• Damer
    Allsvenskan

Tyresö - Eskilstuna Guif 30-26 (16-13)

Målskyttar: Joline Jakobsson 6, Sofia Delac 5, Emilia Lövstad 4, Caroline Karlsson 2, Jessica Dickfors 2, Anna Larsson 1, Fanny Söderberg 1, Frida Haraldsson 1, Mia Lagumdzija 1, Malin Bergkvist 1, Moa Hjalmarsson 1, Cornelia Rehnholm 1.

Guifdamerna tog en efterlängtad seger senast hemma mot OV Helsingborg. Framträdande i den matchen var Joline Jakobsson. David Sundgren kollade läget med henne inför lördagens ytterst viktiga match borta mot Tyresö.

Film - heartbreak hotel, då får man sig ett gott skratt

Seger senast mot OV Helsingborg senast, vad har du att säga om den matchen?
En jämn och tuff match där vi spelar riktigt bra och hjälper varandra. Alla bidrog och äntligen fick vi med oss två efterlängtade poäng.

Nio mål från dig, var det din bästa i Guiftröjan eller har du någon annan kandidat där?
Inte varje dag man gör nio mål men samtidigt finns det andra bra matcher där man kanske inte gör så mycket mål.

Resa till Stockholm och Tyresö väntar,vad har du att säga om Tyresö som motståndare?
Ett lag med en bra trupp men som oss kanske inte riktigt fått till det resultatmässigt. Har alltid varit jämna och tuffa matcher mot dem så på lördag kommer ni se två lag som kommer göra allt och lite till för att vinna.

Spelat både mitt- och vänsternia, hur skiljer de rollerna sig som spelare tycker du?
Jag tycker det skiljer sig ganska mycket, när jag spelar i mitten måste jag tänka vilket spel som passar bäst och samtidigt försöka hålla mig till spelplanen, sätta andra i läge och samtidigt vara ett hot. Vänsternia går man ofta för mycket skott och startar rullar.

Vad kännetecknar en bra domare?
Kan reglerna, god spelförståelse och en bra kommunikation. En domare som man inte märker av under en match är oftast en bra domare.

Vilket lag är roligast att möta i damallsvenskan?
Kristanstad måste jag nog säga, riktigt bra motstånd med nästan samma lag som förra året då de åkte ur från högsta serien.

Du får chansen att genomföra en förändring/regeländring i handboll, vad hade du gjort för att ändra sporten?

Shoot-out skulle vara kul

Du får en timmes handbollssnack med vem du vill, vem hade du valt och varför?

Stine Bredal Oftedal, tror vi skulle ha ett gött snack och så får hon gärna lära mig hennes sjuka stegisättning

Slutligen, vem är Eskilstuna Guifs
Kloker Amanda (haha)
Toker Liza
Glader Berka
Trötter Anna

Tyvärr tung förlust för Guifs damer när de mötte Tyresö som inför matchen låg på samma poäng. 30-26  blev slutresultatet efter 16-13 i paus.

Tyresö gick tidigt upp på punk och halvpunkt på framförallt Mia Lagumdzija vilket gjorde att Guifs anfallsspel blev stressat med många tekniska fel och dåliga avslut. Detta ledde i sin tur till ett konstringsstarkt Tyresö som kunde trycka på i både första och andrafasen. Holst i målet fick i sin tur svårt att rädda bollarna och byttes ut i slutet av första halvlek.

I första halvlek fick Sofia Delac som varit bort några matcher komma in efter 15 min och göra 4 mål av totalt 5.

I andra halvlek försökte Guif trumma vidare i anfall och men dessto tuffare hade de bakåt trots att Amanda Ingvarsson gjorde några bra räddningar.

Hoppet var inte helt ute vid 26-22 då Cornelia Rehnholm fick komma in och sätta ett mål.

Men när fem minuter återstod drog Guif på sig två utvisningar och chansen till 2 poäng kändes utom räckhåll trots att man lyckades snygga till siffrorna lite med två mål på slutet. En spelare att lyfta fram efter matchens slutsignal är Emilia Lövstad som klev fram ett flertal gånger och stod för fina prestationer.

Tränarduon Helena och Allan var såklart mycket besvikna efter matchen men försökte ändå plocka fram något positivt.

-Vi gör ändå 26 mål och det är inte många matcher vi har gjort så många mål och alla utespelare var med i målprotokollet, men vi har för många dåliga avslut och tekniska fel som gör att Tyresö får lätta kontringar och ett övertag i matchen.

Klicka på bilden för att se matchen. Blir du månadssupporter till Eskilstuna Guif ser du samtliga matcher i allsvenskan.