Trötter: Linkan
Svärmorsdröm: Fanny
Bästa fotbollsspelare: Helt klart Leifi

Lägg ett bud på Mias tröja!

Eskilstuna Guif lyckades efter stor dramatik besegra toppkonkurrenten Aranäs med 21-20 i lördagens match i Stiga Sports Arena.

Aranäs fick börja med boll i eftermiddagens match. Två bra försvar och målvakter gör dock att vi fick vänta fem minuter på första målet, då Josefin Johansson kontrade in 1-0 till Eskilstuna Guif. Amanda Ingvarsson var stekhet i hemmamålet och Eskilstuna Guif gick upp till 3-0 efter 8.10 då gästerna tog matchens första timeout.

9.42 spräckte gästerna målnollan, 3-1. Eskilstuna Guif svarade med 4-1, kapten Karlssons andra för den här eftermiddagen, innan Aranäs svarade för två raka mål.

Försvarsspelet i bägge lagen var riktigt bra, 5-3 efter 16 minuter spelade. Eskilstuna Guif var dock laget som styrde och hade 7-4 när man drabbades av matchens första utvisning. Den utvisningen blev dock mållös.

Efter utvisningen drog Eskilstuna Guif fram till en femmålsledning, 9-4. Vi hade då spelat 25 minuter. Aranäs gav dock inte slaget förlorat och fick lite utdelning framåt och stängde till bakåt vilket innebar att de gjorde de tre sista målen i första halvlek, 9-7 efter 30 minuters handboll.

Eskilstuna Guif fick en smakstart på den andra halvleken, då man gjorde de fyra första målen och ledde med 13-7 efter 4.44 spelat. Aranäs svarade för två raka mål innan Josefin Johansson gav Eskilstuna Guif en ny femålsledning, dock segt virke i Aranäs denna eftermiddag, de kom upp till 14-13 och chans till kvittering. Det misslyckades de dock med och Moa Lindqvists första mål för den här eftermiddagen betydde 15-13.

Aranäs gav dock inte slaget förlorat, 15-14 innan två raka mål av Caroline Karlsson gav oss 17-14. Med tio minuter kvar ledde hemmalaget med två mål.

51.04 tog Aranäs sin andra timeout, 18-15 till Eskilstuna Guif var ställningen då. De gjorde även det efterföljande målet, 18-16, innan Caroline Karlsson och Moa Lindqvist gjorde varsitt och 20-16, tid 55.39. Eskilstuna Guif hade även 21-17. Avgjort? Nä, med två minuter kvar hade Aranäs krympt ledningen för hemmalaget till blott ett mål, 21-20.

Aranäs tog timeout med 1.13 kvar, men misslyckades att sätta kvitteringen. Aranäs punktade två spelare men Eskilstuna Guif lyckades behålla nerverna i styr och gick segrande ur striden!

En oerhört skön seger vilket innebär att Eskilstuna Guif ligger på kvalplats till SHE inför den sista omgången nästa lördag, då bussen styr till Göteborg och möte med Bjurslätt/Torslanda.

klicka på bilden för att se matchen (kostnad 49SEK)