Vilken tabellplacering slutar Eskilstuna Guif på när säsongen är färdigspelad?

Topp 4.

Höjdpunkter

Smakstart på 2019 för Eskilstuna Guifs damer

Eskilstuna Guifs damer inledde handbollsåret med en härlig seger med 25-18 hemma mot HK Drott Halmstad

Eskilstuna Guif rivstartade det nya handbollsåret med fyra raka mål, 4-0 efter 4.55 spelat, det första efter 26 sekunder av kapten Jessica Dickfors. Gästerna reducerade gånger två, innan fyra nya raka mål av hemmalaget och 8-2 efter 11.06 och timeout för HK Drott.

Efter fint målvaktsspel av Amanda Ingvarsson och några tekniska fel blir det lite färre mål men det var fortsatt hemmalaget som styrde och ställde, 11-2 är ställningen efter 20.24, sista målet snyggt inspelat av Sofia Tenglin, dagens hemmaprofil. Hemmalaget tog sin första timeout strax efter målet. Hemmalaget svarade för 12-2 innan gästerna gjorde två raka mål, 12-4. Drott fick lite mer utdelning på slutet men hemmalaget hade en klar ledning i paus, 14-7.

Tre mållösa minuter inledde den andra halvleken innan varsitt mål för lagen, 15-8 efter fyra minuter in i andra halvleken.

Jessica Dickfors gav hemmalaget dubbelt upp, 16-8, innan hon drog på sig matchens första hemmautvisning, strax efter hon blivit spelklar hade vi 17-9. Hemmalaget fortsatte vara i förarsätet och ställningen var 18-11 med 11 minuter spelade av andra halvleken.

Drott närmade sig något, 19-13 med 13.30 kvar, och med tio minuter kvar stod det 19-15 varpå hemmalaget tog sin andra timeout i matchen. Josefin Johansson krutade in 20-15 strax efter timeouten, men Drott reducerade än en gång.

Ännu ett mål av Josefin Johansson och Drott tog timeout med 4.30 kvar. Drott reducerade tämligen omgående efter timeouten. Josefin Johansson träffade målramen men ett fint försvarsspel från Eskilstuna Guif ledde till en kontring som Emilia Lövstad förvaltade säkert. Drott missade det efterföljande anfallet, ny kontring för Eskilstuna Guif, och nytt mål - denna gång Josefin Johansson. Amanda Ingvarsson räddade, och hemmalaget kontrade snyggt in ännu ett mål, denna gång Frida Haraldsson, 24-17! Tre raka hemmamål på mindre än två minuter. Matchen i hamn!

Drott reducerade men Josefin Johansson fick spika segersiffrorna till 25-18 och en skön start på handbollsåret 2019 för Eskilstuna Guifs damlag! Nästa match är redan på fredag då Tumba gästar Stiga Sports Arena, vi ses då hoppas jag!

Klicka på bilden för att se matchen (kostnad 49 SEK)