HK Aranäs - Eskilstuna Guif 26-22 (15-12)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Mia Lagumdzija 11, Jessica Dickfors 3, Sofia Delac 2, Fanny Söderberg 2, Joline Jakobsson 1, Malin Bergkvist 1, Anna Larsson 1 och Moa Hjalmarsson 1

Eskilstuna Guifs damer tar bussen ner till Kungsbacka för ett möte med Aranäs på tisdag kväll. David Sundgren kollade läget med Fanny Söderberg som nyligen gjort comeback efter en långtidsskada.

Hur är känslan i laget efter den tunga starten på säsongen?

Känslan i laget tycker jag är bra. Sen att det inte har gått som vi har tänkt oss är såklart tråkigt och det är svårt att sätta fingret på vad problemet är.

Vad talar för att ni kommer igen?

Vi tog ändå ett steg framåt i senaste matchen mot Kristianstad vilket visar att vi är på rätt väg. Vi vet hur bra vi kan spela och det gäller bara att vi får fram det på matcherna.

Varit långtidsskadad, men nu är du tillbaka. Hur gick tankarna under rehabiliteringen?

Det var väldigt tufft i början när jag inte kunde göra så mycket och allt gick väldigt långsamt fram. Det blev bättre med tiden, ju mer jag kunde träna och ju mer jag närmade mig handbollsspel igen. Sen var det absolut värt all den tid och energi som rehaben krävde eftersom jag tack vare det nu kan spela handboll igen.

Vad vet du om Aranäs, era motståndare på tisdag?

Vi har kollat lite video och gått igenom deras spel och spelare, men jag har egentligen inget speciellt att säga om dem. Om vi alla i laget krigar och går för det fullt ut i alla situationer på tisdag, då kommer det att gå bra.

Spellediga under helgen, har ni gjort något under uppehållet?

Vi har inte gjort något speciellt, tränat på som vanligt bara.

Nytt tränarpar, hur skulle du beskriva Lindblom/Delac som tränare?

De är båda väldigt kunniga och drivna!

Vad har du att säga om dina kantkollegor?

Malin och Mathisen är båda två jättehärliga personer. Vi peppar och hjälper varandra hela tiden och jag trivs superbra med dem. Hade inte kunnat haft bättre kollegor än dem faktiskt.

När du inte spelar/tränar handboll, vad gör du helst då?

Om vi är lediga någon helg så passar jag gärna på att åka hem till Nyköping för att träffa familj och vänner.

Finns det någon förändring/regeländring du skulle vilja få till i handboll?

Nej, ingen speciell som jag har tänkt på.

Du får snacka handboll med vem du vill i en timme, vem hade du valt och varför?

Hade valt min mamma. Hon har själv spelat handboll och varit tränare länge så vi har ofta mycket att prata om.

Aranäs vann i Kungsbacka

Eskilstuna Guifs damlag har det fortsatt tungt i damallsvenskan. På tisdagskvällen vann Aranäs med 26-22 hemma i Kungsbacka.

Glädjande besked innan matchen för gästerna var att Caroline Karlsson gjorde säsongsdebut efter ett längre skadeuppehåll.

Aranäs fick bäst start på matchen, och hade 2-0 innan Sofia Delac spräckte målnollan för gästerna. Eskilstuna Guif kom ikapp till 3-3, men det var fortsatt hemmalaget som förde matchen. Vi hade 6-4 efter 7 minuter, och 7-5 efter 10.

13.33 ledde hemmalaget med 10-6 och Eskilstuna Guif tog sin första timeout. Första draget var att byta målvakt, Amanda Ingvarsson ersatte Josefin Holst.

16.16 vid ställningen 11-6 drog hemmalaget på sig sin första utvisning, Eskilstuna Guif fick lite kontakt efter två raka mål, men hade svårt att krypa ännu närmare.

12-9 var ställningen efter 20 min, och efter 25 minuter hade vi 15-11 och Josefin Holst var åter i bortamålet. Det kom endast ett mål till innan paus, 15-12, Mia Lagumdzija satte då sitt sjätte i matchen.

En första halvlek där försvaret inte riktigt fått träff, men där det fanns chans till vändning.

Bortalaget fick en fin start på andra halvleken med två raka mål, helt plötsligt var det bara ett mål som skiljde mellan lagen. Närmre än så kom dock inte Eskilstuna Guif utan Aranäs drog ifrån igen.

41.03 tog gästerna sin andra timeout, då var ställningen 19-16. Mia Lagumdzijas nionde mål gav oss 19-17 innan hemmalaget gick upp till 22-17, Eskilstuna Guif kom dock igen till 22-19 innan Aranäs drog ifrån igen, med 9.50 kvar stod det 24-20. Eskilstuna Guif testade två-punkt och närmade sig något, 24-22 innan Aranäs fick de två sista målen och vann med 26-22.

Surt sa räven, ännu en förlust. Laget fortsätter kämpa, men får inte riktigt till det sista. Framträdande idag var Mia Lagumdzija som stannade på 11 mål, men det är bara att fortsätta att kämpa så kommer förhoppningsvis vändningen på lördag då Tyresö kommer till Eskilstuna.