20

Nacka HK - Eskilstuna Guif 20-32 (7-11)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Lovisa Delac 5, Jessica Rydberg 4, Joline Jakobsson 4, Emma Jarmteg 4, Fanny Söderberg 3, Josefin Johansson 3, Moa Hjalmarsson 3, Caroline Karlsson 2, Flavia Johansson 2, Emma Hultborg 1 samt Hanna Ed Söderström 1.

Jarmteg inför Nacka HK

Efter den klara segern senast mot GT Söder väntar ny motståndare från Stockholm då damernas buss åker till Nacka för möte med Nacka HK. David Sundgren kollade läget med mittsexan och Stockholmsbördige Emma Jarmteg inför matchen.

Snabb fakta

Emma Jarmteg

Mittsexa

Tröjnummer 14

Yrke/sysselsättning vid sidan av handbollen: Pluggar Ekonomi med inriktning Management på Mälardalens Högskola
Favoritmat: Grillat
Favoritdryck: Cola Zero
Favoritlag: Djurgården
Favoritidrottsman/kvinna: Nora Mörk
Bästa resmål/drömresmål: Maldiverna
Bästa hemsida: Instagram

Storseger senast mot GT Söder, vad finns att säga om den matchen?
Alltid skönt med en storseger men vi vet själva att vi fortfarande har mer kvar att ge trots att vi vann med 15 bollar. Stundtals spelar vi bra handboll men vi har en alldeles för låg lägstanivå med alltför mycket slarv och tekniska fel. Vi har ett bra försvar och målvaktsspel genom hela matchen som resulterar i att vi kan trycka och springa mycket. Positivt är att vi vinner med 28-13 och att alla spelare presenterar sig i målprotokollet!

Vad tycker du om lagets inledning på säsongen?
Jag tycker att vår prestation inledningsvis har varit klart godkänd med tanke på att vi har många nya spelare i år. Hittills har vi presterat bra med tre vinster och en oavgjord, sen har vi två förluster med uddamålet som vi kanske borde ha tagit poäng från också. Även fast vi presterat på en godkänd nivå hittills vet vi att vi har mer kvar att ge och vill upp några nivåer till framöver.

Din egen start på säsongen?
Jag tycker att min egen prestation inledningsvis har varit helt okej där jag är relativt nöjd och har roligt på planen. Jag vet att jag har mer kvar att ge och vill upp några nivåer till i kommande matcher.

På lördag väntar Nacka på bortaplan. Vad vet du om det laget?
Det är ett ungt och hungrigt lag som vill vinna lika mycket som oss. De har inte fått resultaten med sig och kommer troligtvis kämpa för att få med sig två poäng på lördag. Jag tror att det kommer bli en tuff match där vi kommer få kämpa för att gå vinnande ur striden.

Hur skulle du beskriva Nicklas Älgekrans som tränare?
En engagerad och inspirerande tränare som brinner för handboll där han alltid vill vinna. Han är även mycket driven där han har en tydlig plan över hur han vill att vi ska spela och vad vi ska göra på planen.

Bott i Eskilstuna ett tag nu. Har du hittat några favoritplatser i staden?
Får nog säga Stiga Sports Arena på den. En mycket fin hall med bra tillgångar som ger oss bra förutsättningar att kunna utvecklas!

Vad gör du helst när det inte tränas eller spelas handboll?
Då umgås jag med familj och vänner. Om jag åker hem till Stockholm åker jag gärna ut i skärgården.

Ni har en del Stockholmsbaserade lag i serien. Känns det extra för dig att möta Stockholmslagen med tanke på din bakgrund?
Det är alltid roligt att möta stockholmslagen! Oftast är det några man spelat med tidigare eller mött när man var yngre i motståndarlaget men när matchen väl startar är det som att möta vilket lag som helst i serien.

Du kamperar tillsammans med Caroline Karlsson på linjen. Skillnader/likheter mellan er två som spelare?
Både jag och Carro är spelare gillar när det smäller och som älskar att vinna. Jag tycker vi kompletterar varandra väldigt bra där vi ger varandra bra feedback och pushar varandra att bli bättre varje träning. Carro är några år äldre och några år klokare än mig så hon lär mig mycket. Dessutom är hon en väldigt bra vän, både på och utanför planen, som alltid stöttar och hjälper till.

Finns det någon anledning att du lirar i tröja nummer 14?
Jag har alltid spelat i nummer 11 men när jag kom till Guif var det upptaget. Då fick jag välja på lite olika nummer och då blev det 14 som kändes bäst. Sen dess har jag varit nöjd med det numret men skulle gärna vilja spela i nummer 11 när det blir ledigt.

Har du någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?
Vi saknar er på läktaren och längtar tills det blir som vanligt igen! Tills dess uppskattar vi ert stöd och är otroligt tacksamma för all support vi kan få i dessa tider!

Se matchen här:

Klar seger borta mot Nacka HK
Eskilstuna Guifs damer fortsätter vara i vinnarspåret och man vann med klara 32-20 mot Nacka HK på bortaplan.
Skillnaden från matchtruppen senast var att målvakten Josefin Holst saknades och Eveline Klingberg fick vara med i allsvenskan för första gången.
Eskilstuna Guif fick en kalasstart även denna helg då man gick upp till 3-0 innan Nacka hittade målet för första gången.
7 minuter in var det 5-2 till gästerna som så här långt hade koll på det som hände på planen. Noterbart var att fem olika Guifspelare hade hittat målet. Nacka kom snabbt upp till 4-5.
8.49 hade vi Eskilstuna Guif-ledning med 6-4 och Nacka tog matchens första timeout. En del tekniska fel och missade skott senare hade Nacka gått upp till 7-6 14 minuter in i matchen.
Eskilstuna Guif tog timeout efter halva första halvlek och Moa Hjalmarsson fick bryta gästernas måltorka, och Emma Jarmtegs andra mål i matchen gav oss 8-7.
22.52 tog Nacka sin andra timeout i matchen. Fortfarande 8-7 på tavlan efter en hel del bolltapp och andra tekniska fel åt bägge håll.
24.26 var det dags för matchens första utvisning. Joline Jakobsson utvisades två minuter, en utvisning Eskilstuna Guif vann med 1-0. Eskilstuna Guif gjorde även två mål till innan paussignalen ljöd men släppte inte in något, vilket gav 11-7 efter de första 30 minutrarna.
Eskilstuna Guif inledde andra halvleken mer distinkt framåt. Bakåt hade man gjort det helt okej, och Hultborg var bra i mål även i den första halvleken. Eskilstuna Guif gjorde fyra raka mål innan Nackas 23 minuter långa måltorka bröts när man reducerade till 8-15 i andra halvlekens sjunde minut.
40.20 drog hemmalaget på sig sin första utvisning i matchen. Ställningen var då 17-9 till Eskilstuna Guif. När Nacka sedan blev fulltaliga hade vi 19-10 på resultattavlan. Klart bättre bortaspel framåt. Många delaktiga spelare och målskyttet fortsatt spritt mellan spelarna.
44.13 tog Nacka sin sista timeout i matchen. Eskilstuna Guif ledde då med 20-11 och hade kontroll.
Med elva minuter kvar stod det 24-14, och det hela kändes avgjort.
Emma Hultborg var som sagt väldigt stabil i mål. Hon fick även äran att själv göra mål då hon satte 26-15.
Vid Eskilstuna Guif-ledning med 28-17 och fem minuter kvar fick Eveline Klingberg chansen i Eskilstuna Guif-målet.
Gästerna fortsatte trumma på och när Lovisa Delac gjorde 31-18 blev hon den första att göra fem mål i dagens match.
Höjdpunkten på Klingbergs inhopp i målet var ett precist utkast till Flavia Johanssons 32-19 med minuten kvar. Nacka fick sedan sätta matchens sista mål.
Sammantaget en fin lagseger där många spelare utmärkte sig. Härnäst väntar Göteborgslaget Kärra som även denna säsong är ett topplag, så det blir något att bita i för Guifdamerna kommande lördag.

För tillfället finns det inget att visa här.