Eskilstuna Guif - Eslövs IK 27-26 (13-7)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Sofia Delac 9, Jessica Dickfors 4, Caroline Karlsson 3, Josefin Johansson 3, Joline Jakobsson 3, Moa Hjalmarsson 2, Fanny Söderberg 2 samt Frida Haraldsson 1.

MATCHVÄRD: Friskis & Svettis Eskilstuna

Friskis & Svettis

Ett spännande avslut på grundserien väntar för Eskilstuna Guifs damlag, dessvärre utan publik. Laget är just nu på kvalplats för fortsatt allsvenskt spel, men med tanke på hur jämnt det är i tabellen kan det bli en del skiften i tabellen sista omgången, så två poäng känns direkt nödvändigt. Vi kollade av läget med Fanny Söderberg inför matchen.

Känslan i laget inför lördagens match?

Känslan i laget är bra. Vi är taggade och redo att göra allt vi kan för att vinna på lördag.

Hur tycker du att säsongen har varit för egen del?

Lite upp och ner. Väldigt skönt att det gick så pass bra att komma tillbaka från min korsbandsskada. Samtidigt vill jag så mycket mer än vad jag har fått ut på planen i många matcher.

Vad har du att säga om Nicklas Älgekrans som tränare?

Han är väldigt engagerad och tydlig som tränare. På den här korta tiden har han lyckats få ihop det väldigt bra och gett oss en nytändning.

Eslöv som motståndare, vad vet du om dom?

Det är ett bra lag som har gjort en stark säsong. De blir ett tufft motstånd och vi har allt att vinna på lördag.

Känner du dig helt återställd efter din skada?

Så återställd som jag kan bli skulle jag säga. Vissa saker som rörlighet till exempel kommer aldrig bli lika bra som innan skadan men det är inget som hindrar mig på handbollsplanen.

Har du någon ritual/skrockgrej du måste göra inför varje match?

Nej det har jag inte.

Lek med tanken att ni skulle få personliga mål-låtar, vilken låt skulle spelas när du gjort mål?

Can’t hold us - Macklemore & Ryan Lewis

Vilket lag är roligast att möta och varför?

Oj svår fråga. Det är alltid roligare med jämna och tuffa matcher men har nog inget specifikt lag som är extra roligt att möta.

Hur går det att kombinera studier med handbollsspelandet?

Det går bra. Om jag jämför med förra säsongen när jag jobbade heltid skulle jag säga att det är mycket lättare och smidigare att kombinera handbollen med studier. Mycket av tiden i skolan kan jag planera själv vilket gör att jag kan anpassa den så det passar bra med handbollen.

Avslutningsvis, vem är Eskilstuna Guifs

Glader Carro

Toker Jollan

Trötter Cajsa

Kloker Holst

Ingen publik

SVT.se - Guifs publik i ödesmatchen: Ett mjukisdjur och en uppblåsbar handbollsspelare

Kvalklart efter rysare

Efter att ha varit i ledning större delen av matchen blev det till slut en riktig thriller där Eskilstuna Guif till slut lyckades vinna med 27-26 efter att Eslöv missat en straff med ca 10 sekunder kvar.
I matchens tredje anfall gav kapten Jessica Dickfors hemmalaget ledningen i sin sista seriematch. Josefin Holst i hemmamålet började mycket inspirerat och hade efter sju minuters spel ännu inte släppt in ett mål, samtidigt hade Jessica Dickfors gjort två mål för värdarna och 3-0 till Eskilstuna Guif och Eslöv tog timeout.
Efter timeouten spräckte gästerna sin målnolla, men de fick vänta till vi spelat 8.30 av matchen då man reducerade till 3-1.
Jessica Dickfors – vem annars? – gjorde sitt fjärde fram till 4-1, men sedan närmade sig bortalaget fram till 4-3 efter 12 minuters spel, och 4-4 efter 15.30 spelat.
Bortalaget gjorde även 5-4, innan Sofia Delac kvitterade för hemmalaget. Moa Hjalmarsson gjorde även 6-5 för Eskilstuna Guif efter 18.31, så här långt målsnålt mellan två bra försvar och målvakter.
Två raka mål av Sofia Delac gav oss 8-5 till hemmalaget efter 22.40, Sofia satte även 9-6 och 10-6 för hemmalaget, vi hade då spelat i 26 minuter.
29.27 tog hemmalaget sin första timeout, man hade då seglat upp till en ledning med 12-7. Med sitt sjunde mål i halvleken fastställde Sofia Delac paussiffrorna till 13-7.
Gästerna fick den bästa starten på andra halvlek, efter tre minuter stod det 14-10. Efter den målsnåla starten på den första halvleken var det avsevärt målrikare nu, redan efter 5.30 hade vi 18-13 för hemmalaget.
Hemmalaget drog på sig två utvisningar i rask följd och två raka straffmål för bortalaget gav oss 18-15 och nerv i matchen.
Efter 41 minuter drabbades gästerna av en utvisning och Josefin Johanson satte den efterföljande straffen vilket ledde till 20-15 och Fanny Söderberg gjorde även 21-15 för hemmalaget innan Eslöv reducerade innan man blev fulltaliga.-
Med kvarten kvar var det fem mål upp för Eskilstuna Guif, 22-17. Joline Jakobsson spädde på med sitt andra raka mål till 23-17.
Gästerna gav dock inte upp. Tidigare hade man punktmarkerat Sofia Delac, nu plockade man även bort Joline Jakobsson. Josefin Johansson visade vägen för hemmalaget under tvåpunkten med viktiga mål fram till 25-19 vilket ledde till timeout nummer två för gästerna, vi hade då 11.35 kvar att spela.
Efter timeouten släppte punktmarkeringen och Sofia Delac fick och tog chansen att göra sitt första mål i andra halvlek, vilket ledde till 26-20. Hemmalaget ledde även med 27-21 innan bortalaget reducerade fyra gånger i rad fram till 27-25 och nerv med 5.50 kvar. Eskilstuna Guif tog i samband med detta sin andra timeout i matchen.
Lagen missade varsitt anfall innan Eslöv kontrade in 27-26 med 3.50 kvar på matchen. Eslövs målvakt räddade det efterföljande anfallet, men man lyckades hålla Eslöv stången och hade chansen att gå upp till en tvåmålsledning. Dessvärre fick man själva inte till sitt kommande anfall och Eslöv fick chansen till kvittering. En bortkastad Eslövs-boll och Eskilstuna Guif fick en ny chans att avgöra. Handen åkte upp, och med 26 tog man sin sista timeout. Man misslyckades med det efterföljande frikastet, och i slutsekunderna tilldömdes gästerna ett av många straffkast. Denna gång gick dock gästerna bet och 27-26 innebär att Eskilstuna Guifs damer slutar på niondeplats i årets damallsvenska, vilket innebär kvaldramatik i bäst av tre om fortsatt allsvenskt spel längre fram i vår.