-Då umgås jag gärna med vänner och familj. Äter något gott, shoppar eller bara hänger.

Trötter: Linkan
Svärmorsdröm: Jempa
Bästa fotbollsspelare: Leifi

Kryss mot Skånela

Efter en mycket väl genomförd första halvlek av Eskilstuna Guifs damlag kom Skånela ikapp och förbi i andra halvlek, innan Eskilstuna Guif tog sig samman och slutligen fick nöja sig med ett oavgjort resultat i lördagens match i damallsvenskan.

Skånela började med boll och tog ledningen i matchens första anfall. Två raka mål av Josefin Johansson gav hemmalaget 2-1, som sedan kvitterades av gästerna från Märsta.

7.48 tog Eskilstuna Guif matchens första timeout i ledning med 3-2. Skånela gjorde 3-3, sedan svarade Eskilstuna Guif för fyra raka mål och 7-3 till hemmalaget efter 13.25 då Skånela tog sin första timeout i matchen. Så här långt ett stabilt hemmaförsvar som Skånela hade mycket svårt att dyrka upp.

17.03 drabbades hemmalaget av en skada då Sofia Tenglin fick utgå. Ställningen var då 8-4 till hemmalaget. Hemmalaget svarade efter skadeavbrottet för två snabba mål och drog ifrån ytterligare. Främst försvaret som imponerande, även kontringsspelet var en plusvariant för hemmalaget.

Eskilstuna Guif ledde med sju mål- 12-5 innan bortalaget vaknade något med tre raka mål. Det verkade dock inte störa Eskilstuna Guifs damlag nämnvärt utan svarade med tre raka mål innan paus, således 15-8 till ett såhär långt mycket stabilt hemmalag.

Eskilstuna Guif ledde med 17-9 fem minuter in i den andra halvleken, sen ändrades matchbilden totalt. Fyra raka bortamål följde, Esilstuna Guif råkade ut för två utvisningar med ca 50 sekunders mellanrum.

10.09 tog Eskilstuna Guif timeout för att försöka förhindra raset. 13.20 skiljde det bara ett mål mellan lagen, minuten senare var Skånela ikapp, 17-17. Josefin Johansson, hemmalagets främste bröt den långa måltorkan fram till 18-17 innan gästerna vände på matchen och gick upp till ledning med fyra bollar, 22-18. Bortaförsvaret hade vuxit avsevärt sedan den första halvleken. Eskilstuna Guif gav sig dock inte utan svarade för tre raka mål, Skånela gjorde dock 23-21 och hade viss segervittring.

Hemmalaget skärpte dock till försvarsspelet och framåt gjorde Josefin Johansson två raka hemmamål och Emilia Lövstad gav hemmalaget ledningen på nytt, 24-23 med 2.40 kvar att spela.

Skånela tog timeout med minuten kvar och lyckades kvittera. Eskilstuna Guif fick sista anfallet men det sista avslutet tog snöpligt i stolpen.

Sammantaget ett kryss efter två totalt olika halvlekar. Vi får se vad detta leder till i kampen om kvalplats till SHE. Nästa vecka spelas grundseriens sista hemmamatch i Stiga Sports Arena då Aranäs kommer på besök, vi ses då handbollsvänner.