm ledning i paus. Guif spelade ett 6-0 där vi inte riktigt fick träff på Skaras skytte och vi  hade det tufft framåt med 7-14 i paus.

I andra halvlek hade tjejerna käkat taggtråd. Det var ett aggressivt o stabilt försvarsspel där Josefin Johansson och Caroline Karlsson hade bra fördelning i zon 3 och Jennifer Wallin var bra med på Skaras skytt.  Detta gjorde att vi fick igång kontringsspelet och Jessica Rydberg hittade Caroline Karlsson riktigt snyggt ett flertalet gånger i andra- och tredje fasen. Vi hade det fortsatt tufft med skyttet  men tack vare ett rörligt spel så kom vi till fina 6-meters lägen. Josefin Brodd stod 75% av matchen o var stabil, Emina Jonasson kom in sista kvarten och gjorde det riktigt bra. Andra halvlek vann vi med 2 bollar  och slutresultatet blev 20-25.

Klockan 16 väntar VästeråsIrsta i ett spännande Mälardalens derby!